Проблем с хидравликата. Мнения и въпроси.
Проблем с хидравликата. Мнения и въпроси.
Тази сутрин установих един проблем, но тъй като досега нямам много опит с хидравлики /не ми се е налагало/ и немога да го разбера от какво може да бъде породен, а от друга страна не искам да рискувам да оставя колата в сервиз и да ми измислят куп неща още за правене...
Проблема е следният...
Когато завивам бавнично и тръгна да навивам волана стига до някъде и става твърд все едно съм докрая навъртял, а всъщност съм направил половин оборот... Като подам малко газ и се оправя!
Другото което съм забелязал е че на моменти докато въртя волана все едно накъсва... Всмисъл такъв въртя и 2-3 см леко затегне съвсем малко, колкото да се усети после пак 2-3 см и пак така...
Пистовият ремък е сменен! Искам да попитам какъв е принципа на действие на хидравличната помпа, може ли да бъде проблема в някоя ролка или това е сигнал за по-голяма нередност?
П.П. Колата е от подписа ми...
Проблема е следният...
Когато завивам бавнично и тръгна да навивам волана стига до някъде и става твърд все едно съм докрая навъртял, а всъщност съм направил половин оборот... Като подам малко газ и се оправя!
Другото което съм забелязал е че на моменти докато въртя волана все едно накъсва... Всмисъл такъв въртя и 2-3 см леко затегне съвсем малко, колкото да се усети после пак 2-3 см и пак така...
Пистовият ремък е сменен! Искам да попитам какъв е принципа на действие на хидравличната помпа, може ли да бъде проблема в някоя ролка или това е сигнал за по-голяма нередност?
П.П. Колата е от подписа ми...
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Нивото може да е супер, ама самата хидравлична течност може да е стара и да не си върши работата като хората .... И спирачна и хирдавлична течност имат живот 100 000км или 5 години, което си минал и в двата случая.... И антифриза си има живот, моторното масло и то, скоростното масло също тоже.... Изобщо, като вземеш кола втора ръка, тези флуиди се преглеждат мноого обстойно, за да не ти забият някви измислени ремонти 

- martod
За твоя изненада, на 15к или 1г. проверка, на 2 г. смяна...Me4oKyX написа:Че колко са!?? Четох толкоз някъде, ама го карам малко по спомен laugh.gifBass_Man написа:Намали ги малко тези животи !Me4oKyX написа: И спирачна и хирдавлична течност имат живот 100 000км или 5 години, което си минал и в двата случая....
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 337 пъти
- Получена благодарност: 367 пъти
За животите - на мен в книжката пише - смяна на сп.течност на 30х.км.
На авенсиса пишеше май смяна на 2г...
Хидравлика на маздата нямам, така-че за нейното масло нищо не пише...
На авенсиса пишеше май смяна на 2г...
Хидравлика на маздата нямам, така-че за нейното масло нищо не пише...
Последно промяна от slowtraveler на 22 Апр 2010 13:05, променено общо 1 път.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
И аз го имам тоя проблем с мойта Карина. При маневри, като въртя надясно, усещам понякога някакво втвърдяване на волана и като го понапъна малко, се освобождава с леко прищракване, което усещам в самия волан. И тоя проблем е доста отдавна, ама вече ще взимам мерки, защото зачестиха случаите и ме е страх да не прецакам нещо скъпо. Между другото, преди две години ми свалиха някакво каре на рейката, което носих да рециклирам и след това около седмица проблема не се прояви, обаче после пак почна и така до ден днешен. Това каре е доста скъпо, около 400+ лева, ама ще трябва да се купува, няма как. Ремъка и течността са доказано ОК, така че проблема трябва да е то.
CARINA E 7A-FE
- martod
Къде ги гледаш тези цени за каренцата на волана бе колега ?gunner написа:Между другото, преди две години ми свалиха някакво каре на рейката, което носих да рециклирам и след това около седмица проблема не се прояви, обаче после пак почна и така до ден днешен. Това каре е доста скъпо, около 400+ лева, ама ще трябва да се купува, няма как. Ремъка и течността са доказано ОК, така че проблема трябва да е то.

Аз миналата седмица сменях двете каренца на едно Мицубиши и му ги намерих по 30 лв. бройката..Мисля че и твоите трябва да са там някъде в ценово отношение...
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....