предно стъкло
предно стъкло
Вчера ми си случи нещо неприятно-камъче изхвръча от съседна кола и удари предното ми стъкло. На другия ден установих пукнатина около педя в долния край на стъклото.
Питането ми е за цените на стъклата и дали незабавно трябва да го сменя.
Питането ми е за цените на стъклата и дали незабавно трябва да го сменя.
- grunge_is_dead
Здравейте, колега. Кажете за какъв автомобил става въпрос, за да може колегите, които имат понятие от стъкла да Ви предложат нещо. За пукнатината, една педя изобщо не е малка, като се има в предвид, че растат бързо. Има места на които, със свредло правят отвор в края на пукнатината и така спират разпространението и, но според мен са си пари на вятър, понеже след време пак започва "цепенето". Също могат и да Ви спрат от движение. Покарайте една седмица и засечете дали се увеличава. Хубаво е да се смени стъклото. Дали ще е "Кобра" или оригинално- въпрос на финанси, разбира се аз съм за оригинално ново или ако се намери запазено втора ръка.
Is there another reason for your stain ?
Трябва да го смениш,че за това КАТ пишат актове,или постоянно трябва даси цакаш.Много гледат за пукнати стъкла.Ще ти дам телефоните на КОБРА 9317777 и МУСТАНГ 9681717 това са тел. в София,мисля,че работят и днес до обят можеш да им звъннеш и да разбереш цените,но недей да рискуваш да караш със счупено стъкло 

Avensis 1.6vvt-i
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
На Авенсис 2 - Оригинал е 1 400лв.
Това в ТМ Ауто. Сменях го миналата година там, защото имам каско и исках да ми е оригинално. Сензор за дъжд, ултра виолетова зашита, тонирано и чернен борд.
Колкото до това, дали да се сменя-да, защото са ми спирали кола от движение и с акт.
След това минаваш на преглед в КАТ за да си вземеш талона.

Това в ТМ Ауто. Сменях го миналата година там, защото имам каско и исках да ми е оригинално. Сензор за дъжд, ултра виолетова зашита, тонирано и чернен борд.
Колкото до това, дали да се сменя-да, защото са ми спирали кола от движение и с акт.
След това минаваш на преглед в КАТ за да си вземеш талона.

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
сменяш щото не знаеш дали няма да се разпадне в движение, особено с по-голяма скорост, все пак има съпротивление...
stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

Такива пукнатини ги лепят. На мен преди доста години ми залепиха звездообразна пукнатина, голяма около 12 мм. Отвън и отвътре се забелязваше след лепенето трудно и то само, ако се вгледаш отблизо точно в това място. Издържа след това 7-8 години без да нараства. После трябваше да сменя стъклото по други причини.АВЕНСИСА написа:И аз имам една пукнатина на предното стъкло сигурно е към 2-3 милиметра,но не ми се сменя,защото мойто е оргинално,а такова кой знае колко пари е.Та въпроса ми е лепил ли е някой такава пукнатина,каде и хубаво ли става
Беше много отдавна и не помня точно къде, прати ме там застрахователят ми. Цената сега сигурно е много различна, тогава беше в долари, че бяха кофти години. Определено обаче операцията имаше ефект. Сигурно зависи и кой я прави, де.
2001 Avensis D-4D, 2004 Avensis Verso D-4D
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 337 пъти
- Получена благодарност: 367 пъти
Оригинално стъкло с нагревател, с уплътнението и монтажа в официалния сервиз за Авенсис 1 струваше 1270лв (без сензори за дъжд и осветление - първия авенсис май ги нямаше тея екстри)...
За 12г кола предполагам, че ще минеш на по-евтин вариант...
Колеги бяха доволни от Мустанг - малко по-скъпо от Кобра, но стъклото им не изкривява образа...
Колега наскоро си лепи предно стъкло, ударено от камък (стъклото бе сменено 2 дни преди случката пак поради същата причина) и според него не се забелязва следа от ремонта - направено е идеално...
Но там не бе голяма пукнатина, а 'дупчица'...
За 12г кола предполагам, че ще минеш на по-евтин вариант...
Колеги бяха доволни от Мустанг - малко по-скъпо от Кобра, но стъклото им не изкривява образа...
Колега наскоро си лепи предно стъкло, ударено от камък (стъклото бе сменено 2 дни преди случката пак поради същата причина) и според него не се забелязва следа от ремонта - направено е идеално...
Но там не бе голяма пукнатина, а 'дупчица'...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008