Автокаско на НОВА ТОЙОТА ?
-
- Получена благодарност: 4 пъти
Автокаско на НОВА ТОЙОТА ?
Привет на всички. Бихте ли споделили къде сте си направили автокаското, и дали сте доволни от застрахователя? Къде е най-изгодно?
Споделете случаи на проблеми с застрахователите ?
На база опита ви бих искал да се орнтирам къде да застраховам бъдешата ми Тойота.
Споделете случаи на проблеми с застрахователите ?
На база опита ви бих искал да се орнтирам къде да застраховам бъдешата ми Тойота.
s Allianz dosega ne sam imal nikakvi problemi, pyk i vinagi sa plashtali remontite ako ogyna nqkoq i druga lamarinka:}
stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

В предишната ми работа шефа купи 2 чисто нови Ситроен Берлинго и 2-та бяха застраховано в Алианц , след като смени застрахователя на 3 та година Берлингата изчезнаха една седмица след това, е обадиха му се да му искат октуп
В новата ми работа шефа ми си купи чисто нова Toyota Avensis от TM Auto незнам къде я беше застраховал но и тя изчезна
За Bul Ins са ми казвали че ако я застраховаш при тях оставаш завинаги техен иначе колата ти трябва да е над 10000 лева за да ти я ремонтират иначе плащат
В Юпитер ми беше застрахован OPEL-a там плашат но чак след 7 до 10 масеца и то с много мъки
Лично мойта Тойотка си я застраховах в Армеец като там ми казаха ако стане нещо оставяш колата и до една седмица е готова
В новата ми работа шефа ми си купи чисто нова Toyota Avensis от TM Auto незнам къде я беше застраховал но и тя изчезна
За Bul Ins са ми казвали че ако я застраховаш при тях оставаш завинаги техен иначе колата ти трябва да е над 10000 лева за да ти я ремонтират иначе плащат
В Юпитер ми беше застрахован OPEL-a там плашат но чак след 7 до 10 масеца и то с много мъки
Лично мойта Тойотка си я застраховах в Армеец като там ми казаха ако стане нещо оставяш колата и до една седмица е готова
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Ако ще си я купуваш от ТМ Ауто няма нужда да търсиш компания, щото те така или иначе ще ти я продадат застрахована. Мойта е купена от там и е в булинс. Королата на жена ми беше в дзи ама съм нямал птп, че да имам някакви наблюдения. Чувал съм че дзи бавели повечко - все пак е държавен застрахователен институт, а както знаем в нашата държава нещата се движат мноооооооого бавно
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
ДЗИ отдавна не е държавна компания! Беше приватизирана, собственика беше.... Емил Кюлев, чиято съдба знаем всички...TATI написа:Ако ще си я купуваш от ТМ Ауто няма нужда да търсиш компания, щото те така или иначе ще ти я продадат застрахована. Мойта е купена от там и е в булинс. Королата на жена ми беше в дзи ама съм нямал птп, че да имам някакви наблюдения. Чувал съм че дзи бавели повечко - все пак е държавен застрахователен институт, а както знаем в нашата държава нещата се движат мноооооооого бавно
За ДЗИ едно време имах много добри лични впечатления (моя съседка беше шеф на Авто-злополуки и при инцидент с мен без да ми ходатайства ми платиха всичко по гражданска отговорност), но буквално 1-2 месеца след като ги купи Кюлев сряха да изплащат щети... те си знаят как да ти откажат законово и ти ходи да се разправяш после. Аз лично си правя авто-каско от 4 години само в БулИнс, но по-скоро под давление на моята застрахователна брокерка. Просто е питам кой най-добре ще ми пази колата в София от посегателства, шото си я държа пред блока и до сега само мен не са разбивали. Така си спестявам и около 420 лв. годишно за паркинг, където старата ни кола два пъти я отваряха, уж е охраняем, а се оказва че не носели отговорност при кражби, и постоянно сменят пазачите като че ли явно те самите разбиват. При БулИнс изплащат след 30-40 дни, но досега не съм чул на някого да са отказали, тая година два пъти съм ходил при тях за драскотини и не са ме връщали...
Но това е за София, моята брокерка ми каза, че пазенето е ефективно в София, за Варна например ми каза само Армеец пазели колите, щото били купени от ТИМ-аджиите дето колят и бесят по морето.
Но това е за София, моята брокерка ми каза, че пазенето е ефективно в София, за Варна например ми каза само Армеец пазели колите, щото били купени от ТИМ-аджиите дето колят и бесят по морето.
Тойотата ми е застрахована в ДЗИ, а Опелчето на дъщеря ми - в Булинс. И двата застрахователя плащат, макар и малко да закъсняват. Маркировките на колите се правят на едни и същи места, т.е. външно (по маркировката) няма начин да се разбере къде е застрахована колата.
Известно е, че ДЗИ има най-голям пазарен дял в автомобилното застраховане, като след него е Булинс. Преди година се говореше, че ще има сливане на двете фирми.
Препоръчвам, който ще се застрахова да избере един от тези два застрахователя.
Булстрад не са лоши също, но за коли под 10 хил. лева не правят маркоровка и ако има кражба използват услугите на Левинс, които търсят колата. Но пък Левинс търси колите им само, ако са на стойност над 10 хил. лв.
Размерът на обещетенията е доста спорен момент. Аз имах две щети в ДЗИ, като единия път ми платиха много-много добре, но втория път - не бях очарован. Преди месец отново си поднових Автокаското в ДЗИ.
Все пак питайте и ви желая късмет!
Известно е, че ДЗИ има най-голям пазарен дял в автомобилното застраховане, като след него е Булинс. Преди година се говореше, че ще има сливане на двете фирми.
Препоръчвам, който ще се застрахова да избере един от тези два застрахователя.
Булстрад не са лоши също, но за коли под 10 хил. лева не правят маркоровка и ако има кражба използват услугите на Левинс, които търсят колата. Но пък Левинс търси колите им само, ако са на стойност над 10 хил. лв.
Размерът на обещетенията е доста спорен момент. Аз имах две щети в ДЗИ, като единия път ми платиха много-много добре, но втория път - не бях очарован. Преди месец отново си поднових Автокаското в ДЗИ.
Все пак питайте и ви желая късмет!
Аз също ползвам услугите на БулИнс, и съм доволен от тях, един път съм имал щета и ми я платиха както си трябва в точния срок, а той е около 20 - 30 дни, но това беше за Vectra '92 г, иначе сега съм си застраховал и Avensis-a там, но също знам че ако стане нещо те ще го правят защото колата струва над 10000 лв. но пък знам и че тенекиджиите им не са много добри или просто обичат да претупват работата, така че няма оправия почти винаги сме си прецакани, даваш си парите и не се знае... няма най-добри в този бранш, винаги може да бъдеш изигран, аз честно казано разчитам на свой човек, молако по български ама няма как, иначе съм чувал и за много прецакани от застрахователите, моя човек ми каза ако има и най-малкото основание застрахователя да не ти плати, просто си оставаш на сухо... Така че ви пожелавам късмет 

Аз съм застрахован в Армеец и ми чукнаха колата на паркинга пред работата, естествено чисто по български този дето ме беше ударил го няамаше . Обадих се в КАТ на другия ден отидох до КАТ и ми написаха един талон за щетата като ми беше ударено 2 те врати от дясно, прага и задния калник. Отидох в Армеец и ми дадоха визитката на нйакакъв си техен майстор АВТОТОЦИ във Враждебна . Колата ми е застрахована за 6000 лева. Отидох до този АВТОТОЦИ и за 10 дни колата ми беше перфектно оправена , а с пари не сме се занимавали . На него застрахователя му дава парите аз с това несе занимавам. Видях че и на други застрахователни компании оправя колите
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Аз съм доволен от Витоша.
Преди 2 години като падна голямата градушка във Варна колата (Опел астра) беше на открито: повредите бяха доста - ламарини от всички страни/врати/калници/ и т.н., предно стъкло, огледала, пластмасови детайли лайсни по тавана, пластмаси по чистачките и т.н.... .
Помолиха ме единствено да си купя пластмасите и огледалата (които веднага изплатиха).
Останалото - посочиха сервиз за пълно пребоядисване и монтаж на детайлите. Не са ме занимавали с пари, а боядисването беше идеално - нямаше и следа от пораженията.
След 2 години зверска експлоатация и паркинг само на открито няма никакъв проблем с ремонта.
Преди 2 години като падна голямата градушка във Варна колата (Опел астра) беше на открито: повредите бяха доста - ламарини от всички страни/врати/калници/ и т.н., предно стъкло, огледала, пластмасови детайли лайсни по тавана, пластмаси по чистачките и т.н.... .
Помолиха ме единствено да си купя пластмасите и огледалата (които веднага изплатиха).
Останалото - посочиха сервиз за пълно пребоядисване и монтаж на детайлите. Не са ме занимавали с пари, а боядисването беше идеално - нямаше и следа от пораженията.
След 2 години зверска експлоатация и паркинг само на открито няма никакъв проблем с ремонта.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Алианц са доста добри застрахователи от 5 години сме им клиенти скоро и с една Тойота...
Алианц са на 5.5% заедно с БулИнс ако не се лъжа коети ги прави най - скъпите Каско застраховки
много зависи и от цената на колата, при скъпите коли се изискват устройста при някои застрахователи, което си е сериозен разход, а цялата история е по-скоро опасна от колкото полезна
от GPS ми изключиха двигателя докато се включвах на околовръстното
за малко да ме претрепят тогава...
Алианц са на 5.5% заедно с БулИнс ако не се лъжа коети ги прави най - скъпите Каско застраховки
много зависи и от цената на колата, при скъпите коли се изискват устройста при някои застрахователи, което си е сериозен разход, а цялата история е по-скоро опасна от колкото полезна
от GPS ми изключиха двигателя докато се включвах на околовръстното
за малко да ме претрепят тогава...
Тук обаче искам да се поправя защото вече ми се случи да ползвам услугите на тенекеджиите в БулИнс и мога да кажа че я направиха перфектно, не можах да си позная колата като я взех, толкова добре беше направена, но това е в сервиза на сточна гара, където е маркировката... а и удара на колата не беше лош, един бакшиш почти ми влезна в багажника, но сега няма наистина по какво да се познае че е удряна... така че за сега само мога да ги похваля:)stilio написа:Аз също ползвам услугите на БулИнс, и съм доволен от тях, един път съм имал щета и ми я платиха както си трябва в точния срок, а той е около 20 - 30 дни, но това беше за Vectra '92 г, иначе сега съм си застраховал и Avensis-a там, но също знам че ако стане нещо те ще го правят защото колата струва над 10000 лв. но пък знам и че тенекиджиите им не са много добри или просто обичат да претупват работата, така че няма оправия почти винаги сме си прецакани, даваш си парите и не се знае... няма най-добри в този бранш, винаги може да бъдеш изигран, аз честно казано разчитам на свой човек, молако по български ама няма как, иначе съм чувал и за много прецакани от застрахователите, моя човек ми каза ако има и най-малкото основание застрахователя да не ти плати, просто си оставаш на сухо... Така че ви пожелавам късмет