Ангренажен комплект ?
Ангренажен комплект ?
Привет!
Предстои ми смяна на ангренажен ремък и ролки за Corolla D4D 2000, 90к.с, 2002г и бих искал да чуя мнения на хора, които са запознати с тези неща.
1.Кои производител е подходящ и по качествен за ремък? (Предлагат ми Gates, Mitsuboshi или Maruki)
2.Също и препоръка за производител на ролки.
3.Къде в Пловдив има добър майстор на Toyota, освен в toyotatixim?
Благодаря предварително, приятен ден!
Предстои ми смяна на ангренажен ремък и ролки за Corolla D4D 2000, 90к.с, 2002г и бих искал да чуя мнения на хора, които са запознати с тези неща.
1.Кои производител е подходящ и по качествен за ремък? (Предлагат ми Gates, Mitsuboshi или Maruki)
Благодаря предварително, приятен ден!
- martod
Re: Ангренажен комплект ?
1.Гейтс са едни от най добрите ремъци, но има голяма вероятност да попаднеш на менте..Мцубоши е същата работа..По добре потърси Контитех или СЪН ..valmut написа:
2. Ролки KOYO, NTN, NSK -от Японските , или INA и SKF от Европейските...Всичките са добри..
3.За Пловдив не знам, но знам на 15 км. от Пловдив..Ако не си намериш, обади се на ЛС...
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
-
- Получена благодарност: 3 пъти
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Това не е Пежо,водна помпа не се сменява с ангр.ремък.papoboss написа:аз имам авенсис 2002 г Д4Д и ползвах комплект на SKF някъде към 200 лв. беше, само че трябва да смениш и водната помпа тя е доста по скъпа, попитах в ТМ ауто и 900 лв. тия са луди, намериха ми алтернатива за 180 лв.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
-
да разбира се ако те интересува нещо питайpapoboss написа:ти части ли внасяш???
Toyota forever написа:Като чета ми се изпряват космите на краката оригинална помпа при мен е на цена 220лв. ангр. ремък с ролки 240лв. мислете бре не давайте пари за ментета след седмица идват нови части там има и ангр. комплект за един от вас ще ви пусна и снимки
Имам Тойота Авенсис D4D -07.2003 г .Предстои ми смяна на ангренажен ремък и ролки След голямо обикаляне по магазини за авточасти се наслушах на какви ли не коментари за производителите на части Бях решил да взема ремък на Gates, но ме убедихе че България е залята с ментета правени в малък цех в Македония. Живеем в някаква хаотично ментелива държава . Един търговец ме убеди че едната от ролките NSK е за първоначално фабрично вграждане, а другата производство на Flennor е с японски лагер NSK и логично за окомплектоване - Ангренажен ремък на Flennor- гаранция на думи за 65 000 км
Днес в сервиз ми казват че избора е много лош. Кого да питам вече? За маслата коментарите са същите.
Днес в сервиз ми казват че избора е много лош. Кого да питам вече? За маслата коментарите са същите.
-
- martod
Изборът на ролки е добър, но за ремъка правилно са ти казали в сервиза...medikapbd написа:Имам Тойота Авенсис D4D -07.2003 г .Предстои ми смяна на ангренажен ремък и ролки След голямо обикаляне по магазини за авточасти се наслушах на какви ли не коментари за производителите на части Бях решил да взема ремък на Gates, но ме убедихе че България е залята с ментета правени в малък цех в Македония. Живеем в някаква хаотично ментелива държава . Един търговец ме убеди че едната от ролките NSK е за първоначално фабрично вграждане, а другата производство на Flennor е с японски лагер NSK и логично за окомплектоване - Ангренажен ремък на Flennor- гаранция на думи за 65 000 км
Аз не бих рискувал на моя кола, с такъв ремък...
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
-