тропане в предните врати
-
- Автомобил: А6, предстои подмяна със C HR
тропане в предните врати
здравейте,
имам авенсис комби от един месец, 2010 производство, уж тази серия трябваше да е с оправени проблеми, тоест педала на газта и т.н.
да обече наскоро се появи нещо друго...
при каране и особено по неравности започна да се чува едно досадно потропване в предните врати, звукът е като почукване на нещо твърдо в кората на тапицерията
ходих в сервиза на тойота, и там решиха че са засъхнали оплатненията на вратите, напръскаха ги с някакъв спрей-силикон.... уви тропането си остана!
имате ли някаква идея от какво може да е, дали от недобре захванат сноп кабели или пък от скапани щипки на кората или е нещо друго
тази седмица ще си запиша час така или иначе, просто искам да зная ориентировъчно колко ли ще ми задържат колата... хич не ми се иска за такава банална идиотщина да отседи там...
благодаря
имам авенсис комби от един месец, 2010 производство, уж тази серия трябваше да е с оправени проблеми, тоест педала на газта и т.н.
да обече наскоро се появи нещо друго...
при каране и особено по неравности започна да се чува едно досадно потропване в предните врати, звукът е като почукване на нещо твърдо в кората на тапицерията
ходих в сервиза на тойота, и там решиха че са засъхнали оплатненията на вратите, напръскаха ги с някакъв спрей-силикон.... уви тропането си остана!
имате ли някаква идея от какво може да е, дали от недобре захванат сноп кабели или пък от скапани щипки на кората или е нещо друго
тази седмица ще си запиша час така или иначе, просто искам да зная ориентировъчно колко ли ще ми задържат колата... хич не ми се иска за такава банална идиотщина да отседи там...
благодаря
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 336 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Лоша работа и то със съвсем нов автомобил....
Навярно нещо недобре закрепено във вратите..
Сигурно ще ги отворят да огледат следи от нещо недобре закрепено...
Предполагам, че за 2-3 часа ще се оправят..
За всеки случай разкарай всичко от джобовете във вратите - да не би нещо от там да тропа...
П.С. ако за 1 месец след производство засъхваха уплътнения и започваха да тропат, то направо хвърляй колата - с тези темпове кой знае какво още ще излезе след някой друг ден ....
Аман от 'майстори'
Навярно нещо недобре закрепено във вратите..
Сигурно ще ги отворят да огледат следи от нещо недобре закрепено...
Предполагам, че за 2-3 часа ще се оправят..
За всеки случай разкарай всичко от джобовете във вратите - да не би нещо от там да тропа...
П.С. ако за 1 месец след производство засъхваха уплътнения и започваха да тропат, то направо хвърляй колата - с тези темпове кой знае какво още ще излезе след някой друг ден ....

Аман от 'майстори'

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
ще ходиш и ще звъниш да ти я оправят докато не изчезне проблемът. все пак е нова и гаранционна кола!!!
stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

-
- Автомобил: А6, предстои подмяна със C HR
didak написа:![]()
А като казваш, че е с опрвен проблем с педала на газта,
натискането едновременно на газ и спирачка "реже" ли газта?
Ходих до сервоза, караха колата.... и нищо не чуха, а иначе въпреки че нямах никакъв проблем с педала на газта, все пак го "оправиха", сложили били някаква пластина... вследствие на това оправяне разлика нямаше, по-скоро при педала на спирачката от известно време наблюдавам един проблем, при натиснат педал, понякога като се отпуска се получава нещо като прищракване, не се чува, но се усеща с крака, тоест педала не се връща гладко, а сякаш задира в нещо за момент... не зная, много неща взеха да се трупат като проблеми, а тойота бяха уж с най-здравите коли и без проблеми, нещо май не е вече така...
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Че софтуерно е зададено на ЕКУ-то да спира подаването на гориво, ако са натиснати двата педала едновременно.Лъчезар написа: разбрах, още утре ще го пробвам и ще пиша, а какво означава ако паднат оборотите?
Това е още един начин за елиминиране на проблеми от рода на този с "педала на газта".
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009