Зимни гуми - Ярис
Зимни гуми - Ярис
Здравейте,
от скоро съм с Ярис, 1.0 vvti, бензин, трябва да си взема зимни гуми 155/80 R 13, които ще ползвам почти само в София, т.е приоритетно мокро и сухо на асфалт, карам бавно. Аз съм млад шофьор и съм пълен лаик по отношение на колите, доста форуми изчетох, но така и не се спрях на марка гуми. Затова се обръщам към вас с молба за съдействие и препоръка за подходящи зимни гуми като избирам между Debica, Lassa, Gislaved, Barum, Kumho, Firestone, Sava. Ще съм ви благодарна за всяко ваше мнение за тези гуми.
от скоро съм с Ярис, 1.0 vvti, бензин, трябва да си взема зимни гуми 155/80 R 13, които ще ползвам почти само в София, т.е приоритетно мокро и сухо на асфалт, карам бавно. Аз съм млад шофьор и съм пълен лаик по отношение на колите, доста форуми изчетох, но така и не се спрях на марка гуми. Затова се обръщам към вас с молба за съдействие и препоръка за подходящи зимни гуми като избирам между Debica, Lassa, Gislaved, Barum, Kumho, Firestone, Sava. Ще съм ви благодарна за всяко ваше мнение за тези гуми.
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Значи виж сега имаш два варианта или да си купиш сериозни гуми , които както и да ги гледам си отиват на около 100лв. бройката или да си вземеш едни евтини китайки . В първия случай знаеш , че имаш гума и нямаш проблеми . Във втория ако наистина си спокоен шофьор и не летиш , като някой други също няма да имаш проблеми . Най-важното за зимното каране е да се прецени скоростта за настилката , а не да се разчита на гумите да държат в последния момент .
Понеже аз имам една дърта количка но на същия размер и си търсих гуми , и понеже тя няма възможност да върви бързо и да се кара агресивно ще и сложа едни китайки . Принципно на голямата кола миналата зима също карах с китайки и нямах нито един проблем цяла зима из София и по Банско та за този бръмбар също не очаквам . Та това , което мислех са Triangle има ги в Маргел мисля , че беше около 60лв. на бройка цената и отделно гледах едни в Бриколаж на окръжна болница , които били по лиценз на Бриджстоун и пак бяха около 60лв. бройката . Така на външен вид бяха с доста мека гума общо взето си приличаха на истинска гума .
Ако искаш скъпа маркова гума потърси из форума сигурно има 100 теми за гуми където доста подробно за разгледани характеристики и последни тестове на гуми . Като високите модели на Бриджстоун и Гудиър цепят мрака традиционно . Но тях така или иначе ги няма на този размер .
Понеже аз имам една дърта количка но на същия размер и си търсих гуми , и понеже тя няма възможност да върви бързо и да се кара агресивно ще и сложа едни китайки . Принципно на голямата кола миналата зима също карах с китайки и нямах нито един проблем цяла зима из София и по Банско та за този бръмбар също не очаквам . Та това , което мислех са Triangle има ги в Маргел мисля , че беше около 60лв. на бройка цената и отделно гледах едни в Бриколаж на окръжна болница , които били по лиценз на Бриджстоун и пак бяха около 60лв. бройката . Така на външен вид бяха с доста мека гума общо взето си приличаха на истинска гума .
Ако искаш скъпа маркова гума потърси из форума сигурно има 100 теми за гуми където доста подробно за разгледани характеристики и последни тестове на гуми . Като високите модели на Бриджстоун и Гудиър цепят мрака традиционно . Но тях така или иначе ги няма на този размер .
-
сигурни ли сте че този размер е допустим 155/80/ 13
в тойота има промоция и дават 15ки
Комплект 4 зимни 15” гуми Sava Eskimo S3,
монтирани на оригинални стоманени джанти и тасове Yaris, Auris, Corolla 1032.00
Комплект 4 зимни 15” гуми Nokian WRG2,
монтирани на оригинални стоманени джанти и тасове Yaris, Auris, Corolla 1080.00
Комплект 4 зимни 15” гуми Vredestein Snow trac3,
монтирани на оригинални стоманени джанти и тасове Yaris, Auris, Corolla 1284.00
Комплект 4 зимни 15” гуми Dunlop SP Winter Sport 3D,
монтирани на оригинални стоманени джанти и тасове Yaris, Auris, Corolla
1284.00
в тойота има промоция и дават 15ки
Комплект 4 зимни 15” гуми Sava Eskimo S3,
монтирани на оригинални стоманени джанти и тасове Yaris, Auris, Corolla 1032.00
Комплект 4 зимни 15” гуми Nokian WRG2,
монтирани на оригинални стоманени джанти и тасове Yaris, Auris, Corolla 1080.00
Комплект 4 зимни 15” гуми Vredestein Snow trac3,
монтирани на оригинални стоманени джанти и тасове Yaris, Auris, Corolla 1284.00
Комплект 4 зимни 15” гуми Dunlop SP Winter Sport 3D,
монтирани на оригинални стоманени джанти и тасове Yaris, Auris, Corolla
1284.00
-
Yaris 165/70 R14
185/60 R15
това дават от тойота пак от същия ПДФ
http://www.toyota.bg/Images/Toyota_Leaf ... 495658.pdf
185/60 R15
това дават от тойота пак от същия ПДФ
http://www.toyota.bg/Images/Toyota_Leaf ... 495658.pdf
-
Здравеите !
аз карам сьщата TOYOTA YARIS - при мен гумите са 175/65/14. За предни взех 2 нови DEBICA, задни 2 втора употрба FULDA произведени 2008 за по 50 лв. и засега ве4е месец и половина сьм доволен.
-
От гореизброените, аз лично бих ти препоръчал Gislaved или Debica. Debicata е модел и по лиценз на Good Year. Gislaved-а са модел на Fulda. На Gislaved-a минуса му е че е прекалено мек и с висока скорост по завоите не стои добре. Обаче имайки предвид, че казваш, че караш бавно, Gislaved е твоята гума (Стига да е модела, за който си мисля). Много голяма копачка, мога да ти гарантирам на почти 100 %, че няма да имаш проблем със затъване или невъзможност за минаване по сравнително нормален терен. За Firestone не знам още, тази зима ще карам с WinterHawk 2 (такива ми изпаднаха и реших да ги пробвам) и напролет, ще мога да ви кажа мнението си. Но като цяло от изброените ти препоръчвам Gislaved или Debica.
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: Здравеите !
Перфектен избор,само за втората употреба цената е високичка.vidimi2000 написа:аз карам сьщата TOYOTA YARIS - при мен гумите са 175/65/14. За предни взех 2 нови DEBICA, задни 2 втора употрба FULDA произведени 2008 за по 50 лв. и засега ве4е месец и половина сьм доволен.
-
Аз имах една Алфа 145 и и бях купил Клебер Крисалп ХП. Мога да кажа, че тая гума много ме учуди, от какво място излезе колата, направо не ми се вярваше. Имаше още 4 - 5 коли, които с вериги трудно излязоха.tonitem написа:Моите гумина Яриса също са с размер175/65/14 . Аз за зимата и сложих Клебер и за момента съм много доволен. И не са толкова скъпи -към 90 лв едната.
SUBARU Outback 3.0 H6 2005