Проблем със скърцане на Auris
Проблем със скърцане на Auris
Здравейте Колеги,
Имам проблем със скърцане в дясно отзад на Аурис. Скърцането се появява при движение на задна скорост или при навиване на волана в крайно дясно или крайно ляво положение. Също така и при потегляне и движение с много ниска скорост по неравности, звука е много специфичен като виене.
Колата беше в ТМ Ауто от там казаха, че не са открили проблем. Въпроса е, че явно има проблем, но се появява от време на време и например сега няма такова скърцане, но миналата седмица беше много зле.
Ще ви бъда много благодарен ако ми помогнете с полезен съвет или мнение ако сте имали или имате подобен неприятен проблем.
Имам проблем със скърцане в дясно отзад на Аурис. Скърцането се появява при движение на задна скорост или при навиване на волана в крайно дясно или крайно ляво положение. Също така и при потегляне и движение с много ниска скорост по неравности, звука е много специфичен като виене.
Колата беше в ТМ Ауто от там казаха, че не са открили проблем. Въпроса е, че явно има проблем, но се появява от време на време и например сега няма такова скърцане, но миналата седмица беше много зле.
Ще ви бъда много благодарен ако ми помогнете с полезен съвет или мнение ако сте имали или имате подобен неприятен проблем.
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Пропуснал съм че мястото на звука е локализирано
шом е отзад май няма толкова много варианти , задържащи спирачни апарати , супорти , лагер ..
Май единственият вариант да се хване е като се разскърца пак бегом в ТМ , качваш приемчика в колата и му демонстрираш

шом е отзад май няма толкова много варианти , задържащи спирачни апарати , супорти , лагер ..
Май единственият вариант да се хване е като се разскърца пак бегом в ТМ , качваш приемчика в колата и му демонстрираш
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
Ами мисля, че има нещо вярно в това, наистина изчезва при влажно време!Fido Dido написа: Само при влажно време ли изчезва звука? В ТМ Ауто видя ли как ти преглеждат колата - в смисъл на подемник ли беше?
Не знам как са го проверявали в ТМ казаха ми, че са я пробвали на паркинга, а после са я изкарали и на Цариградско.
Тя стоя два дни при тях и нищо.
Ще видим сега няма нищо може би защото е влажно, но като се появи пак мисля да ходя в ТМ.
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Не се ли усещате,че прекалявате? Скърцало нещо, тракало, дрънчало...
Това са коли и главното им предназначение е да возят, а не да пазят тишина.
Някой замислял ли се е колко детайли и системи има в един автомобил?
Е-Е-Е! Как да работи всичко това перфектно, пък и да ти изкарват на 2-3 години нов модел?
Вземете се У ръце и не се взирайте и вслушвайте много-много, а ги карайте повече и може би няма да скърцат. Как да не скърца колата като я карате по 7-8000 км годишно.
Имам един приятел автомонтьор, който винаги казва "Колата се плаши от ремонт, а не от каране!"

Е-Е-Е! Как да работи всичко това перфектно, пък и да ти изкарват на 2-3 години нов модел?

Вземете се У ръце и не се взирайте и вслушвайте много-много, а ги карайте повече и може би няма да скърцат. Как да не скърца колата като я карате по 7-8000 км годишно.
Имам един приятел автомонтьор, който винаги казва "Колата се плаши от ремонт, а не от каране!"

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
+1zi_zi_top написа:Не се ли усещате,че прекалявате? Скърцало нещо, тракало, дрънчало...![]()
и аз в един момент се усетих да не обръщам внимание на всяко малко скърцане и т.н. иначе колата се превръща в голям товар. Важното е да е здрава и да не се налагат преждевременни ремонти. Ние се оплакваме от скърцане - влез във форумите на някоя друга марка да видиш какви оплаквания и дефекти има при чисто нови автомобили