питане за ангренажен ремък и ролки
питане за ангренажен ремък и ролки
Привет на всички!!!
Имам едно питане към по грамотните съфорумци.Дойде време да сменям пак ангренажния ремък и двете ролки....та едно приятелче има автосервиз и може да ми вземе въпросните ролки и ремък малко по тънко.Обаче марката на ролките ме притеснява- "Ina", ремъка Gates?Цената е 130 за ремък и двете ролки!
Може ли някой да даде съвет?
Другия вариянт е с ролки SKF, но цената ще е 130 само за ролките?
Имам едно питане към по грамотните съфорумци.Дойде време да сменям пак ангренажния ремък и двете ролки....та едно приятелче има автосервиз и може да ми вземе въпросните ролки и ремък малко по тънко.Обаче марката на ролките ме притеснява- "Ina", ремъка Gates?Цената е 130 за ремък и двете ролки!
Може ли някой да даде съвет?
Другия вариянт е с ролки SKF, но цената ще е 130 само за ролките?
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мисля, че на твое място нямаше да се колебая за ролките и решително ще предпочета SKF. Ремъците Гейтс са добри.
Само да не вземеш "оргиналдъ", помисли дали имаш доверие на доставчика.
Само да не вземеш "оргиналдъ", помисли дали имаш доверие на доставчика.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Принципно Ина-та не е нещо велико но в БГ е евтина и сравнително читава . СКФ наистина имат много ментета . Ако можеш да намериш NSK истинско ще е много добре . Вземи пиши на колегите , които доставят части и виж за оригинална ролка и ремък колко ще ти искат . Да не се окаже , че за 20лв. си се изхитрил .
-
- Почетен Администратор
Има си раздел за това.itso1000 написа:кои са тези колеги, които осигуряват части? имам интерес и затова питам
http://toyotabg.eu/viewforum.php?f=5
колега много зависи на какъв мотор слагаш ремъка аз примерно карам с ремък за 26лв и ролка за 30 но знам че няма вариант да стане мотора на парчета докато има мотори които при скъсване на ремък стават на парченца и риска си е по твоя преценка ако удря клапани слагаи оригинален за да има гаранция
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl
- alex_varna
- Благодарил/а: 1 път
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 164 пъти
- Обратна връзка:
Хубу де. Ангренажен ремък не сменяте всеки ден, а примерно през 5 или 10 години. Толкова ли ви е скъпо да си вземеш оригинален и да ти е мирна главата и да спестяваш от ремонт на двигателя? Тънко, тънко, колко да е тънко?
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- lederman
вижте какво намерих на сайта на INA :
The Schaeffler Group receives the “Achievement Award” from Toyota in the suppliers’ category. This means Schaeffler is one of only four suppliers to receive this award.
http://www.ina.com/content.ina.de/en/co ... o_2010.jsp
марката изглежда съвсем истинска и сериозна, а щом и цената е добра...
имат и представителство в България, следователно можеш да си купиш оригинални:
Dondukov-Blvd.
No 62 Eing. A, 6. Etage, App. 10
1504 Sofia
Bulgaria
Tel. +359 2 946 3900
Tel. +359 2 943 4008
Fax +359 2 943 4134
info.bg@schaeffler.com
GPS:
N 42° 41′ 56.2”
E 23° 20′ 19.7”
Google Maps
Postal address:
PK 45
BG-1111 Sofia
Bulgaria
Поздрави
The Schaeffler Group receives the “Achievement Award” from Toyota in the suppliers’ category. This means Schaeffler is one of only four suppliers to receive this award.
http://www.ina.com/content.ina.de/en/co ... o_2010.jsp
марката изглежда съвсем истинска и сериозна, а щом и цената е добра...
имат и представителство в България, следователно можеш да си купиш оригинални:
Dondukov-Blvd.
No 62 Eing. A, 6. Etage, App. 10
1504 Sofia
Bulgaria
Tel. +359 2 946 3900
Tel. +359 2 943 4008
Fax +359 2 943 4134
info.bg@schaeffler.com
GPS:
N 42° 41′ 56.2”
E 23° 20′ 19.7”
Google Maps
Postal address:
PK 45
BG-1111 Sofia
Bulgaria
Поздрави

Поздрави
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.
Колега, препоръчвам ти Люцкан /Toyota forever/. Тази пролет ми достави и смени в сервиза си ремъците и ролките. Гарантира 100к. км. пробег. Вече втора година съм му абонат и мисля да продължа-докато ме търпи де!alex_varna написа:Някой да е чувал нещо за ангренажен ремък с марка Subaki? Чудя се между такъв и Gates. Разликата е само 15 лв. , но уж бил хубав.

Тойота авенсис Д-4Д 110 к.с. 2001г.
-
- Почетен Администратор