Винетки

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
alex_varna
Благодарил/а: 1 път

Винетки

Мнение от alex_varna » 11 Дек 2009 23:19

Някой да знае дали е верен слухът, че винетките за 2009 г. ще важат до 31.01.2010 ??
TOYOTA AVENSIS 2012 г., 2.0 D4D 124 КС
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI

Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD

Аватар
gothic_fan

Мнение от gothic_fan » 12 Дек 2009 00:18

Да, потвърдено :thumbsup:

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 13 Дек 2009 12:48

яко, най-накрая го оправиха, преди като го отмениха, мисля че беше най-голямата винетна глупост.
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 14 Дек 2009 10:36

newmiro написа:яко, най-накрая го оправиха, преди като го отмениха, мисля че беше най-голямата винетна глупост.
И къде е голямата разлика? На практика винетката пак я караш една година. Като старата ти важи до края на януари занчи си копуваш нова в края на януари и тя важи до края на следващият януари. Кето си е пак една година, разликата е само в месеца според мен.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 14 Дек 2009 11:41

Vesko написа:
newmiro написа:яко, най-накрая го оправиха, преди като го отмениха, мисля че беше най-голямата винетна глупост.
И къде е голямата разлика? На практика винетката пак я караш една година. Като старата ти важи до края на януари занчи си копуваш нова в края на януари и тя важи до края на следващият януари. Кето си е пак една година, разликата е само в месеца според мен.
:thumbsup: и аз така го тълкувам,,проблема не е дали ще е 1 година,или 13 месеца,,или до декември или до януари,,,

за мен е по скоро че ако годишпната винетка ти трябва от април-/купуване на кола,регистрация на нова,временно спряна от движение, или липса на межуградки излизания/,,,ще трябва април да платиш за цяла година и а да позлваш само оставащите месеци до декемви/януари..

за разлика от винетките при гражданскатане плащаш месеци който не си карал и са минали..

Аватар
Georgimitrovich

Мнение от Georgimitrovich » 14 Дек 2009 12:46

Мите ти пък сакън да не се минеш. Като искаш, купувай си месечни. А с данъка кво правим, като не си карам колата почти половината от годината biggrin.gif
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 14 Дек 2009 13:09

Georgimitrovich написа:Мите ти пък сакън да не се минеш. Като искаш, купувай си месечни. А с данъка кво правим, като не си карам колата почти половината от годината biggrin.gif
англиското законодателство е решило и този проблем,,,не е върпоса дали аз ще се мина, а дали целукупния народ ще плаща за нещо което не ползва

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 14 Дек 2009 13:18

според мен има смисъл, щото като ида на нова година да празнувам на вила на майната си, и забравя да си купя винетка, няма да ме глобят на връщане хаха

мите, като не ползваш нещо, не си го купувай бре rolleyes.gif

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 14 Дек 2009 14:39

desSs написа:
ако ми се налага да ползвам републиканската мрежя 8 месеца??

или си плащам за 12 или почвамна месечна ,което ми излиза по скъпо от 12месечна с годишна,,,тоест ни става...

да не кажа че седмична е недостатъчно за ходене на почивка и там пак взимаш или 2 или месечна,,

според мен не е мислено как да платиш това което ползваш,а как да платиш

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 14 Дек 2009 14:57

е няма как да помислят за всички случаи, нали? едноседмичната малка била, за осем месеца му трябвала...който има пари да ходи на почивка, ше плаща хаха е например в Румъния като ходих си купих седмична, щото други нямаше, нищо че бях за един ден. в Словения за две преминавания в рамките на 10 дни се наложи направо 6-месечна. тва е положението.

Аватар
gothic_fan

Мнение от gothic_fan » 14 Дек 2009 16:44

Vesko написа:
Има голяма разлика, както уточни desSs, точно около Нова Година да тръгнеш да търсиш винетка и да мислиш и за нея покрай купони, пътувания, напивания , е доста....хм.... неудобно... Сега поне всеки ще има време да си направи сметката. :thumbsup:

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 14 Дек 2009 23:36

desSs написа:според мен има смисъл, щото като ида на нова година да празнувам на вила на майната си, и забравя да си купя винетка, няма да ме глобят на връщане хаха

мдаа, точно това имах предвид. покрай нова година съвсем нямаш време да мислиш за това, а после до края на януари ти е по-спокойно да си вземеш ако ти трябва. просто едно спокойствие покрай коледните и новогодишните празници/случаи:)
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 15 Дек 2009 08:51

newmiro написа:
desSs написа:според мен има смисъл, щото като ида на нова година да празнувам на вила на майната си, и забравя да си купя винетка, няма да ме глобят на връщане хаха

мдаа, точно това имах предвид. покрай нова година съвсем нямаш време да мислиш за това, а после до края на януари ти е по-спокойно да си вземеш ако ти трябва. просто едно спокойствие покрай коледните и новогодишните празници/случаи:)
мда, те всъщност мислят за нас biggrin.gif а тва са и мерки срещу корупцията, за да нямат повод да ни рекетират гладни ченгета още на 1 януари biggrin.gif

Аватар
Georgimitrovich

Мнение от Georgimitrovich » 15 Дек 2009 09:55

Айде сега пак извинения, като не ви се занимава и нямате време, ми аз да ви ги купя и да ви ги пратя по еконт. А да забравих че тя винетката се купува за 5 минути от бензиностанцията biggrin.gif laugh.gif
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

...

Мнение от rudolf » 15 Дек 2009 10:22

пак е неудобно--- точно на най студеното време на 31 януари да обикаляш за винетка,,че иначе гладното чинге на 1ви февруарии-опп:)

Публикувай отговор