Имам нужда от малко по-висок и по -проходим автомобил -мисля че това ще ми върши работа ,имам претенции само за 3 неща :
1.Да е 4х4
2.Да е с 4-ри врати
3.Да е що годе икономично и да е сравнително издържливо - да не се троши през ден и дадава само дефекти
Първоначално се бях насочил към Хонда ЦР-В след 2001 г с бензинов двигател, но като рабрах какъв чудовищен разход на гориво имат -просо не ми се връзва такъв малук джип а да гори като някое огромно Паджеро или Патрол -от каквото нямам нужда.Аз се нуждая от нещо по-проходимо от лек автомобил, но същевременно да може да се ползва и в градски условия /например градско каране в Варна /
Така за Рав-4 от тези които съм си харесал знам следното :
Дизелите -т.е . Д4Д - са значително икономични , но вече са старички и при експолатацията в БГ се скапват дюзи /знам че хубава дюза е около 1000лв/бр/ , турбото се скапва също , проблеми правят дебитоморите и др. датчици .Отделно от това дизела ми казват че бил с много скъпа поддържка - масла и ремъци +ролки били маса пари...Говорят ми че разхода бил 5.5 до 6.5 извънградско и максимум 9-9.5 градско- това реално възможно ли е ?
Тези които ме консултират за такива автомобили ми казват да стоя далече от дизел Рав 4 ....
За бензиновите мотори знам че са с приличен разход , може ли да ми кажете - нещо прибилизително - като разход - градско в условията на Варна да речем и извънградско - какво да очаквам от този автомобил? ПОкарах малко една такава с 2.0 бензинов двигател - борда отчиташе 8.2 л/100- само не знам това комбиниран ли е или само градски разход . Този двигател 2.0 ВВТИ - как е с подръжката ? Това ли е двигателя с веригата ? Понася ли газова уредба- защото се притеснавам първо как ще го понесе двигатля и второ - като гледам багажника не е много голям - една гозова уредба/бутилка /няма ли да го намали много ???Какъв раход да очаквам от този двигател на бензин и на газ ?
Общо взето хората които са ми давали "акъл " за тези автомобили им нямам много вяра и затова реших да си задам въпросите тук .
Доста почетох из форума , но кокретна събрана тема за тези рав 4 не намерих и затова реших да пусна нова тема , а и искам да събера мнения и отзиви от хора които са ползвали такива автомобили, радвали са им се , мразили са ги и т.н.
Какви конкренти проблеми да очаквам от този автомобил ?Има ли си конретни проблеми за дизела и за бензина ?Какво кола да търся от БГ или да излизам в германия или в италия да си избирам?
Благодаря предварително
Ако знаете някоя конкретна оферта за такъв автомобил - дайте малко повече информация