ПРОБЛЕМ !

fancy55

ПРОБЛЕМ !

Мнение от fancy55 » 23 Мар 2010 21:32

Здравейте ,колеги ! Отново питам и моля за помощ ! :help: От близо година никой по сервизите на софия не може да се ангажира със сериозно и аргументирано решение на моят проблем. Колата е avensis 2001 комби.проблема е много дразнещо и постоянно тресене във вертикала. аз го усещам като че е отзад,но не мога да кажа 100%. колата се държи като автомобил със спотно окачване,който усеща всяка мини неравност по пътя. имах съмнения за задни амортисьори,но повечето специалисти казват че са добре.... Скоро бях и в сервиза на тойота в софия и седях там от 10 до 17 ч. 3 пъти изкарват колата за тест драйв след различни манипулации и проблема си остана за следващия път..... моля ,ако някой мисли че може да помогне да се обади да се повозим заедно и да мислим как да се реши проблема ,че ме влудява.

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 24 Мар 2010 19:33

Не е лошо да дадеш малко повече инфо -дизел/бензин,вибрациите на място/в движение итн.Ако в сервиза не са сменяли нищо нормално е проблема да остане,но вероятно нещо са казали.Нещо е проверено друго е останало за следващ път.Все пак това е форум на фенове,не на гадатели.

The_Teacher

Мнение от The_Teacher » 24 Мар 2010 19:50

Имала ли е удар колата ти ? Ако е имало, е възможно да не са й управили геометрията и от там да идва това тресен за което говориш.

fancy55

за проблема....

Мнение от fancy55 » 24 Мар 2010 20:42

Тойотата е авенсис 2001, d4d комби. Колата е имала лек челен удар но е оправена прилично..... Автомобила работи перфектно и не тресе на място. Имам я от близо година и ми прави впечатление ,че реагира на всяка неравност ( дори и невидима през деня,щото на фарове се вижда ,че няма един см. равна настилка в софия). прави ми впечатление ,че като седна по рязко в колата има остатъчна реакция (колата се успокоява след 1-2 секунди) както и когато затворя багажната врата има леко разлюляване. незнам дали е нормално и дали може да е от активното окачване. Имам съмнение за амортисьори но в сервизите казват-не! В тм-ауто оня ден се видя,че заден десен е леко омаслен и въпреки това казаха ,че е в нормите..... много рядко се чува и горния десен тампон на задния амортисьор,ама само при голями дупки на пътя. :censored: Искам да попитам също,дали е нормално като карам по павета волана да трепка наляво и надясно в малки амплитуди ? мерси на всички ,които се включват в дискусията !

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 24 Мар 2010 21:22

Направо започвай да си търсиш нови амортисьори.... sad.gif
fancy55 написа: В тм-ауто оня ден се видя,че заден десен е леко омаслен и въпреки това казаха ,че е в нормите.....
wacko.gif

мехаННика

Мнение от мехаННика » 24 Мар 2010 23:22

Когато измервателните уреди и огледа не откриват нищо и дефекта не е въображаем следва метода на опитите и грешките.Само че е малко скъп/трудоемък

fancy55

Проблем

Мнение от fancy55 » 24 Мар 2010 23:23

Благодаря , Фидо-Дидо ,но проблема е да не си хвърля парите напразно,че не ги дават по 2бр. за лев..... Затова коментирам с вас та белким се навери даказателство,че мисля вече споделих дори в тм. ауто ме държаха цял ден и твърдят ,че не съм за амортисьори. И ако знаете моля кажете откъде да намеря свястни ,че за тоя модел има само монро(полски-боклуци) и каяба (в ауто плюс) . Няма нито Закс ни Боге ни други свястни.

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 110 пъти

Мнение от max-2 » 25 Мар 2010 08:52

Възможно е да са амортисьори, защото машината (тресачката) казва че са добре докато не свършат тотално, тогава и сам ще разбереш че са свършили, но може да ти късат нервите с години.
Carina E 4AFE LB 1992

мехаННика

Мнение от мехаННика » 25 Мар 2010 19:10

Възможно ли е да са сменени пружините с по твърди за по голяма товароносимост.Сложи 3 торби цимент=150кг и виж дали има разлика.

fancy55

Проблем

Мнение от fancy55 » 25 Мар 2010 20:56

3 торби цимент не са повече от 4 човека + 2 тамагочита ... -, на път за морето колата беше с непроменено поведение. Точно във връзка с евентуална смяна на амортисьори ходих при момчетата в сервиза да ми кажат дали е пипано нещо,щот съм чувал че има хора които купували грешните ам-ри и ги били приспособявали (заварки и т.н.) ,та исках да съм сигурен дали е пипано -НЕ нищо не е пипано. В тая посока се сещам ,че от няколко месеца ми се чува нещо като присвирване ( като от пистов ремък ,но много по нежно и не като от триене. Звука се появяваше основно когато е студена,но от скоро май се позасили ,а времето е топло вече ?? ohmy.gif ?? Някой колеги ме плашат с хидравлична помпа -АЙДЕ НЕМА НУЖДА,МОЛЯ ВИ СЕ ! НЕКА някой да се изкаже и по тоя въпрос,че нещо взех да се озадачавам за марката TOYOTA. Мерси !

мехаННика

Мнение от мехаННика » 26 Мар 2010 00:38

Какъв то ти ника такъв ти и проблема-въображаем.Успех

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 26 Мар 2010 02:23

KYB са много добра марка, така че нещо не разбирам кат искаш да сменяш амортисьори, какво им се чудиш толкоз.... Взимай, сменяй и си готов happy.gif

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Re: Проблем

Мнение от LEXUS » 26 Мар 2010 03:00

fancy55 написа:...че нещо взех да се озадачавам за марката TOYOTA. Мерси !
Какво те озадачава марката Тойота?
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

diver

Мнение от diver » 26 Мар 2010 09:18

Сложи задните гуми отпред, предните отзад.... Ако си минал шок тестер изкючено да не се види има ли тръгнал амотресьор. Това дето някой нагоре казва, че се хваща когато тотално е умрел са глупости. Ако в тойота шока им е дървен, мини през ЗАКС например. ШОК тестера там последно като ходих беше безплатен.
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 26 Мар 2010 20:51

на тези авенсиси много често им заминават танпоните на стаб щангата и вадят един странен шум също и биалетката и горния танпон на бомбето горе махни капачката отгоре на амортисиора сложи си пръста там и разклатете да видиш дали няма луфт на лагера
а стаб щангата при вдигнато положение не трябва да се мести на на ръка
биалетката също
а и огледаи да не би да са ти боядисвали джантите и в гумите да има вода това се усеща при по висока скорост става дисбаланс и тресе много кофти на машина за баланс на гуми не се усеща щото няма скорост
или да има нещо което се търкаля в гумата при скорост спира се търкаля и
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Публикувай отговор