Често включва вентилатора на радиатора???
Често включва вентилатора на радиатора???
Колата е РАФ4 2008 американска версия, 2,4 бензин. Не е нормално според мен ноември да включва вентилатора. Прави го при маневриране най-често.
Каква е според вас причината? Датчик на вентилатора, неправилна центровка на двигателя?
Каква е според вас причината? Датчик на вентилатора, неправилна центровка на двигателя?
- Georgimitrovich
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- Georgimitrovich
- Georgimitrovich
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 336 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Ако е включен и компресора на климатика - ще се включва вентилатора и без да е загрял автомобила (тогава вентилатора се върти за да осигури потока през радиатора на климатика)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
\slowtraveler написа:Ако е включен и компресора на климатика - ще се включва вентилатора и без да е загрял автомобила (тогава вентилатора се върти за да осигури потока през радиатора на климатика)...
Алгоритъма за вкючване на вентилаторите е доста различен ,при различните автомобили .Примерно повечето са с две перки (една за климата и една за основното охлаждане)

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 336 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Спор няма, но най-вероятно човека чува вентилатор да работи, но не знае кой вентилатор и защо се е включил....Troshko написа:Алгоритъма за вкючване на вентилаторите е доста различен ,при различните автомобили .Примерно повечето са с две перки (една за климата и една за основното охлаждане)
А тези с 2 вентилатора обикновено се управляват интелигентно, като и двата работят например при прегряване на радиатора за отопление или на климатика...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Щом си включва и изключва значи всичко е наред и двигателят си е поддържа тепературния режим.
Иначе при карината при не загрял двигател и включване на компресора, двете перки заработват, но се включват последователно, така че се въртят с по-ниски обороти. Като загрее до нужната си темп., схемата се превключва, и двете перки вече се захранват в паралел, както се въртят с номинални обороти.
Иначе при карината при не загрял двигател и включване на компресора, двете перки заработват, но се включват последователно, така че се въртят с по-ниски обороти. Като загрее до нужната си темп., схемата се превключва, и двете перки вече се захранват в паралел, както се въртят с номинални обороти.
Не е така. Климатика ми е ръчен, така че като е изключен, няма какво друго да се включи. Но може би се плаша неоснователно щото аз карам дизел и там наистина да вклюslowtraveler написа:Спор няма, но най-вероятно човека чува вентилатор да работи, но не знае кой вентилатор и защо се е включил....Troshko написа:Алгоритъма за вкючване на вентилаторите е доста различен ,при различните автомобили .Примерно повечето са с две перки (една за климата и една за основното охлаждане)
А тези с 2 вентилатора обикновено се управляват интелигентно, като и двата работят например при прегряване на радиатора за отопление или на климатика...
чи вентилатора ноември не ми се е случвало, но изглежда при бензина нещата не стоят така. Колата е на жената.
- Georgimitrovich
Troshko написа:На мен ми го включва по всяко време на годината на всички коли който съм карал book.gif book.gif book.gifpavel5044 написа:На тебе включва ли ти? есентаGeorgimitrovich написа:ми примерно че последните дни е 20+ градуса навънкаПо лошо е ако не го влючва
Тоше, ама ти си виден вандал и вагабонтин. При теб е нормално щотото караш рамо в червеното. Знам, не си виновен че инструктора не те е научил да караш ръчка laugh.gif laugh.gif laugh.gif
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300