Метанов инжекцион BRC на Карина 2.0 GLI и малко заFLASHLUBE

desotodorov

Метанов инжекцион BRC на Карина 2.0 GLI и малко заFLASHLUBE

Мнение от desotodorov » 16 Апр 2010 14:34

....Малко позакъснЕх пичове, ама ше ме извинявате...ми сега...карам Карината от Ноември 2009 на метан, метанов инжекцион BRC. Отказах се от Фобос...и май с право - едно че нещо се дърпаха за метановицата, друго че малко метанови инжекции се монтират там, няма да коментирам, рекламирам и каквото и да било, до сега с БРЦ-то не съм имал никакъв яд, единствено че при отрицателни температури се усеща минаването от бензин на метан, или пък ако е ниско налягането в бутилката - понякога ДВГ гасне, ако е на празен ход...ама това ще го доизкусуряват на годишния преглед. Монтирах си аванс процесор и омаслител за клапани...колко тъпо и некомпетентно звучи...и сега - малко за него ми е болката...миналата година доста се бях подвел по рекламния трик на пичовете-вносители на това вълшебно нещо...и сега позачетох това онова...никой не казва - твърдо "Нье" на системата...т.е. - може и да има ефект, или по-скоро май - ако го има - поне не е вреден cool.gif ... та понеже малко ме заболЕ да дам 38лв. за 900грама течност мхм....взех че си направих една тЕнка сметка. Въпросната течност - 900гр, би требвало да се изразходва за около 10000 км (при мен кранчето е затегнато малко - та карам с половината на това...)...ако да кажем сте горд соПственик на возило примерно "TOYOTA - all models after 1996 ) или пък на някой от многото "посрани" колици изредени в беСценния списък на флашюб, би било малко - но Фсе пак вероятно да ви се претаковат леглата на клапаните на 100-ина хил. км. е ... и оттам въпроса - "И сега к'во праиме?" -ремонт за да кажем 8 клапана с леглата барабар (само иСпускателните ше смятаме) за по 40-ина лева комплекта = 320лв + 100лв труТ= 420лв и след това - подобрена работа на ДВГ с нови клапани, понижен разход...а ако да кажем сме били с флашлюба - не са ни се прецакали клапаните и леглата но пък сме се набутали 150лв уредба + 10х38лв - общо 530лв ... айде - да кажем - уредбата е еднократен раСхоТ - та 380лв...ми добре...а ако двигателя вземе че излезе по-добър от очакваното и изобщо забрави че трябва да се прее*е - тогава к'во праим ???
Ми такова каквото и аз - примирявате се с празното шишенце под капака и всеки път си го гледате едновременно с недоумение и умиление...дето се вика - ако тая тъпа течност не беше на цената на златото - можеше и да я сипвам...а пък и както ме посраха тия с извинение - идиоти - това не ща да го видя вече...всичките тойоти след 1996...даже не са си направили труда да проучат че VVT-i системата започна от 1999 май да се вгражда...ма то - ако австралийци са авторите на тоя списък - какво има да му мислим - в Америка коя е най-масовата японска кола - Тойотата - в Калифорния ако не си на метан или най-малкото на пропан-бутан - най-вероятно пресираш педално - такива са еконормите...в такъв случай - кой автомобил задължително требе да присъства в черния списък на флашките - "TOYOTA - ALL MODELS AFTER 1996"...
Те ви го и списАка http://www.flashlube.bg/bg/technical

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 16 Апр 2010 19:48

А как са те посрали ?

desotodorov

Мнение от desotodorov » 16 Апр 2010 21:51

Ами как - то и мен - както повечето от вас... изкарват го че всичко излязло след 96г. от Тойота гори клапани на поразия...а не е така...т.е. - лъжат - е как да им вярвам и да им купувам бозата дето се опитват да ми пробутват на цената на златото :whistle:

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 17 Апр 2010 01:35

То горенето на клапани се случва при всички автомобили не само при Тойота . И най-вече се получава от неправилно задаване на аванса на искрата . Защото нито пропана нито метана горят , както гори бензина . Та според мен е по-умно да се инвестира в аванс процесор и добра настройка .

mafiota

Мнение от mafiota » 17 Апр 2010 19:23

Тая работа с FLASHLUBE малко ми прилича като оная с Калгон-а. Ма май ако си спестяваш парите от калгон за 4..5 години ще събереш за нова пералня biggrin.gif cool.gif :whistle:

Публикувай отговор