Camry 2008 - Първа смяна на масло.

firesnake

Camry 2008 - Първа смяна на масло.

Мнение от firesnake » 08 Апр 2010 18:13

Здравейте колеги,

от няколко месеца карам Camry 2008-ма модел. Колата е закупена чисто нова от дилър в САЩ. Аз я купих от човека, който я беше докарал тук. В момента съм на около 4000 мили и след някоя друга седмица предстои смяна на масло и филтри. На капачката за маслото пише да се сипва 5-20, но доста хора вече ми препоръчаха да си сложа 5-30. Мога да закупя масло на Toyota, Mobil или AcDelco (100% ще е оригинално, защото имам познати директно при вносителя). Някакви съвети да ми дадете по темата за маслото и смяната му.

Бих се радвал и на странични коментари по колата, който каквото е чувал. Ще ми бъде интересно да получа още мнения.

Аз съм много доволен от автомобила и до сега, да чукнем на дърво, нямам никакви забележки!

Благодаря :)

an4o

Мнение от an4o » 08 Апр 2010 19:22

5в30 е напълно подходящо-много безаварийни и успех

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 08 Апр 2010 19:44

Сипвай това, което ти препоръчва производителят.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

firesnake

Мнение от firesnake » 08 Апр 2010 21:39

Здравейте,

благодаря за отговорите. Имам всички оригинални книжки и всичко, което намерих онлайн, но точно определена марка, която препоръва производителя къде мога да намеря?

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 08 Апр 2010 21:53

Отиди в ТМ–Ауто и си вземи масло Тойота. :thumbsup:

Аватар
nikolov22

Re: Camry 2008 - Първа смяна на масло.

Мнение от nikolov22 » 08 Апр 2010 22:00

firesnake написа:Здравейте колеги,

от няколко месеца карам Camry 2008-ма модел. Колата е закупена чисто нова от дилър в САЩ. Аз я купих от човека, който я беше докарал тук. В момента съм на около 4000 мили и след някоя друга седмица предстои смяна на масло и филтри. На капачката за маслото пише да се сипва 5-20, но доста хора вече ми препоръчаха да си сложа 5-30. Мога да закупя масло на Toyota, Mobil или AcDelco (100% ще е оригинално, защото имам познати директно при вносителя). Някакви съвети да ми дадете по темата за маслото и смяната му.

Бих се радвал и на странични коментари по колата, който каквото е чувал. Ще ми бъде интересно да получа още мнения.

Аз съм много доволен от автомобила и до сега, да чукнем на дърво, нямам никакви забележки! първите две ги произвежда кома така че даи малко повече пари и си вземи 5в30 кома пълна синтетика http://www.commaoil.com/productsguide/index/6/1 a ako e benzin 5w50

Благодаря :)
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Аватар
Рошко
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Re: Camry 2008 - Първа смяна на масло.

Мнение от Рошко » 09 Апр 2010 10:45

[quote="firesnake"][/quote]Колега, препоръчвам ти Yacco - наистина яко! laugh.gif Ако не беше заради гаранцията, аз лично щях да слагам на моята такова, но за момента нямам друг избор, освен да слагам "Тойотско"... Ей това най-много ме дразни - че не ми казват дори каква чорба ми сипват в двигателя. Ясно е, че Тойота масла не правят и че някой друг им бутилира и лепи етикет Тойота на бутилките. Ама мога ли да съм сигурен, че не е някой балвоч, предвиден да крепи мотора докато трае гаранцията и после... Адио Рио! ОК, нека ме задължават да слагам масло, което те са определили, но да си е брандирано с марката на производителя, да знам аз какво ми се налива и да мога да прочета спецификациите му. Не ме разбирайте грешно, не казвам, че маслото, което наливат е лошо, просто аз искам и мисля, че имам право да знам - все пак става дума за МОЯТА кола.

firesnake

Мнение от firesnake » 12 Апр 2010 19:10

Развитието е следото :) Днес бях в ТМ Пловдив. Там викат - Масло Тойота, 26лв/литър. Масленият филтър 17лв. Правим проста сметка:

5х26 = 130 лв
Филтър = 17 лв
Труд = остатъка до 200 предполагам.

И то какво излиза? Слагаш Тексако, вземат ти много пари за труд и мекия...

Та! Отидох в ЕлитКар. Mobil 1 5-30 Formula, туба 4 литра = 144лв. + 1 литър още, 36лв = 180 Кинта за масло. 13лв филтър на BOSCH.

Общо: 193 лв. В техен сервиз смяната няма да е повече от 15-20-25лв.

Тоест, няма как да излезне повече от 200-215лв, а ще карам с 3 пъти по-добро масло.

Не съм толкова за парите, колкото за качеството на консумативите и работата. Все пак не съм я намерил тая кола на улицата и е чисто нова..

П.С. На всичкото отгоре, вместо да ми вземат парите за 30 мин ми записаха час за другиден......Мерси :)

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 12 Апр 2010 21:08

В никакьв случай масло "ТОЙОТА".Слагай си каквото поискаш друго,но не и "ТОЙОТА"."ШЕЛ" е 17 лв./л.,сменяи го на 5000 мили и си гледай кефа.Нищо му нямя на това масло,пък и за 8000 км. не може да стане никакьв проблем.В САЩ си го сменят на 3000 мили.Успех.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 13 Апр 2010 00:59

Значи стига сте писали едно към гьотере тука. --"В никакъв случай масло Тойота, слагай Шел и тем подобни." Нека не говорим ,че най-много ментета има на ШЕЛ масла, даже в Шел бензиностанцията не знаят със сигурност дали са менте, или не.

Тойота, за да си сложи името на маслото, значи е качествено. Никой не може да изчисли на хиляди клиенти на Тойота само в БГ дори кой по колко ще кара на година, все пак някои за 5 години/новата гаранция/ могат да навъртят 160000км.!!! Значи Тойота за да препоръчва всички да си сипват масло "Тойота" ,значи това масло е качествено. "Тойота" масло не се продава само в Бг,а и в Европа, може би и по другите континенти. И там ли пълнят Приста, щото Тексако има 30% дял и ще им излиза по-евтино...

Кой тук си въобрази ,че масло "Тойота" е Приста? Не може така да се изхрачваш върху нечие име, без да си сигурен или аргументиран. Какво е това "Тексако имал 30% в Приста, значи в Тойота наливат Приста?" В Тойота може да наливат Тексако. А Може да наливат Валволин, а може Кастрол, а може Тойота да прави маслото, а може Тойота да го взима откъдето си иска или да го прави както си иска, Тя си е сложила името отгоре и тя дава 5 години гаранция и 160000км., значи маслото трябва да е качествено.
Тя препоръчва да се кара с "Тойота" масло. Вие ,ако искате, карайте с най-голямото менте на ШЕЛ или с каквото искате, но такива категорични заявления от сорта на последното мнение са крайни , заблуждаващи и объркващи,а не ориентиращи.
Опел също правят масло, или някой им го прави, какво значение, Опел си слага името отгоре и т.н., хем че той няма такива гаранции като Тойота. Мерцедес също имат масло, на което си слагат името и т.н.

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 13 Апр 2010 01:46

Lexus - принципно съм съгласен с теб и като цяло, че Тойота слагат марката си на качествени масла... НО!, това е България и не всичко е както трябва да бъде... Да не говорим, че проивзодители като Тексако и Вулвалин не крият, че се правят тук маслата им....... Така че, нищо да не те учудва, а аз съм правил пряко сравнение на маслото на Тойота и други масла..... Българското с марка Тойота е пълен буклук, при това наистина голям такъв........ :whistle:

nowyaris

Мнение от nowyaris » 13 Апр 2010 07:18

Ме4о,той LEXUS май не знае къде живее.Аз щия дрехи .Ако знаеш на какви боклуци какви МАРКОВИ етикети слагам по желание на клиента-бедна ти е фантазията.Првя го за пари.В TOYOTA CITY дали са чували за ТМ-ауто-България.

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 13 Апр 2010 10:01

След като маслото "Тойота" е менте според вас, защото виждате ли, произвеждало се в БГ или където и да е и само слагали бранда на Тойота, то колеги самите коли какво са ?????
Ами пълно менте, уважаеми дами и господа. Факт !
Японски бранд, произведен в Турция, Англия, Франция, Полша и къде ли не по света, с части произведени кой знае пък къде и т.н.

Лично моето мнение; карам автомобил с марката Тойота, но съм далеч, далеч от мисълта, че това е истински японски автомобил. Просто европейски сбирток с емблема !

Както писах и в другата тема за маслата. След като колата е в гаранция и оторизираният представител и сервиз (вкл. и самият производител) препоръчват маслото "Тойота" то автомобилът следва да бъде обсужван с такова.

Аватар
stfn

Мнение от stfn » 13 Апр 2010 18:54

слагай 5 30 и съответно си прочети в книжката как да си изчистиш лампичката ако ти е светнала. Аз кdрам с 5-30 и го сменяма на 3000 мили.
Дълги години няма да имаш проблеми с тази кола не се притеснявай и ако те интересува всичко за този модел ми пиши на ЛС.
Camry 95 2,2,
Camry 07 2,4,
Camry 12 3.5 - in progress!

nowyaris

Мнение от nowyaris » 15 Апр 2010 21:54

Прав е колегата,само да не е на Приста,щото те хората вече и на тракторите си не го слагат.Вервай ми.

Публикувай отговор