въпрос относно мотора на toyota carina 2.0 td ?

mikrogon

въпрос относно мотора на toyota carina 2.0 td ?

Мнение от mikrogon » 23 Ное 2009 18:58

Здравейте , насочил съм се към карина , само хубави неща чета за колата . Хвърлил съм око на 2.0 TD 82кончета , и ще съм благодарен ако споделите мнения за мотора, малко тромав ми се вижда за това купе , но няма да се състезавам с колата просто искам здрав автомобил ,който ще ме кара от точка А до Би няма да ми стъпва на врата с разхода си .
Искам да попитам също отнесно потдръжката на въпросния мотор ,как стоят нещата с техн. подръжка като цена -консумативите части ала бала , питам щото гледам не ги карат много тес карини и града (варна )

бях си харесал мицубиши каризма тд , ама само гробници даже една щех да я зема безмалко (ама пушеше като кумин и се отказах), та карината ме блазни доста :)
поздрави на всички , извинявам се ако раздела не е точния unsure.gif

Siviq

Мнение от Siviq » 28 Ное 2009 17:01

Аз имам Тойота Карина, 82 КС, 92-ра година, дизел. Притежавам я от март месец тази година. За сега имах два ремонта, единия смяна на каре (явно му е дошло времето), другия смяна на накладките понеже нещо се бяха опекля яко и заяждаже чак предно дясно колело... Но след новите накладки няма проблеми. В момента нещо доста започна да пуши, като комин. Този проблем го нямах преди, но ме съмнява да е от филтрите и ще ги сменя тия дни.
За возията съм повече от доволен, върви си гладко колата. Малко е тромава, но все пак не е и направена с цел състезания. На дълъг път си е удоволствие да караш, по магистралата си поддържа 120-150 без проблеми, но все пак не е препоръчително (поне за мен) да се мъчи със 150. Разхода ми извън градско е около 6-8 според това колко си настъпваш. Градския е около 10-на, не съм се старал да засичам, все пак съм в София dry.gif . И си е удобна, за шофиране, сервото е прекрасно, контролните уреди са си удобни, има екстри разни. Имам забележка само за парното, по точно изходите за въздух, при мене два не работят въобще, но това е поправимо при желание.

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 02 Дек 2009 16:08

Здравей,колега.Към добра колица си се насочил.2години карах такава 2.0 ТД 1997г..За две години съм минал около 25-30 000 км. и съм сменил само един лагер ,накрайници предни и биалетки(които са като консуматив)Много добре се държи на пътя.И аз преди да я взема гледах Каризма ,ама е с Рено мотор и за това се отказах,но не сбърках с Карината.След като катастрофирах миналата години и Карината не ставаше за нищо си купих пак Карина 97г 2.0ТД.Така ,че ако си намериш някоя читава, не се замисляй, няма да сбъркаш.Успех с покупката :thumbsup:
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Публикувай отговор