Королката през зимата

Аватар
pumabg

Королката през зимата

Мнение от pumabg » 11 Мар 2010 15:55

Здравейте, искам да попитам многоуважаваната публика, за следния проблем (казус) ...
Вече две години, колата върви през зимата определено по зле! Миналата смених кабели (оригинални) и се мъчих доста със свещите, до като накрая не сложих тези
http://sg.88dbmedia2.jobsdb.com/sg_Uplo ... 954165.jpg
Принципно това са оригиналните BKR5EKB-11, като има разлика в топлинното число.
Та въпроса ми е може ли това да е причината, когато е студено колата да върви зле, а когато е топло да върви добре.
Другия вариант е да е от топлинния датчик, който предполагам в тази кола върши работата на дебитомер. Но до колкото се досещам, ако беше развален датчика компютъра щеше да го отчете, като проблем, а до сега check engine-a никога не ми е светвал.
Третия вариант за лошо вървене през зимата и въобще, когато е студено, може да е от маслото, което обаче много ме съмнява...
Препоръчват 5W30 а аз карам с по гъсто 5W40 и особено през зимата може да дава някакви отражения, колкото и налудничаво да е ...
Та така, кажете какво мислите?

пп. Toyota Corolla E11 1.3 98г.

Аватар
Lazar2005

Мнение от Lazar2005 » 11 Мар 2010 22:23

Колега единият вариянт е заради студа - когато е по студено въздухат е по свит и колата засмуква повече отколкото и трябва и се "дави" от повечето кислород по-принцип това си оказва влияние на всички коли другото е ако си сложил по големи гуми от стандарта и поради това че си с малък мотор се мъчи, а и като пуснеш фарове, парно и реотаните на задния джам колата е под доста голям товар и това яко мъчи двигателя, също и хидравлика ако имаш докато разбие маслото се товари помпата както и на скоростите ако си сложил по гъсто

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 12 Мар 2010 02:32

Аз се съмнявам доста сериозно в NGK, че имат много ментета. Отиди в ТМ-Ауто, кажи им модела на колата и да ти дадат оригинални свещи, за да знаеш,че не е от свещите! Оттам, ако прави пак проблем, направи и една диагностика и ще те информират , ако има нещо.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Публикувай отговор