Rav 4 разход на гориво ?
Rav 4 разход на гориво ?
Здравейте,
Понеже скоро си купих Рав 4 и от началото светеше че има проблем и я закарах в тойота сервиза и ми казаха че е ламбда сонда и реших и там да я сменя за 530лв !!! Работата е че разхода ми не падна ! Та искам да те питам колко е разхода тъй-като на мен ми се струва повечко - 10литра извънградско ! Мотора е 2000къб 150к.с. и е автоматик ! По книга го дават да е 8,2л !
Понеже скоро си купих Рав 4 и от началото светеше че има проблем и я закарах в тойота сервиза и ми казаха че е ламбда сонда и реших и там да я сменя за 530лв !!! Работата е че разхода ми не падна ! Та искам да те питам колко е разхода тъй-като на мен ми се струва повечко - 10литра извънградско ! Мотора е 2000къб 150к.с. и е автоматик ! По книга го дават да е 8,2л !
-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Re: Rav 4 разход на гориво ?
10л. извънградско е нормално! 8.2л по книга е когато караш с 90-100 и не вдигаш над 2200 оборота. Имай предвид, че автоматика качва с около 1л. Моята Корола е 1.6, 110 к.с. и ако извънградско карам с над 120 разхода ми се вдига до 7.5 - 8 л. Иначе когато съм карал с 90-100кмч тогава съм падал и под 6 л. Друг фактор е лошия бензин. Всеки разрежда здраво.
boromoro написа:Здравейте,
Rav 4
Здравейте Колеги,
Да споделя моят опит с Рав 4. Карам такава тойота със същият двигател, но ръчна скоростна кутия. Разходът, който имам извън градско е около 8.5, а градско около 10,5-11 литра. При нормално каране. Но това е при ръчни скорости. Мисля, че тези параметри, които са споменати са напълно нормални
Да споделя моят опит с Рав 4. Карам такава тойота със същият двигател, но ръчна скоростна кутия. Разходът, който имам извън градско е около 8.5, а градско около 10,5-11 литра. При нормално каране. Но това е при ръчни скорости. Мисля, че тези параметри, които са споменати са напълно нормални

Keep it coming
Карам ярис седан, 2007, 1,5 л, 106 к.с., автоматик - по-книжка го дават 8,1 / 6,7 л/100 км. за градско/ извънградско (29/35 MPG).. От юни месец досега, веднъж не съм го уцелил този среден разход - не знам от бензина ли е, от карането ли е, колонките ли са "пипани".. уж гледам все от едно и също място да пълня.. Даже лятото и над 10 л/100 км ми е излизало на градско във жегите с климатика на макс..
А за извънградско - пътувам често до София и съм си играл да засичам.. Разликата си е голяма ако караш бързо.. Примерно при каране със 100-130км/ч идва около 7 л/100 км, а при 130-160 км/ч отива на 8 л/100 км (и фиш 50 лв. ;))
Другото е дали е на баир.. ходя тука до едно селце в Родопите и не мога да го засеча супер точно, понеже е доста близо до Пловдив, но под 7 на 100 не съм паднал хем е на 30 км, от които само 10 км са завои, където карам с не повече от 50 км/ч, а останалите 20 км са Пловдив-Асеновград, където карам с 90-100
Така, че според мен е нормално.. щом моя с 0,5 л. по-малък двигател и с 45 коня по-малко може да гори 8 на 100 извънградско като го нажижам..
А за извънградско - пътувам често до София и съм си играл да засичам.. Разликата си е голяма ако караш бързо.. Примерно при каране със 100-130км/ч идва около 7 л/100 км, а при 130-160 км/ч отива на 8 л/100 км (и фиш 50 лв. ;))
Другото е дали е на баир.. ходя тука до едно селце в Родопите и не мога да го засеча супер точно, понеже е доста близо до Пловдив, но под 7 на 100 не съм паднал хем е на 30 км, от които само 10 км са завои, където карам с не повече от 50 км/ч, а останалите 20 км са Пловдив-Асеновград, където карам с 90-100
Така, че според мен е нормално.. щом моя с 0,5 л. по-малък двигател и с 45 коня по-малко може да гори 8 на 100 извънградско като го нажижам..
2007 Yaris Sedan, 1,5 VVTi, 1NZFE
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Големия двигател е по икономичен при високи скорости от малкия. Тойотката ми 1,4 при 180 даваше разход 16, а сегашния ми 2 литров харчи 11. И двата съм ги засичал на един и същи път (Пловдив-Ст. Загора) при поддържане на постоянна скорост.
Има друг фактор обаче. Това са килограмите. Ярисчето няма да е повече от 1000кг а джиБката е поне с 500-600 кила повече така че няма кво да се чудите за разхода. Абсолютно нормален си е.
Бороморо не очаквай чудеса след като са ти подменили ламбдата. Разхода е възможно да ти падне с 1л. и то само ако наистина не е работила изобщо старата ти. В повечето случаи обаче ламбдите не горят а просто почват от време на да дават неправилни стойности което ти извежда автоматично грешка. Затова се чете фрийз тайма преди да ги отпишеш напълно.
Има друг фактор обаче. Това са килограмите. Ярисчето няма да е повече от 1000кг а джиБката е поне с 500-600 кила повече така че няма кво да се чудите за разхода. Абсолютно нормален си е.
Бороморо не очаквай чудеса след като са ти подменили ламбдата. Разхода е възможно да ти падне с 1л. и то само ако наистина не е работила изобщо старата ти. В повечето случаи обаче ламбдите не горят а просто почват от време на да дават неправилни стойности което ти извежда автоматично грешка. Затова се чете фрийз тайма преди да ги отпишеш напълно.

На авензиса (2001) му дават 6.4 извънградско (1.8 автомат) - при спокойно извънградско на първа проба излезе 6.0 (около 220км пробег, засичане в двете посоки). Под спокойно каране разбирам пенсионерската с макс 100-110 и следене автомата да остава на overdrive предавката.
А при 50 км/ч автомата ще яде яко, понеже си на ниска предавка, затова ти излиза 7 на сто.
Е, градско отива много - минимума ми е 11, по-често съм на 13/100.
За града майката му е дизел! (ама лятото, че зимата голям студ се бере).
А при 50 км/ч автомата ще яде яко, понеже си на ниска предавка, затова ти излиза 7 на сто.
Е, градско отива много - минимума ми е 11, по-често съм на 13/100.
За града майката му е дизел! (ама лятото, че зимата голям студ се бере).
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...
- juri_galev
Re: Rav 4 разход на гориво ?
Няма какво да недоволстваш,колата ти харчи нормално.Аз карам същата с ръчни и ми харчи 10,6 11,0.Колкото до ламбда сондата и аз съм я сменял в тойота.Цялата работа е че непрекъснато ти свети лапата на таблото и ако има други грешки няма да разбереш иначе в разхода разликата са 200,300 грамаboromoro написа:Здравейте,

- Bass_Man
- Получена благодарност: 1 път
16л/100км дават двигатели по над 200 коня . Имаш някакъв проблем и той не е в типа на двигателя . Нафтата също може да се развали и да си харчи юнашката и след това трябва да минеш на колело . Другия вариант е да караш много агресивно където файда няма да имаш ако си на нафта защото пак ще си харчи .
BTW ти видя ли да ти сменяват сондата или личи ли си по нещо , че е сменена ? Може да имаш и някоя пикаеща дюза провери дали маслото ти мирише силно на бензин от пръчката за нивото . Или пък да не си свикнал да лъжеш автоматика да качва на големите предавки и цял дена да си караш на 2-3-та ? Но със сигурност това не е нормален разход . Преди няколко дни си говорихме с колега за едни кабриолети и информацията за BMW635i което е над 300 коня автомат с подобен разход и тежи около 1800кг .
Също така на мен Супрата , която е 1500кг , 3000 кубика , 24 винтила , турбо , 89-та година , 240 коня със приплъзващ съединител ( не работещ добре ) ми даваше около 16 градско и около 10 извънградско . Та виж оправи си колата явно има някакъв проблем .
BTW ти видя ли да ти сменяват сондата или личи ли си по нещо , че е сменена ? Може да имаш и някоя пикаеща дюза провери дали маслото ти мирише силно на бензин от пръчката за нивото . Или пък да не си свикнал да лъжеш автоматика да качва на големите предавки и цял дена да си караш на 2-3-та ? Но със сигурност това не е нормален разход . Преди няколко дни си говорихме с колега за едни кабриолети и информацията за BMW635i което е над 300 коня автомат с подобен разход и тежи около 1800кг .
Също така на мен Супрата , която е 1500кг , 3000 кубика , 24 винтила , турбо , 89-та година , 240 коня със приплъзващ съединител ( не работещ добре ) ми даваше около 16 градско и около 10 извънградско . Та виж оправи си колата явно има някакъв проблем .
Смятам, че е сменена ! Върнаха ми старата сонда и видях новата сложена , но проблема е че сега казват че още една от общо четирите сонди е за смяана, което пак е около 500лв, тъй-като можело само оригинални да се слагат нямало евтини заместители за тези модели . Работата е там , че от Тойота ми казаха , че мога да имам проблем с разхода само от сондата кояато ми смениха , а от останалите три не мога ! Онзи ден в друг сервиз където работят бивши механици от тойота ми казаха, че от всички сонди мога да имам проблем с разхода, а също и от свещите ! Вече не знам на кой и какво да вярвам. Ако още един път дам 500лв за друга сонда и разхода остане такъв ще я разкарам, макар че ми харесва !
- Bass_Man
- Получена благодарност: 1 път
Баце така е тука от неграмотни майсторчета може да си ти мине живота , като на кино . Принципно ако не е lean burn със сигурност има по-евтини заместители . Хората за толкова пари си слагат wideband сонди с управление и тн . Влез на този сайт :
http://www.toyodiy.com/parts/q.html
напиши си номера на рамата и си извади оригиналните номера на сондите . И после ги пусни на колегите в раздела с магазините да видим колко ще ти дойде и отделно да видим дали няма засместители .
http://www.toyodiy.com/parts/q.html
напиши си номера на рамата и си извади оригиналните номера на сондите . И после ги пусни на колегите в раздела с магазините да видим колко ще ти дойде и отделно да видим дали няма засместители .