Проблем при запалване Селика 1,8i 96 г. (7A-FE)
Проблем при запалване Селика 1,8i 96 г. (7A-FE)
Ох, момчета, здравейте!
Дайте някакви предположения, моля, за моя проблем. Вече няколко пъти ми се случва веднъж на 5-6 месеца, ама тия дни два пъти ми се случи за два дни. Та проблемът е: гася двигателя, слизам на бензиностанция или до магазин (тоест за 5 мин), качвам се, паля и никой... Има тоци, стъклата работят, светлини, табло, ел.огледала, радио, всичко. Само като врътна ключа и се чува едно "цък" и не завърта изобщо стартера. След 5-10 мин като поизчакам, си пали все едно нищо не е било...
Имате ли идеи?
Предварително благодаря!
Дайте някакви предположения, моля, за моя проблем. Вече няколко пъти ми се случва веднъж на 5-6 месеца, ама тия дни два пъти ми се случи за два дни. Та проблемът е: гася двигателя, слизам на бензиностанция или до магазин (тоест за 5 мин), качвам се, паля и никой... Има тоци, стъклата работят, светлини, табло, ел.огледала, радио, всичко. Само като врътна ключа и се чува едно "цък" и не завърта изобщо стартера. След 5-10 мин като поизчакам, си пали все едно нищо не е било...
Имате ли идеи?
Предварително благодаря!
Ми не е карина, селика еmax-2 написа:По-скоро стартера ти е развален, даже сигурно. Проблемът няма нищо общо с компютъра на колата. Ако ти е по-старичка и японска карината може да минеш тънко разглобява се шалтера ли, бендикса ли му казваха, и да се сменят пластина и плунжер на силовата верига на стартера.

Благодаря за мнението

Дано пък не е това!

-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път