въпрос за турбото на супрата
въпрос за турбото на супрата
Ако махна водното охлаждне на турбината ще и стане ли нещо?
Преди имах кавазаки нинджа 750 турбо то нямаше охлаждане и си работеше.
Преди имах кавазаки нинджа 750 турбо то нямаше охлаждане и си работеше.
супра 92 3.0 турбо,БМВ 530И
toyo_bg написа:защото прегрява много когато работи турбото, ако карам спокойно е добре ама взема ли да карам както ми е кеф и стрелката отива в червеното
аха и като спреш едното охлаждане, ще почне да прегрява по-малко.....спри хапчетата по-добре или смени доктора...toyo_bg написа:Ако махна водното охлаждне на турбината ще и стане ли нещо.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- LordDigital
- СупраДжия
На теория понеже водата дето минава през турбото МОжЕ да създаде мехури във системата ,премахването на охлаждането има някакъв шанс да внесе някакво подобрение. Почти съм сигурен ,че колата има некакви други проблеми по охладителната система (оргинален радиатор ,дърта капачка ,водопад зад таблото и т.н.)

гарнитурата на главата я смених преди 1 седмица преди това имаше водопад сега не. Другите неща са стари.
Вчера махнах охлаждането на турбото карах 15 км до из родопите с повече газ на малки предавки и температурата си остана на средата.
За сега има ефект само не знам дали няма да се счупи турбината без охлаждане.
Вчера махнах охлаждането на турбото карах 15 км до из родопите с повече газ на малки предавки и температурата си остана на средата.
супра 92 3.0 турбо,БМВ 530И
- LordDigital
- СупраДжия
точно така ,заради това препоръчвам или добър турбо-таймер или сериозни изчаквания след като колата е работила на ръчка. Иначе по време на каране ,маслото върши доволно добра работа за охлаждането на центъра на турбото.FEARKiril написа:Време е да си купиш турбо-таймер тогава.
Целтана водното охлаждане на турбината е основно да не се повреди турбото при истиване.

- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Въпреки всичко , не е лошо да си прегледаш охладителната с-ма из основи .toyo_bg написа:гарнитурата на главата я смених преди 1 седмица преди това имаше водопад сега не. Другите неща са стари.