Винетки
- alex_varna
- Благодарил/а: 1 път
яко, най-накрая го оправиха, преди като го отмениха, мисля че беше най-голямата винетна глупост.
stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
И къде е голямата разлика? На практика винетката пак я караш една година. Като старата ти важи до края на януари занчи си копуваш нова в края на януари и тя важи до края на следващият януари. Кето си е пак една година, разликата е само в месеца според мен.newmiro написа:яко, най-накрая го оправиха, преди като го отмениха, мисля че беше най-голямата винетна глупост.
Vesko написа:И къде е голямата разлика? На практика винетката пак я караш една година. Като старата ти важи до края на януари занчи си копуваш нова в края на януари и тя важи до края на следващият януари. Кето си е пак една година, разликата е само в месеца според мен.newmiro написа:яко, най-накрая го оправиха, преди като го отмениха, мисля че беше най-голямата винетна глупост.

за мен е по скоро че ако годишпната винетка ти трябва от април-/купуване на кола,регистрация на нова,временно спряна от движение, или липса на межуградки излизания/,,,ще трябва април да платиш за цяла година и а да позлваш само оставащите месеци до декемви/януари..
за разлика от винетките при гражданскатане плащаш месеци който не си карал и са минали..
- Georgimitrovich
англиското законодателство е решило и този проблем,,,не е върпоса дали аз ще се мина, а дали целукупния народ ще плаща за нещо което не ползваGeorgimitrovich написа:Мите ти пък сакън да не се минеш. Като искаш, купувай си месечни. А с данъка кво правим, като не си карам колата почти половината от годината biggrin.gif
ако ми се налага да ползвам републиканската мрежя 8 месеца??desSs написа:
мите, като не ползваш нещо, не си го купувай бре
или си плащам за 12 или почвамна месечна ,което ми излиза по скъпо от 12месечна с годишна,,,тоест ни става...
да не кажа че седмична е недостатъчно за ходене на почивка и там пак взимаш или 2 или месечна,,
според мен не е мислено как да платиш това което ползваш,а как да платиш
е няма как да помислят за всички случаи, нали? едноседмичната малка била, за осем месеца му трябвала...който има пари да ходи на почивка, ше плаща хаха е например в Румъния като ходих си купих седмична, щото други нямаше, нищо че бях за един ден. в Словения за две преминавания в рамките на 10 дни се наложи направо 6-месечна. тва е положението.
- gothic_fan
Има голяма разлика, както уточни desSs, точно около Нова Година да тръгнеш да търсиш винетка и да мислиш и за нея покрай купони, пътувания, напивания , е доста....хм.... неудобно... Сега поне всеки ще има време да си направи сметката.Vesko написа:И къде е голямата разлика? На практика винетката пак я караш една година. Като старата ти важи до края на януари занчи си копуваш нова в края на януари и тя важи до края на следващият януари. Кето си е пак една година, разликата е само в месеца според мен.newmiro написа:яко, най-накрая го оправиха, преди като го отмениха, мисля че беше най-голямата винетна глупост.

мдаа, точно това имах предвид. покрай нова година съвсем нямаш време да мислиш за това, а после до края на януари ти е по-спокойно да си вземеш ако ти трябва. просто едно спокойствие покрай коледните и новогодишните празници/случаи:)desSs написа:според мен има смисъл, щото като ида на нова година да празнувам на вила на майната си, и забравя да си купя винетка, няма да ме глобят на връщане хаха
stay up and keep shining!!

мда, те всъщност мислят за нас biggrin.gif а тва са и мерки срещу корупцията, за да нямат повод да ни рекетират гладни ченгета още на 1 януари biggrin.gifnewmiro написа:мдаа, точно това имах предвид. покрай нова година съвсем нямаш време да мислиш за това, а после до края на януари ти е по-спокойно да си вземеш ако ти трябва. просто едно спокойствие покрай коледните и новогодишните празници/случаи:)desSs написа:според мен има смисъл, щото като ида на нова година да празнувам на вила на майната си, и забравя да си купя винетка, няма да ме глобят на връщане хаха
- Georgimitrovich