7AFE масло теч

Аватар
quiksilver
Автомобил: RAV4 Hybrid 4x4, Prius XW30

7AFE масло теч

Мнение от quiksilver » 22 Дек 2009 14:33

Здравейте,

имам един проблем с колата - Селика 1.8 97 г. - тече масло от двигателя.

интересното е че теча идва от и около свещите и омазва целия капак. като сменях ангренажа ги разгледах тези уплътнения (нали се сваля капака) и изглеждаха като семеринги. питах на доста места дали имат, но уви - нямат.

дайте съвет от къде да ги намеря... втора ръка? въобще свалят ли се, защото моите бяха доста твърди и стояха като залепнали. и още нещо, капака няма гарнитура нали? или само моя няма :)

ето снимка с местата, от които тече -
Прикачени файлове
Toyota_7A-FE_engine.jpg
Toyota_7A-FE_engine.jpg (198.2 KiB) Преглеждано 1659 пъти
"Кеф цена няма"

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

...

Мнение от rudolf » 22 Дек 2009 14:38

аз не съм виждал капак без гарнитура(но не разбирам,много),,,тая снимка нищо не показва,,,извади една лула и погледни,,за мен е гарнитура на капака,,,около свещите.

нали не мислиш че свещите и лулите ти плуват в масло и това квадратното на лулата ти е уплатнение за маслото?

proscrip

Мнение от proscrip » 22 Дек 2009 15:05

Иди в Тойота - да режат, да режат - колко да режат за 4 О-пръстена....

Аватар
quiksilver

Мнение от quiksilver » 22 Дек 2009 15:25

Свещите са с доста дълги лули и влизат дълбоко на вътре, а под капака са повдигачите и т.н., където също се плиска масло (и аз неразбирам много). впрочем тая снимка не е на моя мотор...от нета е

с тойота говорих по телефона и нищо не се разбрахме... трябва да им я карам, пък последния пък като им звънях ми обявиха неква звздна сума за лагер-главина и не искам да ги чувам скоро, поне не по време на празниците, за да не си развалям настроението :)

обмислям вариант да взема целия капак на старо, ако няма друг начин да се оправи този проблем...

мерси за мненията, някои друг? :)
"Кеф цена няма"

b_d

Мнение от b_d » 22 Дек 2009 16:21

Виж - купи си от тойота гарнитура на капака на клапаните (rocker cover gasket) и си я смени сам. Елементарно е. Едва ли ще струва много. Капак на старо не ти трябва, защото и неговата гарнитура ще е заминала. Ако толкова не ти се дават малко пари може и с малко качествен силикон да минеш (victor reinz или wurth примерно.)

Аватар
quiksilver

Мнение от quiksilver » 22 Дек 2009 17:03

пари има, за колата винаги :) тази гарнитура за капака дали върви в комплект с тия окръжности, около свещите?

p.s.

това ли ми трябва?
http://www.kbox.ca/catalog/images/JHS360.JPG
Последно промяна от quiksilver на 22 Дек 2009 17:07, променено общо 1 път.
"Кеф цена няма"

b_d

Мнение от b_d » 22 Дек 2009 17:06

quiksilver написа:пари има, за колата винаги :) тази гарнитура за капака дали върви в комплект с тия окръжности, около свещите?
Гарнитурата се състои от няколко отделни части - тези кръгчета + голямата част. Обикновено се продават отделно(поне за моделите, на които съм сменял) и е хубаво всички да се сменят .

Аватар
quiksilver

Мнение от quiksilver » 22 Дек 2009 17:07

МЕРСИ! :thumbsup:
"Кеф цена няма"

Аватар
ribasom

Мнение от ribasom » 22 Дек 2009 19:18

Колега , имах същия проблем само че аз съм със 4a-fe. След дълго о бикаляне по магазините навсякъде ми предлагаха само гарнитурата. На едно място ми предложиха и въпросните пръстенчета оригинални по техните приказки като цената на гарнитурата беше 16.00лв а пръстенчетата по 25.00 на парче. Моя майстор реши проблема (със пръсните) със силикон. За сега около 10х.км. нямам проблем но за по дълга експлоатация наблюдения нямам . Това е от мен и успех.

Аватар
Vokil
Обратна връзка:

Мнение от Vokil » 22 Дек 2009 21:41

И с обикновени семеринги става :) Самоче не помня вече размерите извади единия пръстен и иди до най-близкия магазин за лагери и семеринги :)
Човек и добре да живее умира .......

Публикувай отговор