Здравейте!
Моля някой, който има или е запознат с този модел да даде информация за него, че гугъл е много беден на информация точно за този модел или поне на БГ... По конкретно питам за моделите до 03 година, че другите нагоре идват малко скъпички...
Всякакъв вид информация ще ми е от полза. По конкретно за мотора 1.8 VVT-i 143hp. Добър ли е като цяло, какъв разход дава, държи ли на тормоз (не че ще тръгна да я тровя, но знам ли този преди мен..), бях чел някъде че всички модели от 00 до 03 година са със слаби сегменти и бързо се издухвали, или пък че клапаните правели проблеми... Вярно ли е? (ПС- Наистина във youtube като съм гледал клипове където отварят капака на двигателя се чува едно тракане... наживо не съм чувал).
Що е VVT-i ? Някъде чета за разлика при отварянето и затварянето на клапаните другаде друго... ако може някой по компетентен да обясни. Също добре ли е че мотора е с верига а не с ремък?
От друга страна окачването как е, става ли за нашите пътища, скоростната кутия... масово са със 6 степенна - добра ли е? Интериора? Има ли хлоп-троп като минеш през дупка, има ли място отзад (за 3-4 човек).
Също така, по какво мога да различа европейския вариант от американския ако е с обръщана кормилна уредба? Някои модели имат шибедах, други не.. определящо ли е за нещо?
Какво трябва да гледам ако купувам такава?
Не на последно място частите и поддръжката, скъпи ли са и лесно ли се намират. Колко доло-горе струва едно обслужване на колата (масло, филтри...)?
Благодарен ще съм на всеки който изрази мнение по темата, за каквато и да е било информация за този модел, всичко би ми било в полза!
Мерси предварително!