RE:sluchaen_fen:"Имаш ли опит с последното поколение дизелови агрегати, които са много капризни към нафтата?"--Absoliutno sam saglasen s kapriznostta kam dobra nafta!!!Glupavo e da se vzima dizel ako ne pravish poveche ot 25000km. godishno, s nishto ne opravdava investiciata v po-shumna kola.Znachi kolega az karam veche 6 meseca novata Toyota Corolla 1.4VVT-i/97 konia/ i sam mnogo dovolen.Tradiciite na Corolla po otnoshenie na kachestvo,ergonomia,zdravina,pargavina,povedenie na patia sa spazeni i podobreni,kato voziata veche e po-meka,opredeleno moga da kaja ,che vozi kato pejo ,zashtoto imame i pejo 406 i gi sravniavam,no e MNOGO po-stabilna na patia i v zavoite,a ne se klati kato korab,kato pejoto.Opredeleno ti preporachvam 1.4VVT-i ili 1.6VVT-i benzin,zashtoto varviat,dokato novia 1.4 D-4D ne e varvejen,karah go na test-drive liatoto predi da ia vzema benzinovata Corolla,osven tova shuma vatre pri dizela i vibraciite sa po-golemi!Znachi 1.4VVT-i i 1.6VVT-i sa s veriga,a ne s angrenajen remak,koeto te osvobojdava ot tiahnata smiana/az lichno predpochitam angrenaj,no niama kak,vvti go praviat samo s veriga/,dvigatelia raboti tiho,no starata mi Corolla 1.3 12valve s angrenaj raboti znachitelno po-bezshumno otvanka,bukvalno na prazen hod e izkliucheno da ia chuesh.

Taka ,za 1.4D-4D osven,che e tromav i po-shumen,

ima i otvratitelnata za turbo-dizelite harakterna TURBO-DUPKA,t.e pod 2000ob./min mojesh da natisnesh gazta do dolu i kolata pochti ne reagira,dokato ne nagneti turbinata,tova e PROSTO OTVRATITELNO.

Osven tova dizela e uslojnen s Turbo-kompresor,kaprizni kam mrasnata nafta diuzi i t.n.,no tvoia rabota. Moiata Corolla 1.4VVT-i e pargava,kakto vav visokite,taka i v niskite oboroti,netipichno za benzinov motor,no sistemata VVT-i ,t.e promenlivo otvariane na klapanite dava strahoten efect.Na gradsko i davat razhod 8.4l/100km. i pri spokoino karane se postiga,no zasega mi e 9.0/100km. gradsko,no dvigatelia e oshte mnogo stegnat zashtoto niama 6000km. oshte.Na izvangradsko i davat 5.5 l/100km.,no ne sam zasichal. Servoto e elektrichesko,koeto e chudesno,niama hidravlichni masla i tem podobni raboti.Tabloto Optitron e mnogo krasivo,tabloto moje bi e nai-krasivoto v tozi klas,kakto mislia i za Avensis-a ,che ima nai-krasivoto tablo v klasa si.Edinstveno me DRAZNI tova,che KOPCHETATA ZA NAGLASIANE NA OGLEDALATA NE SA OSVETENI,vecher triabva da gi napipvash,pri Avensis e sashtoto.Drug nedostatak e ujasno SLABIA KLIMATIK,imam chuvstvoto ,che e razrabotvan za Aygo,a ne za Corolla,chuvam,che i na Avensis klimaticite sa mnogo slabi.

Ne sam go ochakval ot Toyota,no sega shte hodia liatoto da go proveriat da ne bi ot zavoda da ne sa go napalnili s freon dostatachno...

Inache kolata e prosto chudesna,mnogo dobra sglobka,ne skarca ne traka,kachestveni materiali,kopchetata preshtrakvat s kachestvo,vratite se zatvariat platno kato na Avensis,volana e SUPER,sporten s tri spici s goliam znak na TOYOTA,abe kola za razbirachi kato nas e vsiaka Toyota. biggrin.gif

Verno dizaina e malko v stil Golf 5,naistina za men Mazda 3 i Honda Civic sa po-krasivi koli,daje i Hyundai Elantra ne e losh,no az vzimam Toyota Corolla za da ia karam,a ne da ia gledam kato pametnik,kakto si gledat pejo 307-cite kato navartiat povechko kilometri. laugh.gif Eto nashto pejo 406HDI na 79000km.e sega i mu tropa prednicata laugh.gif ,zimata ne pali,a i klimatronika mu spria da raboti,tia dni pak shte go karam v Sofia France Auto,a to minalata sedmica izleze laugh.gif To napravo triabva da razdavat karti za namalenie za redovni klienti tam,kato gledam niama mesta ot strosheni Peja,ne iskam da gi obijdam ,ama mnogo se troshat! laugh.gif Pretapkvat gi s razni ekstri,a ne misliat tia ekstri kolko shte izdarjat,zdravo li e napraveni,eto sega na edin priatel si vze Pejo 407 2.0,ima mnogo ekstri--tam xenon i ne znam kvo oshte i sega na 10000km. mu se izbushi datchika za naliagane v gumite.

E dobre,de ,pitam az ,kato ne mogat da praviat koli,zashto se napavat da slagat suma ti ekstri,koito se chupiat sled 1 godina...

Aide stiga sam komentiral,pravilno si se orientiral kam TOYOTA kolega.Uspeh!

P.S.:A PRIUS spored men e perfectnia izbor,hem ne harchi,hem varvi dosta za okolo 11 sec.si darpa 100km/h.,tova za hibrid e chudno,s electricheski klimatik,t.e i na zagasena kola mojesh da si go pusnesh,a i na dizain mi haresva strashno!

Aide da ne otvariam tema za novia Lexus RX 400h/272konia/-sreden razhod 9/100km. ili za novia Lexus GS450h s uscorenie 0-100km/h za 5.4sec. i govorime za hibridni dvigateli,harcheshti,kolkoto 1.6 dvigatel ,slojeni v limuzini ,tejashti po 1.7-2 tona....