Имам безумна идея, някой може ли да ми помогне?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
gothic_fan

Имам безумна идея, някой може ли да ми помогне?

Мнение от gothic_fan » 02 Авг 2010 09:19

Тъй като ми писна да си троша колата и да не правя нищо по въпроса реших да напиша тази тема с надеждата да се намери някой колега, луд колкото мен да помогне с осъществяването и.... Решил съм да си поръчам отнякъде флагчета червени или електриков цвят (да се забелязват) и да хвърля една дрелка на батерии в колата. При пътуване ИЗВЪНГРАДСКО като забележа голям трап на пътя спирам, дупча, слагам флагче и продължавам. Тук не визирам всяка дупка и дупчица, а потенциалните убийци на окачване, джанти и т.н..... Може да не са флагчета задължително, важното е да са евтини, здрави (естествено да могат да се огъват, като тези на ски пистите) и да се забелязват отдалеч.

Моля ако някой може да съдейства за изработването или поръчката им да ми пише или на лични, или тук в темата, ще съм му много благодарен.

Сигурно темата Ви се струва смешна, но..... Замислете се колко път изминавате да речем на година, и колко животи и автомобили можете да спасите като отделите по 10 минути на пътуване например. Омръзна ми само да се вайкаме и всеки ден някой пострадал колега да пуска тема за поредния трап, спукана джанта или ужасна катастрофа. То че нещата няма да се оправят е ясно, но нека поне малко всеки от нас допринесе за намаляване на тези случки. Замислете се,тръгвате на път със семейството си, и видите флагче, което Ви предупреждава за опасност, това не би ли Ви накарало да направите същото за някой друг? Знам, че някои ще кажат че съм слънчасал, или съм прекалил с филми като "Предай нататък", не ме интересува. Не зная как стои въпроса законово, това също не ме интересува, защото по закон плащам данък на колата 350лв, винетка, гражданска и всякакви други простотии и получавам :thefinger: .

Мисля, че почти всеки си обича колата, но знам,че няма човек,който да не обича близките си....

Извинявам се темата ако не е за тук, админите да я преместят където трябва, искрено се надявам да се получат нещата.

PS:Пускам този текст във форумите и на Ауди, Хонда, Мазда, БМВ. Някой ако сметне за добре да я публикува на друго място още по-добре.

L&R

Мнение от L&R » 02 Авг 2010 10:24

Страхотна идея и успех в начинанието!
Предполагам от Китай ще е най-подходящо като цена за подобни флагчета.

http://www.made-in-china.com/productdir ... mit&code=0
Изображение

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 02 Авг 2010 11:10

За това, че си решил да се бориш лично с проблема - адмирации.
Но аз съм против такова решение.
Не съм сигурен как би реагирал ВСЕКИ шофьор на вида на такова флагче.
А решението трябва да обхваща ВСИЧКИ потенциални опасности и реакции.
Дали някой слабоподготвен шофьор няма да се хвърли в насрещното платно при вида на такова флагче и да направи значително по-голяма беля от това да влезе в дупката?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
gothic_fan

Мнение от gothic_fan » 02 Авг 2010 11:36

slowtraveler написа:За това, че си решил да се бориш лично с проблема - адмирации.
Но аз съм против такова решение.
Не съм сигурен как би реагирал ВСЕКИ шофьор на вида на такова флагче.
А решението трябва да обхваща ВСИЧКИ потенциални опасности и реакции.
Дали някой слабоподготвен шофьор няма да се хвърли в насрещното платно при вида на такова флагче и да направи значително по-голяма беля от това да влезе в дупката?
Прав си колега, че всеки ще реагира индивидуално според ситуацията, но.... И в двата случая при наличие на такова препяствие водачът ще бъде принуден бързо да вземе решение.При наличие на автомобил отсреща:

без флагче - 2 метра преди кратера водачът е принуден да избере решение през дупката, в насрещното, или в канавката (каквото и решение да вземе последствията никак няма да са добри при скорост от 100км/ч)

с флагче: поне от 20-30 метра водачът ще има време да прецени ситуацията, ще е подготвен за опасността и ще има повече време за решение докато намалява скоростта... Така виждам аз нещата....

Уточнение: Смисъл от това мероприятие има само там където пътят е хубав и позволява скорости от порядъка на 90-110км/ч. В този случай една такава дупка може да причини най-големи поразии. За шосе осеяно с кратери няма смисъл защото там така и така се кара бавно и предпазливо.

b_d

Мнение от b_d » 02 Авг 2010 11:45

вместо флагче може да се ползва бяла светлоотразителна боя примерно.

diver

Мнение от diver » 02 Авг 2010 11:56

bad_dog написа:вместо флагче може да се ползва бяла светлоотразителна боя примерно.
може и подобна рисунка

Изображение
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 02 Авг 2010 13:04

bad_dog написа:вместо флагче може да се ползва бяла светлоотразителна боя примерно.
може, ама така от самолет като погледнеш половин София, половин Пловдив, че и половин България ще светят laugh.gif Може ВВС да кажат - НЕ става, че бъркате пилотите.... То няма да са десет-двадесет маркировки с боя....

Иначе идеята определено е добра, но дали има по-добро решение от флагчето ?! То поне се огъва лесно, мекичко е и няма как да потроши нещо пред/под колата....

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 02 Авг 2010 14:45

Me4oKyX написа:....Иначе идеята определено е добра, но дали има по-добро решение от флагчето ?! То поне се огъва лесно, мекичко е и няма как да потроши нещо пред/под колата....
Мечо, ти като видиш нещо стърчащо от пътя сигурен ли си дали се огъва лесно, мекичко ли е или е стърчаща арматура, която ще ти разпори пода?
Дори и да мога да премина дупката безпроблемно, едно такова стърчащо нещо на пътя силно би ме притеснило и или бих набил спирачки рязко за да намаля (с надежда да няма някой на малка дистанция зад мен) или бих направил опит да го заобиколя извън габарита на колата (не да мине под колата)...
И какво става - няма само да заобикалям дупките (които например мога да пропусна под автомобила), но и ще трябва да избягвам флагове....

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 02 Авг 2010 14:47

Дали Петър Попангелов да не отвори школа за автомобилисти в този случай?

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 02 Авг 2010 14:56

Fido Dido написа:Дали Петър Попангелов да не отвори школа за автомобилисти в този случай?
И без поставяне на флагчета - слалома е усигурен от ИАПИ laugh.gif

Аватар
gothic_fan

Мнение от gothic_fan » 02 Авг 2010 15:18

Ок, може и без флагчета. Със спрей или боя също е добре и лесно, стига да се боядиса на няколко метра преди дупката. Идеи какво точно да изобразява? Кръст, прекъсната линия, непрекъсната линия, друго????? И по-важно е каква да е боята, трябва да е устойчива, да съхне бързо и да се вижда добре.
Последно промяна от gothic_fan на 02 Авг 2010 15:45, променено общо 1 път.

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 02 Авг 2010 15:39

нарисуван Череп с кокали преди дупката
някой да направи шаблон с размери и да го постне , после всеки си го разпечатва и изрязва . После я с боя я със спрей

П.С. това с флагчетата е абсурд wacko.gif
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 02 Авг 2010 17:17

Похвална идея!
Удачен вариянт би било да се постави в центъра на дупката пластмасова пръчка/лента/ боядисана в изкрящ цвят. Височината и не би трябвало да бъде повече от 10 см. от нивото на асфалта, за да минават спокойно автомобилите над нея.
Ако имаш идея и как да финансираш идеята си- чудесно. Аз бих помогнал финансово. Китайците сигурно ще ти направят добра отстъпка за 100 000 бр. wink.gif
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 02 Авг 2010 17:21

Що не запълните дупката с ламинирани визитни картички на съответната община, отговорна за подръжката на пътя?

Само два телефона ви трябват - този на общината и този на някой печен адвокат, дето умира да спечели дело срещу тях.

П.П. За флагчета не знам, но борови клонки със електриков спрей ще свършат работа. Хем ги виждаш, хем знаеш, че са гъвкави....Проблема остава батерията на бормашината - не е лесно да си влачиш генератор, пък бил той и Хонда.... smile.gif

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 02 Авг 2010 18:11

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=569678
Община Царево започва дарителска кампания за събиране на пари за неотложния и спешен ремонт на пътя Царево-Ахтопол. Вече е поето обещание средствата да бъдат харчени под контрола на Инициативен комитет.

В него ще влязат ахтополски граждани, Общината има пълна административна готовност да осъществи проекта. Пътят има одобрен парцеларен план и издадено разрешение за строеж.
Това ми се струва по-ефективно...

Публикувай отговор