Колеги, моля за малко съвет и евентуално помощ по порблема. От средата на декември се появи един съскащ шум от турбото, които се усилва при подаване на газ. Иначе като вървеж, няма никаква промяна, дърпа много яко и няма никаква симптоматика нещо да дефектира(слава богу). Отначало мислех, че са ремъците, но ги смених всичките и шума остана, тогава разбрахме, че е турбото. Проверихме дали всички тръби отиващи към него са здрави - еми нямат проблеми.
Колата е Авенсис 2002 /първа рег. 2003г./ 2000сс / D4D на точно 70 000 км., подържана редовно и по предписание.
Ако някои е имал подобен проблем, моля нека ми пише какво може да е и каво да правя или очаквам.
Странен шум от турбото
то се едно да питаш зи зи топ, нещо доктор беше, кат пръдна и излиза огън?zzecov написа:аре бе нали сте специалисти?...
кво очакваш, да ти каже ми маани си свещта от задника?
Ти, кат си такъв спец, провери ли не входящите, а изходящите маркучи, сглобки и т.н. на турбото?
от студения охлюв към интейка? цепка на кулера?
-
Абе пич, аз ако знаех кво да провера да съм го направил, без да се налага да ми се дръвчиш. А относно цепките - повярвай точно там съм най-силен и мога да ти я проверя много качествено братле. Даже ще ти пратя адрес (спазвам пълна конфиденциалност).Гущера написа:...провери ли не входящите, а изходящите маркучи, сглобки и т.н. на турбото?zzecov написа:аре бе нали сте специалисти?...
от студения охлюв към интейка? цепка на кулера?
Ммммм
Ако всичко е ОК. то тогава може да е лагера на турбината а ако си голям спец,ще си го отремонтираш Сам !!!
Може да е от въздушният филтър !!!
А излиза ли черен или бял дим изозадзе ????
Дай повече инфо !!!
Защото колкото и глупаво да ти звучи проблемите в едно турбо могат да дойдат освен от лошата експоатация(задължителното охлаждане на турбината при празен ход) и стигнеш до горивото което наливаш !!!
Абе Изобщо не съм чул някой да се е похвалил от автомобил с Турбо каквато и марка да е освен ако не е чисто нов !!!
Може да е от въздушният филтър !!!
А излиза ли черен или бял дим изозадзе ????
Дай повече инфо !!!
Защото колкото и глупаво да ти звучи проблемите в едно турбо могат да дойдат освен от лошата експоатация(задължителното охлаждане на турбината при празен ход) и стигнеш до горивото което наливаш !!!
Абе Изобщо не съм чул някой да се е похвалил от автомобил с Турбо каквато и марка да е освен ако не е чисто нов !!!

ммм
Можеш да го караш докато се изсвири biggrin.gif и след това ще имаш загуба на мощност,бял или черен дим изозадзе и след това ще минеш стъпките по долу biggrin.gif
А ето ти и една страница от ангииски с някакъв смешен превод но поне ще имаш нагледно нещата за да разбереш,че не е толкова трудно biggrin.gif
Пусни и свети Гугъл да ти го преведе
www.turborepair.com
А ето ти и една страница от ангииски с някакъв смешен превод но поне ще имаш нагледно нещата за да разбереш,че не е толкова трудно biggrin.gif
Пусни и свети Гугъл да ти го преведе
www.turborepair.com