осветеност на таблото
- sentor
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
осветеност на таблото
Интересува ме дали мога да променям силата на светене на таблото. През деня, като светна фаровете и не виждам с колко карам.
-
- Почетен Администратор
Re: осветеност на таблото
Пич извинявай ама ми се струва , че е по добре първо да идеш на очен лекар . Нищо лично , извинявай ако съм те засегнал.....sentor написа:През деня, като светна фаровете и не виждам с колко карам.
-
трябва да е от многото мълга тея дниFido Dido написа:sentor написа: През деня, като светна фаровете и не виждам с колко карам.

Няма нищо чудно.mitoko написа:трябва да е от многото мълга тея дниFido Dido написа:sentor написа: През деня, като светна фаровете и не виждам с колко карам.
Таблото на Аурис и Корола е LED екран и е така направено, че свети силно когато е без фарове. Когато се включат фарове, подсветката намаля (за да не блести нощем), но през деня наистина не се вижда.
Лесно се настройва, както е обяснено по-горе
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.
Rav 4 I 2.0 1998 г.
-
Сетих се и за нещо друго, което е много тъпо ама всеки път си изкарвам акъла.. подсветката се изключва като навиеш до последно нагоре врътката..sentor написа:Мерси на колегите, които разбират проблема! Пробвах днес, но при задържане на А и В само ги занулих. При следващо натискане излизат чертички, но там като натисна и пак се връща на километрите.
И следователно всеки път като взема козела от автомивка и са навили случайно врътката догоре си мисля, че е изгорял бушон, защото нищо не свети..
- Прикачени файлове
-
- yaris-sedan-2007-owners-manual.jpg (65.01 KiB) Преглеждано 6222 пъти
2007 Yaris Sedan, 1,5 VVTi, 1NZFE
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Както е казал ss_mitko, точно чертичките са регулировката на осветлението....sentor написа:Мерси на колегите, които разбират проблема! Пробвах днес, но при задържане на А и В само ги занулих. При следващо натискане излизат чертички, но там като натисна и пак се връща на километрите.
Задържаш и чертичките започват да намаляват (увеличават) заедно с осветлението.
П.С. абе не четете ли книжките на тея автомобили

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
В БГ явно книжките са екстра и не вървят комплектslowtraveler написа:Както е казал ss_mitko, точно чертичките са регулировката на осветлението....sentor написа:Мерси на колегите, които разбират проблема! Пробвах днес, но при задържане на А и В само ги занулих. При следващо натискане излизат чертички, но там като натисна и пак се връща на километрите.
Задържаш и чертичките започват да намаляват (увеличават) заедно с осветлението.
П.С. абе не четете ли книжките на тея автомобили

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Досега не съм вземал кола, с която да не ми дадат книжка...Vesko написа:....В БГ явно книжките са екстра и не вървят комплект
И при продажбата на колата книжката си отива в новия собственик - за какво ми е на мен, след като по принцип се чете само веднъж

Но пък четенето ти спестява нерви и глупави въпроси...
Например:
Спирам на пропускателен пункт. Охраната натиска бутона за отваряне на багажника, за да провери има ли нещо/някой в багажника, мъчи се - нищо... Багажника не се отваря...
Аз слизам, натискам - и се отваря безпроблемно...
И се ядосвам на 'тъпите охранители', че не могат едно копче да натиснат....
И така няколко пъти, докато реша да прочета книжката и попадам на пасажа: 'ако колата е на контакт, багажника може да се отвори с бутона само ако е дръпната ръчната спирачка" (явно с цел да не може някой на кръстовището да ти пребърка багажника)....
А аз неволно при слизането от колата или съм я изгасял, или съм дърпал ръчната спирачка

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???