ползване на втулки при по-голяв централен отвор
ползване на втулки при по-голяв централен отвор
Намерих джанти с по-голям от този на моя автомобил Тойота авенсис централен отвор.Продавача съветва да се използват втулки за изравняване.Въпроса ми е как стоят нещата при ползване на изравнителни втулки-това проблем ли е.Вашите съвети
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 371 пъти
Аз карам едни джанти с втулки - няма какви проблеми да очакваш, стига да се вземат точни мерки разбира се. Най-добре отиди при стругар с колата и джантите, за да се вземат мерки и да ти ги направи. Колегата е прав, че е добре да са от мек материал. Ако са железни е много вероятно след време да не могат да се извадят.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 371 пъти
Проблема не е само във ваденето...
Меките колкото и да е поддават и уплътняват точно, докато каквато и да е грешка в изработката на металната втулка ще доведе до неточно центриране (или недобро лягане между главина и джанта)...
Меките колкото и да е поддават и уплътняват точно, докато каквато и да е грешка в изработката на металната втулка ще доведе до неточно центриране (или недобро лягане между главина и джанта)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Re: ползване на втулки при по-голяв централен отвор
Както са казали колегите никакъв проблем . Всеки стругар за 10-тина лв. ще ти направи колкото искаш . Мисля , че разликата в размерите трябваше да е една десета ( 0,1мм, ако на джантата е 70мм втулката 69,9мм , и ако на главината е 60мм втулката 60,1мм) от мм за да уплътни и да може да се слага и маха . Като е хубаво да си почистиш добре главините от ръжда и мръсотия и на джантите ако има някакви наранявания , подбивания и тн леко с една пиличка да ги пилнеш/изгладиш .gushkata написа:Намерих джанти с по-голям от този на моя автомобил Тойота авенсис централен отвор.Продавача съветва да се използват втулки за изравняване.Въпроса ми е как стоят нещата при ползване на изравнителни втулки-това проблем ли е.Вашите съвети
-