Проблеми с фаровете.
- djobonano
- Местоположение: София - TOYOTA AVENSIS 1 - T22 - 2000 г. - 2.0TD - 90 ps.
Проблеми с фаровете.
Здравейте приятели.
Ако може някой да ми даде съвет.
Проблема на фара за авенсис 1999- 2000 г. е че единият фар /десния/ късият ми свети на 3 метра пред бронята а дългия ми свети много високо в дясно. Зъбното колелце ми е счупено и не може да се регулира ръчно, от купето съм ги вдигнал максимално за да светят що горе долу добре, на го казвам за някакво успокоение но всъщност работата е много зле, имам светлини на свещи. Важното е че ми работят моторчетата на фаровете за реголиране но шо файда. Ако може някой да ми помогне че не се сещам такъв майстор и ли друга алтарнатива.
Мерси предварително.
Ако може някой да ми даде съвет.
Проблема на фара за авенсис 1999- 2000 г. е че единият фар /десния/ късият ми свети на 3 метра пред бронята а дългия ми свети много високо в дясно. Зъбното колелце ми е счупено и не може да се регулира ръчно, от купето съм ги вдигнал максимално за да светят що горе долу добре, на го казвам за някакво успокоение но всъщност работата е много зле, имам светлини на свещи. Важното е че ми работят моторчетата на фаровете за реголиране но шо файда. Ако може някой да ми помогне че не се сещам такъв майстор и ли друга алтарнатива.
Мерси предварително.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 336 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Как така ще се счупи зъбчатката? Не можеш ли да развъртиш самия болт?
Ако не можеш да задвижиш механизъма, разглабяне му е майката....
Смъкни фара и го възстанови.
Ако е потрошен болта, може да не можеш да регулираш фара, защото той е едната опора на рефлектора. С машинката ще се движи, но при липса на едната опора диапазона на регулировки ще е изместен на майната си...
Ако не можеш да задвижиш механизъма, разглабяне му е майката....
Смъкни фара и го възстанови.
Ако е потрошен болта, може да не можеш да регулираш фара, защото той е едната опора на рефлектора. С машинката ще се движи, но при липса на едната опора диапазона на регулировки ще е изместен на майната си...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
фарове на аженсис 1999-2003
Колега ,спокойно можеш да си купиш един фар (втора ръка) или да потърсиш нов на фирмата "depo". мисля,че са испански,но аз съм сменял на голфа преди години и още светят. Успех!
- djobonano
Проблеми с фаровете.
Блогодаря ви многа за помоща.
Последно питане относно машинката на фара за вдигане и сваляне.
Тази машинка ми работи, но трябвали да сменям и нея с фара и ли са независими при монтаж и демонтаж на фара.
Последно питане относно машинката на фара за вдигане и сваляне.
Тази машинка ми работи, но трябвали да сменям и нея с фара и ли са независими при монтаж и демонтаж на фара.
- djobonano
някои от тези фарове имаха дефект и ги сменяха по гаранция рефлектора се стапяше и крушката увисва на долу погледни отзад под капачката и ако е нагоряло не пипаи
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl