Помощ: ярис угасва в движение

mistress99

Помощ: ярис угасва в движение

Мнение от mistress99 » 13 Яну 2010 20:44

Здравейте,
от 2 месеца имам проблеми с колата (производство 2002 г.) като ми угасва в движение предимно като е дъждовно.Може след някоколко опита да запали след това ,но съм имала случаи и да не запали.Странното е,че след като запали си върви без проблем до вкъщи.Случи ми се и 1 път като е била паркирана да не запали,но при леко дъждовно време без да е местена преди това колата.
Въпроса е,че проблемът се оправя някак си от само себе си след това и майсторите не могат да открият проблема.Компютърната диагностика също нищо не показа.Сменях й акумулатора,казаха ми,че проблема идвал от датчик на колянов вал.Смених го и него и пак никакъв ефект. sad.gif Ще съм Ви благодарна ако някой сподели ако е имал подобен проблем като моя или има някакви идеи от какво евентуално може да е.Благодаря предвирително!
Последно промяна от mistress99 на 13 Яну 2010 21:34, променено общо 1 път.

Аватар
sepia3

Мнение от sepia3 » 13 Яну 2010 21:10

Имах подобен проблем с буса на баща ми, френски минет няма да казвам марка от съображения за сигурност и уважение към форума biggrin.gif Оказа се датчик за след обръщане който спира тока на бобината.Незнам колата ти дали има такъв. Дано съм помогнал happy.gif
Celica st202/GT t20
Не карам бързо, просто летя ниско до земята...
Изображение

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 13 Яну 2010 23:05

Не казваш нищо за ДВГ - бензин, дизел, кубатура, тип ...
Ако е бензинов ДВГ трябва да се проверят високоволтовити кабели и накрайниците им. Ако има напукване, окислени накрайници и други проблеми да се заменят. Обикновено такива проблеми се обаждат във влажно време.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 13 Яну 2010 23:45

Мисля че всички Yaris-и са или VVT-i,или D-4D.Ако алармената система,монтирана на автомобила е с блокировка на запалването,е възможно да не работи като хората...И да блокира запалването и когато не е необходимо...
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

diver

Мнение от diver » 14 Яну 2010 09:14

Свещи, кабели, запушен някой филтър, кофти гориво, имобилайзер....моли се следващия път като угасне да не запали инак само изваждане на кинти по майстори а ефект никакъв....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

mistress99

Мнение от mistress99 » 14 Яну 2010 09:46

Здравейте,
благодаря ви много за помощта.Що се отнася до ДВГ:
VVT-i,тип-безнин,кубатура-1.0.
Доколкото си мисля алармата ми не е свързана с блокировка на запалването,нямам имобилайзер...Уж ми проверяха и кабелите ,но не се откри пак нищо.Но знае ли човек..?!

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Re: Помощ: ярис угасва в движение

Мнение от scorpion » 14 Яну 2010 10:07

mistress99 написа:Здравейте,
от 2 месеца имам проблеми с колата (производство 2002 г.) като ми угасва в движение предимно като е дъждовно.Може след някоколко опита да запали след това ,но съм имала случаи и да не запали.
...
Благодаря предвирително!
Кабели за свещи ... само с поглед не може да се установи. Една подмяна на целия комплект ще е от полза ...

mistress99

Мнение от mistress99 » 23 Фев 2010 15:00

Здравейте,

все пак бих искала да ви информирам какво се оказа в последствие с течение на времето:проблема е бил алармата.След като ме посъветваха след дълги проверки на колата да отида при алармаджиите да ми премахнат запалването към двигателя на алармата повече не ми е правила подобни проблеми.Благодаря на всички за съветите и най-вече на Владислав,защото се оказа прав!

Публикувай отговор