затяга ми спирачният апарат

p_zarkov

затяга ми спирачният апарат

Мнение от p_zarkov » 06 Мар 2010 03:00

Здравейте колеги !
От няколко дни започнаха да ми присвирват досадно накладките.Понеже ги смених лятото поради съшият проблем и се издразних и реших да дигна на крик. Вдигам предна лява и гледам трудно се върти колелото ,свалям го а диска на ръка не нърда ohmy.gif .Свалих супорта и след натискане на спирачката цилиндърчето излезе 5-6 мм и пръснах под гумичката обилно с проникващо масло.С лостове го върнах и така 3 пъти.Сложих го пак и пробвах на място след натискане на педала диска се въртеше на ръка макар и трудно.Сложих гумата и вдигнах предна дясна,а тя се върти супер лесно и реших там да не пипам. Гумичката на буталото изглеждаше здрава.Колко ли съм карал така не знам и дали не са се упекли накладките unsure.gif . Някой ако има по-добро решение за проблема да сподели !Чудя се дали не е било същото положение и преди смяната на накладките,но майсторите не казаха нищо,смениха накладките и готово!

Аватар
Lazar2005

Мнение от Lazar2005 » 06 Мар 2010 11:48

Колега може самото легло да се е наранило хубаво е да се свали желия цилиндър да се извади буталото и да се разгледа, а другата възможност е да имаш боклуци в системата и да има някаде запушване и да действат като възвратен клапан хубаве е на няколко години да се сменя спирачната течност

stefan_74_

Мнение от stefan_74_ » 06 Мар 2010 12:30

колега или спирачен апарат или маркуча към него
carina e 16v116

stefan_74_

Мнение от stefan_74_ » 06 Мар 2010 12:36

щях да забравя може и от водачите на апарата да задържа ако на ръка се връща сравнително леко
carina e 16v116

p_zarkov

Мнение от p_zarkov » 06 Мар 2010 17:43

не съм се сетил да погледна и водачите на супорта. Може и там да се пробва да се раздвижи.После ще мина на вариант спирачно маркуче.

Аватар
coolone

Мнение от coolone » 06 Мар 2010 19:04

Аз имах същия проблем с едно пунто, оказа се спирачен маркуч :thumbsup: проблема всъщност е боклуци в системата, и най- уязвими са маркучите, задръстват се лесно. Ако я качиш на спирачни валяци, вероятно това колело което затяга ще покаже най-малко спирачно усилие
лекарството: промивка на цялата система + нов маркуч или маркучи
между другото ABS има ли колата ?
Пачо Кардана - Президент !!!

p_zarkov

Мнение от p_zarkov » 06 Мар 2010 22:07

да има ABS

Аватар
kofarata

Мнение от kofarata » 08 Мар 2010 10:00

имах подобен проблем, отстраних го с ремонтен комплект гумички за цилиндурчето и водачите. След хубава промивка и смяна на уплътненията всичко си е ток. Комплекта го намерих японски за 50лв. (за 2-та задни апарата). Съмнявам се да е маркуча. wink.gif
Toyota Celica (T20) 7А
Toyota Corolla (АE92) 4А

p_zarkov

Мнение от p_zarkov » 09 Мар 2010 22:46

да да 'И я можем и тате може ,ма козата си сака пръч' biggrin.gif
Днес в най голената виелица си бях записал час в един сервиз за да проверят защо ми затяга колелото.Провериха водачите на супорта. Е оказа се че е от бутлото дето натиска накладките(това дет раздвижвах). Ама то не се правело така като мен.Под маншона от пръсканеето на проникващото масло бе станала една мизерия от ръжда и гнус.Хората я почистиха и при раздвижването на буталцето го изваждаха още толкова колкото го изваждах аз и като изчистиха мизерията го смазаха с една грес . Стана префектно,ама си платих biggrin.gif .За безпари се пробвах ама не стана. Целата операция трая близо час,а аз когато го правих ми отне има - няма 15мин biggrin.gif .

Публикувай отговор