1989 Toyota Camry 2.0 Turbo D

Mr Charger

1989 Toyota Camry 2.0 Turbo D

Мнение от Mr Charger » 18 Мар 2010 17:49

Здравейте,

Аз съм нов. Имам молба за информация и съвет. Намерих си много запазена Тойота Камри 2.0 Турбо Дизел от 1989 г.
Пробег: 73 хил. оригинални;
Цвят: син, оригинална боя.
Екстри: 4 ел. стъкла, ел. огледала, центр. заключване, плюшен салон.
Проблеми: леко натисната отзад, не личи въобще, но багажника не се затваря. Иначе няма и драскотина.
Продажна цена: 3000 лв.
Правих тест драйв и съм просто очарован, а и ми харесва японското ретро.
Ето, обаче, какво ме притеснява:
1. Не знам нищо за колата, може би е рядка в Европа?
2. Намират ли се резервни части за този модел в България?
3. Какви са недостатъците на този модел, здрави ли са двигателите?
4. Какъв разход на гориво може да се очаква от този двигател?
5. Има ли грамотни майстори в Б-я, които няма да се дивят като им закарам Тойотата?
6. И въобще момчета (и момичета) какъв е вашия съвет - ще я бъде ли или не?
unsure.gif

Аватар
kuzerdale

Мнение от kuzerdale » 18 Мар 2010 21:12

Аз имам бензиновата версия на същия модел и същата година,...невероятна кола от всяка една гледна точка!!! :thumbsup: За частите не съм усетил да са чак толкова "екзотични",има,но аз съм все пак с бензиновия двигател-3S-FE който си е доста популярен,с дизела не знам как стоят нещата но сигурно няма да има проблем!

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 18 Мар 2010 22:46

Бих те посъветвал да погледнеш по-критично на този автомобил!
Намирам някои противоречия:
1. 10 годишен дизел е невероятно да е на 73000 км, дори да е бил на пенсионер-зъболекар rolleyes.gif !
2. Къде е карана, че за 73000 км и 10+ години никой не я подпря, удари или издра. Ако не е пребоядисван и напудрен, оригиналната боя на такъв автомобил би изглеждала доста зле !
3. "Малкия" проблем с багажника ми звучи по-скоро като некадърна тенекеджийско-бояджийска дейност преди "сватбата". Вдигни постелките в багажника, извади резервната гума, огледай колонките и амортисьорните стойки (всичко, което е видимо от конструкцията) и калниците от вътрешната страна. На тези места можеш да намериш доказателства за сериозен проблем от удар, който не е отстранен добре.
Не разбирам защо в този океан от коли се "улете" точно по тая unsure.gif ...
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Mr Charger

Мнение от Mr Charger » 18 Мар 2010 23:04

Момчета, благодаря ви. Давам ви линк да видите колата, според мен е автентична. От някакъв пенсионер е. А защо точно към нея съм се насочил - ами харесва ми като форма, пък и как върви. Пали от раз, не вибрира, като много от френските и немските дизели. Всичко електрическо и работи. Подаваш газ, като мине 2000 оборота, на оборотомера светва една зелена лапичка с надпис "Турбо", чуваш лекото свистене на турбината и усещаш как машината се наема.
Как да не се влюбиш? В багажника според мен всичко е наред, няма ръжди, няма боядисано, оригинална резервна гума и инструменти.
http://fr.autoscout24.be/Details.aspx?id=173588161

петър

Мнение от петър » 18 Мар 2010 23:37

Изглежда доста лаченака,може и да е автентична,въпреки че гледам е от автокъща,а ти споменаваш пенсионер.......
Ако те радва и те кара да се усмихваш,значи това е колата,все пак не скъп автомобил,това го прайш щот те кефи,нали така иначе щеше да си вземеш некои гоуффф за тия парички!!!

primus

Мнение от primus » 18 Мар 2010 23:39

Странно, че има надпис 'GL' на задния капак, освен D и turbo,
от край време GL си означава Gasoline, бъди внимателен с тази кола.
Toyota Corolla E12
Toyota Carina E 1.6/16V

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 19 Мар 2010 00:59

primus написа:от край време GL си означава Gasoline,
wacko.gif

Grand Luxe (French for "grand luxury"), an automobile designation (see also GLE)

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 19 Мар 2010 03:14

Mr Charger написа:А защо точно към нея съм се насочил - ами харесва ми като форма, пък и как върви. Пали от раз, не вибрира, като много от френските и немските дизели. biggrin.gif Всичко електрическо и работи. Подаваш газ, като мине 2000 оборота, на оборотомера светва една зелена лапичка с надпис "Турбо", чуваш лекото свистене на турбината и усещаш как машината се наема.
Как да не се влюбиш? worthy.gif В багажника според мен всичко е наред, няма ръжди, няма боядисано, оригинална резервна гума и инструменти.
http://fr.autoscout24.be/Details.aspx?id=173588161
Хареса ми как си описал колата. :thumbsup: И аз имам точно това усещане, като карам моята Корола, само че тя е бензин и вместо лампа Турбо ми свети лампа "Економи".
На мен много ми хареса това Камри, много пазено изглежда, а и километрите са малко, което си личи. Колата е много изпъната и запазена. Ако това са й реалните километри, за части не бива да мислиш, освен за консумативи-филтри,ремъци и евентуално някои гумени съединения. Тия Камри са толкова здрави,че ще караш още много години без никакви проблеми. При това дизелът им е вечен.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 19 Мар 2010 07:59

zi_zi_top написа:Бих те посъветвал да погледнеш по-критично на този автомобил!
Намирам някои противоречия:
1. 10 годишен дизел е невероятно да е на 73000 км, дори да е бил на пенсионер-зъболекар rolleyes.gif !
2. Къде е карана, че за 73000 км и 10+ години никой не я подпря, удари или издра. Ако не е пребоядисван и напудрен, оригиналната боя на такъв автомобил би изглеждала доста зле !
3. "Малкия" проблем с багажника ми звучи по-скоро като некадърна тенекеджийско-бояджийска дейност преди "сватбата". Вдигни постелките в багажника, извади резервната гума, огледай колонките и амортисьорните стойки (всичко, което е видимо от конструкцията) и калниците от вътрешната страна. На тези места можеш да намериш доказателства за сериозен проблем от удар, който не е отстранен добре.
Не разбирам защо в този океан от коли се "улете" точно по тая unsure.gif ...
20+
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 19 Мар 2010 08:43

Не знам дали е пребоядисвана, но изглежда страхотно.

wink.gif wink.gif И според мен за тези пари си заслужава.

Съотношението цена-качество е превъзходно.
А, ако и удара и едно полиране ще обере увацийте. wink.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 110 пъти

Мнение от max-2 » 19 Мар 2010 09:10

Колега, взимай я тази кола, щом те е грабнала така. Ако е така както я описваш като състояние, по-здрава кола няма да намериш и за 3-4пъти повече пари. Тойота е изградила имиджа си с корола, камри и карина от тези години :thumbsup:
Carina E 4AFE LB 1992

Аватар
Xeku
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Xeku » 19 Мар 2010 10:33

Страхотно изглеждащ автомобил, едва ли ще съжаляваш ако го вземеш. Единственото, което ме притеснява е намирането на части по купето. За тази екзотика, откриването на резервен стоп, или мигач може да ти докара нервно разтройство. Дано да имаш късмет и да не ти се налага да търсиш ламарини, или светлини за Камри-то.

primus

Мнение от primus » 19 Мар 2010 20:00

Fido Dido написа:
primus написа:от край време GL си означава Gasoline,
wacko.gif

Grand Luxe (French for "grand luxury"), an automobile designation (see also GLE)
съгласявам се веднага rolleyes.gif, проверих и в wiki, наистина така се е водил
дизела.
Иначе за части, всичко друго освен за дизеловия двигател можеш
да намериш в американския ebay. Просто както пише в уикипедия
модела е популярен и до ден днешен в щатите, един вид хората си ги
карат още и си ги поддържат.
Toyota Corolla E12
Toyota Carina E 1.6/16V

Публикувай отговор