Ръчна спирачка на Тойота Ярис
Ръчна спирачка на Тойота Ярис
Здравейте, колеги купих си тойота ярис и имам проблем с ръчната спирачка. Оставих я на ръчна и сега при тези температури смятам, че замръзна.Какво да правя, опитах се да потегля днес но колата не помръдва само леке се повдига и просвирват задните гуми. Опасявам се да не съм направила някоя беля ако може да ми дадете съвет който да ми помогна ще съм ви благодарна.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
С по-резки тласъци (напред, назад), лека и полека докато се отлепят челюстите. И избягвай да дърпаш ръчната при минусови температури или поне не я опъвай до край.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
-
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 23 пъти
Аз съм се търкалял в снега и съм го размразявал и не съм дърпал ръчна докато не го сменя...!Напролет-смяна,или до най-близкия сервиз на навременна такава.Fido Dido написа:Замръзнало е жилото - както каза Миро - това ще рече, че изолацията на щита е прокъсана и вътре влизат какви ли не неща, плюс вода.
Най-добре е, докато е студено да не дърпаш ръчна, а като се стопли - да смениш жилата в сервиз.

-
- Получена благодарност: 1 път
Вероянто причината е замърсяване и клеясване на жилото и механизмите в сп.апарат.
Привърженик съм на дърпането на ръчната спирачка при всяко паркиране на автомобила. Редовното ползване пречи на клеясването на жилото и механизмите. При мен е навик.
Нека Ви сменят жилата (верояно комплект, не вярвам да има само предпазна броня), почистят механизма отвътре, регулират и .... дърпайте смело.
Успех !
Привърженик съм на дърпането на ръчната спирачка при всяко паркиране на автомобила. Редовното ползване пречи на клеясването на жилото и механизмите. При мен е навик.
Нека Ви сменят жилата (верояно комплект, не вярвам да има само предпазна броня), почистят механизма отвътре, регулират и .... дърпайте смело.
Успех !