Celica 7AFE глъхне и прекъсва
- quiksilver
- Автомобил: RAV4 Hybrid 4x4, Prius XW30
Здравейте колеги, след близо 2 години безпроблемна работа колата ми се бъгна. В момента оборотите играят - 600-300 на празен ход, а при ускорение е по-маломощна и като че ли се усеща прекъсване.
Колата има ГИ и на газ е много по-зле. Гасне и прекъсва много. Интересното е че (на газ) на празен ход държи нормални обороти, но само при докосване на педала на газта - гасне.
Проблема се появи преди около 1 месец, но със смяна на въздушния филтър всичко се оправи. Сега 1500 по-късно отново се прояви.
Колата е на 96 000 км (реални) и има катализатор. Възможно ли е нещо да се запушило, примерно. Дайте съвет!
Мерси предварително!
Колата има ГИ и на газ е много по-зле. Гасне и прекъсва много. Интересното е че (на газ) на празен ход държи нормални обороти, но само при докосване на педала на газта - гасне.
Проблема се появи преди около 1 месец, но със смяна на въздушния филтър всичко се оправи. Сега 1500 по-късно отново се прояви.
Колата е на 96 000 км (реални) и има катализатор. Възможно ли е нещо да се запушило, примерно. Дайте съвет!
Мерси предварително!
"Кеф цена няма"
- quiksilver
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Ти с мап или с дебитомер си ?
И щом го прави и на ГАЗ и на бензин значи или е от запалването или от датчик за положение или от датчик за мерене на въздуха . Защото ГИ взима инфо от бензиновите инжектори , значи или им се подава грешна информация или не пали когато трябва . Но пък ако не пали когато трябва или въобще не пали би трябвало да смърди на бензин/газ . Така , че търси първо проблема по МАП/МАФ/дебитомер и/или разни вакуми и маркучи .
И щом го прави и на ГАЗ и на бензин значи или е от запалването или от датчик за положение или от датчик за мерене на въздуха . Защото ГИ взима инфо от бензиновите инжектори , значи или им се подава грешна информация или не пали когато трябва . Но пък ако не пали когато трябва или въобще не пали би трябвало да смърди на бензин/газ . Така , че търси първо проблема по МАП/МАФ/дебитомер и/или разни вакуми и маркучи .
- quiksilver
- quiksilver
7A-FE е с MAP.Ти с мап или с дебитомер си ?
Колкото до стъпковото моторче .. моята я карам вече 2 год. и не ми се е налагало да го пипам. Но дори и да е капсуловано пак може да се намери начин да се разглоби и изчисти. На предишната си кола избивах нитовете разглобих изчистих вс. и гресирах червяка. При затварянето ако и при теб е с нитове можеш да ги заместиш с малки болтчета. Ако търсиш цена за оригинално пусни ЛС на ToyotaForever. Оригинал отдруго място не пазаря вече

Avensis 7A-FE
- quiksilver
Изчистиха стъпковото моторче, горе-долу и сега е по-добре. Нещо все още не е наред, но за сега толкова. Според диагностиката само стъпковото моторче дава сигнали. Лошото е че е капсуловано и не може да се чисти много-много, а за ново искат мостра.
Сега работи на бензин и на газ, но пак играят леко оборотите. Даже като я взех пак изгасна, но след регулиране на дросела се стабилизира...
Мерси за инфото, ще го имам предвид
Сега работи на бензин и на газ, но пак играят леко оборотите. Даже като я взех пак изгасна, но след регулиране на дросела се стабилизира...

"Кеф цена няма"
стъпковото моторче се почиства много добре разглабя се лесно само всичко трябва да се бележи точно и ако правилно разбрах сте барали дросела тои не трябва се пипа провери и тпс-а че ако наистина сте барали дросела се е засрала яко работатаquiksilver написа:Изчистиха стъпковото моторче, горе-долу и сега е по-добре. Нещо все още не е наред, но за сега толкова. Според диагностиката само стъпковото моторче дава сигнали. Лошото е че е капсуловано и не може да се чисти много-много, а за ново искат мостра.
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Пълни тъпотий ! По никакъв начин заради моторче не може да ти глъхне , прекъсва и гасне колата при подаване на газ . Или ти не обясняваш правилно или майсторите са ти олита .quiksilver написа:Така, майстора се съмнява за стъпковото моторче. Някои знае ли дали е капсуловано и дали може да се почиства. И колко горе-долу струва...
Колата с Celica 1.8 16V 7AFE
- quiksilver
Проблема е решен! Оказа се разхлабен кабел (карах около 100 километра с крива предна джанта и вероятно от вибрациите се е измукнал). Оправи го един майстор в Света Троица. който не само си върши работата, а го прави с желание. За съжаление останаха малко такива хора.
Иначе, преди това - хората, които ми поставиха газовия инжекцион (ЕвроГаз - Горна Баня) ми казаха, че е изгорял компютъра, а един друг майстор тръгна да сменя наред - стъпков мотор, дебитомер и т.н.
Майстори секви... да ти пламне главата просто.
Мерси колеги!
Иначе, преди това - хората, които ми поставиха газовия инжекцион (ЕвроГаз - Горна Баня) ми казаха, че е изгорял компютъра, а един друг майстор тръгна да сменя наред - стъпков мотор, дебитомер и т.н.
Мерси колеги!

"Кеф цена няма"
- quiksilver
Здравей колега,
от няколко месеца се боря с проблем досущ приличащ на твоят. И аз минах през кабели, свещи, стъпково моторче, бобина, датчичи в делкото, но проблема остава.
Може ли да споделиш кой кабел точно е бил разхлабен при теб?
Благодаря предварително
от няколко месеца се боря с проблем досущ приличащ на твоят. И аз минах през кабели, свещи, стъпково моторче, бобина, датчичи в делкото, но проблема остава.
Може ли да споделиш кой кабел точно е бил разхлабен при теб?
Благодаря предварително
quiksilver написа: Проблема е решен! Оказа се разхлабен кабел (карах около 100 километра с крива предна джанта и вероятно от вибрациите се е измукнал). Оправи го един майстор в Света Троица. който не само си върши работата, а го прави с желание. За съжаление останаха малко такива хора.
Мерси колеги!
- quiksilver
Здрасти, оказа се кабелът на акумулатора - клемата
Майсторът случайно откри проблема, след като се облегна на акумулатора.
Въпросната селика се продава на части, ако имаш нужда от нещо, пиши
Успех!

Въпросната селика се продава на части, ако имаш нужда от нещо, пиши
Успех!
"Кеф цена няма"