Няколко въпроса относно Yaris

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
style

Няколко въпроса относно Yaris

Мнение от style » 10 Фев 2010 02:29

Тъй като с течение на времето /от 2006г. до момента/ детайли по предната и задната броня са били одрасквани и съответно боядисвани забелязах неприятни разстояния /луфтове/ между броните и калниците, ето и снимки:

Предната броня:
Изображение

Задната броня:
Изображение

Когато колата се погледне фронтално от едната страна е ОК, но от другата се получава разстояние между бронята и капака и си личи.
Отзад от едната страна е перфектна, но както се вижда от втората снимка - от другата страна не стои добре.

Най-вероятно кадърните ни бояджии не са си свършили работата, но аз не искам да ми стоят така. Въпросът е какво трябва да направя и към кого да се обърна, предполагам щипки за броните... Интересува ме добър майстор, който може да ги направи да стои както трябва, а също и цени.

2. На една автомивка ми откраднаха капачките на велурените стелки /оригиналните/, естествено след това казаха, че не са те.
Интересува ме откъде мога да си намеря нови, които да паснат, защото не е приятно като пусна педала на газта стелката да се окаже под него и да продължи да "дава газ".

3. От време на време, доста рядко се получава при въртене на волана на място едно съвсем леко изпукване във волана. В ТМ Ауто уж го оправиха, но пак се появи, а и те самите не знаеха от какво е... Пак ще кажа, че се появява много рядко, но все пак е неприятно и бих искал да го няма.

4. Както на всички Yaris-и, които съм виждал върха на скоростния лост се е избелил и е станал цвят "слонова кост", но изглежда много вехто и не ми харесва. Дали някой случайно продава или може да ми каже откъде да си намеря, че не ми се дават пари за оригинална ? Всъщност повече ми харесва на Yaris T-Sport лоста, ако и за него има предложения ще е добре.

Може би ще ви се сторят дребни неща, но тъй като нямам намерение скоро да махам колата искам всичко да й е като на ново и да функционира перфектно и в тази връзка искам да изчистя тези малки недостатъци. Колата е вече на почти 70 000 км и досега не е имала никакъв проблем. Интересува ме освен обичайните смени в сервиза има ли нещо друго, което с оглед километрите е препоръчително да се смени и не е включено в стандартните технически обслужвания Тип "А" и Тип "Б". Двигателят е 1.4 Д4Д - 90 коня.

Ще бъда благодарен на всеки, който ми помогне с мнения, съвети и препоръки.
Благодаря предварително.
Today. Tomorrow. Toyota.

Аватар
Yuli
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Yuli » 10 Фев 2010 14:05

За обслужването по километри разгледай това:

http://www.toyota-tech.eu/MaintenanceSc ... /Final.pdf

:thumbsup:
Изображение
Изображение

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Re: Няколко въпроса относно Yaris

Мнение от zi_zi_top » 10 Фев 2010 22:33

style написа: 2. На една автомивка ми откраднаха капачките на велурените стелки /оригиналните/, ...
3. От време на време, доста рядко се получава при въртене на волана на място едно съвсем леко изпукване във волана.
4. Както на всички Yaris-и, които съм виждал върха на скоростния лост се е избелил и е станал цвят "слонова кост", но изглежда много вехто и не ми харесва...
2. Разходи се по магазините на арабите по ул. "Симеон" и огледай различни пластмасови щипки и пистони за тапицерии. Все нещо ще пасне.
3. Провери дали нямат нужда от гресиране карето или шлиците на кормилния вал.
4. Отиди при някой автотапицер и срещу 20-25 лв. ще ти я тапицира с естествена кожа. Купешки вариант е http://tuning-parts.bg/browse/product/i ... TRD+Toyota
Успех :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
style

Мнение от style » 10 Фев 2010 23:26

Аз искам същата, която е на оригиналния не искам разни TRD спортни и т.н. малко голфаджийско ще стане...
Today. Tomorrow. Toyota.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 10 Фев 2010 23:36

Пробвай с тапициране. Резултата е отличен :thumbsup: !
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Публикувай отговор