Мнение
от ivailo_stoqnov » 28 Яну 2011 10:03
Извинявам се, че не съм дал точната спецификация на автомобила
Става въпрос за Тойота Старлет, 75кс, бензин, мисля, че модела е ЕР82 а двигателя е 4E-FE
Както споделих по-рано, без никакви съществени признаци и необяснимо за мен, нещо от към диференциала е хвръкнало и пробило корпуса на ск.кутия.
Установих го, като протече масло, не е имало някакви стърженета, виенета и прочее, колата си върви до последно.Просто протече, не прокапа а протече масло-
Сега съм я смъкнал кутията, тъкмо инспектирах и съединителя, всичко си му е наред. Утре чакам да ми дойде същата кутия от един приятел, който има една катасттрофирала Старлетка за части.
Затова попитах, какво и колко масло трябва да налеем на кутията, за да нямам повече ядове с този възел.
То в моя случай или нямам късмет, или възстановявам мъртвец
В резултат от стоене на едно място в продължение на 6 месеца, сега като я подкарах всеки ден, и почна да се разболява.
Първо имаше инспекция на предница и ходова част със смяна на втулка на рейката и един вътрешен кормилен накрайник.
После сменях с Делфи предните спирачки.
Тъкмо ги оправих и един ден нещо изчатка отзад и останах без спирачки. Разглобявам и виждам цилиндърчетата на единия апарат извън строя, айде покрай тях и нови челюсти за отзад.
Тъкмо оправих и това и протече ск.кутия, оказа се че вътре е станало на мармалад.
Вече не знам какво да мисля, добре поне че имам донор за части, че иначе се умира!
Хубав човек в лошо настроение, това е БЛУС, кофти човек в хубаво настроение, това е ЧАЛГА