Питане за работа на климатик на Корола Е11?
-
Питане за работа на климатик на Корола Е11?
Питането е следното,нормално ли е компресора да включва и изключва често.Може ли да е малко фреона и това да е причината.Климатика духа студено определено.Усеща се когато автомобила е на място,в движение незнам не го чувам,дали включва и изключва.На другите автомобили,които имам или съм карал мисля работи постоянно.
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- grunge_is_dead
Моят също включва и изключва често. Нормално е за работата му, при регулярни налагания. Това кога ще включва и изключва зависи от много неща. Принципно си имаш 2 гранични стойности на налягането в системата, при които компресора ти се включва и изключва. Настроени са от "expansion valve"- a. Тези стойности могат да са променени при запушен(затлачен) кондензатор, презаредена система, повечко масло ... и тнт. Щом ти духа студено в жегите и си доволен е ок
. Ако все пак те съмнява , отиваш в сервиз, претеглят ти фреона, зареждат пак, вакумират, замерват, олекваш с някой друг лев, студено ще имаш и компресора ти пак ще включва и изключва 

Is there another reason for your stain ?
-
grunge_is_dead написа:Моят също включва и изключва често. Нормално е за работата му, при регулярни налагания. Това кога ще включва и изключва зависи от много неща. Принципно си имаш 2 гранични стойности на налягането в системата, при които компресора ти се включва и изключва. Настроени са от "expansion valve"- a. Тези стойности могат да са променени при запушен(затлачен) кондензатор, презаредена система, повечко масло ... и тнт. Щом ти духа студено в жегите и си доволен е ок. Ако все пак те съмнява , отиваш в сервиз, претеглят ти фреона, зареждат пак, вакумират, замерват, олекваш с някой друг лев, студено ще имаш и компресора ти пак ще включва и изключва
С две думи да не се заигравам с щуротий,климатика си духа прилично студено.