Авенсис 2 - Голям проблем

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Авенсис 2 - Голям проблем

Мнение от Vesko » 09 Май 2010 23:04

Карам си авенсис-а по причини споменати в друга тема. Та днес карайки си по оковрастното към тойота срещата се оказа че слънцето свети право срещу мен. Обаче.... от ниакакви миниатюрни точици по цялото предно стъкло се получава много неприятно осветяване на самото стъкло. Получава се само когато се кара срещу слънцето или при насрещни фарове. През деня ако не е кара срещу слънцето нищо не си личи. Има ли начин това да се поправи без смяна на стъклото? и/или покрива ли го това каското?

ПП: това май си е дефект на тойота/лексус. Имах го при авенсис 1, при авенсис 2 и при лексус. Само в последният случай един бус метна един камък по мен, та ми смениха стъклото и все още не се е проявило в голяма степен този дефект

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 09 Май 2010 23:12

Веско, тези точици са се получили от ударите на песачинки и малки камъчета от предните коли пред теб, особенно когато вали дъжд.
Това няма оправия.
Със застраховател трудно ще со оправиш, както сам казваш, че не са виждат, а само срещу слънце.
Няма смисъл да ти давам акъл какво трябва да направиш. Ти сам се сещаш! wink.gif
Това е единственния начин.

PS. Дефекта на Авенсиса ти, наистина е голям. biggrin.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

b_d

Мнение от b_d » 09 Май 2010 23:19

Ако колата или елемент от нея е боядисван/а и не е била хубаво облепена е възможно да са малки пръски лак.

Аватар
RogueT

Мнение от RogueT » 09 Май 2010 23:26

Спокойно това явление е съвсем нормално. То е в резултат на сблъсъци с микрометеорити и разни дребни отломки при излизане в орбита (околовръстното шосе) при висока скорост (между първа и втора космическа)

Шегата настрана, не вярвам да има кола карана по нашите "чисти" пътища която да няма подобни поражения. Моите коли не са изключение. Пък и смятам че това не зависи от производителя...

Поздрави
Failing to plan is planning to fail.

1. Avensis '03 - 1.8VVTi,
2. Yaris '01 - 1.3 VVTi.

Аватар
RogueT

Мнение от RogueT » 09 Май 2010 23:27

bad_dog написа:Ако колата или елемент от нея е боядисван/а и не е била хубаво облепена е възможно да са малки пръски лак.
Това също е така, за това не се бях сетил :thumbsup:
Failing to plan is planning to fail.

1. Avensis '03 - 1.8VVTi,
2. Yaris '01 - 1.3 VVTi.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 10 Май 2010 05:18

bad_dog написа:Ако колата или елемент от нея е боядисван/а и не е била хубаво облепена е възможно да са малки пръски лак.
За съжаление мисля, че е сценарият предложен от Кики...

ПП: Проблема никак не е голям докато не ти се наложи да караш срещу слънцето smile.gif

b_d

Мнение от b_d » 10 Май 2010 07:32

Опитай с малко разтворител и повечко търкане все пак :)

Публикувай отговор