тойота авенсис 2.2 дизел шум в прозорците

Аватар
tihomirn

тойота авенсис 2.2 дизел шум в прозорците

Мнение от tihomirn » 09 Ное 2009 18:46

може ли съвет как да се премахне шума от движението на вятъра който се отклонява от страничните огледала и се забива в гумената изолация на прозорците на предните врати .?

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 09 Ное 2009 18:51

Мисля със смяна на уплътнителя. Правеха го гранционно.

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 09 Ное 2009 19:32

С по-малка скорост.
....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 09 Ное 2009 23:36

До колкото знам това му е фабричен дефект. При по-голяма скорост се появява шум. На мен ми смениха гаранционно уплатнението на врататаи още първият или вторият месец от тогава го нямам този ефект (при по-голяма скорост се появяваше много неприятно свирене).

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 10 Ное 2009 04:51

BTW тоя проблем си го има още от Супра и МР2 .

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 10 Ное 2009 08:25

Згъни страничните огледала и шума изчезва smile.gif

scorpion

Re: тойота авенсис 2.2 дизел шум в прозорците

Мнение от scorpion » 10 Ное 2009 09:48

tihomirn написа:може ли съвет как да се премахне шума от движението на вятъра който се отклонява от страничните огледала и се забива в гумената изолация на прозорците на предните врати .?
Здравей колега. Не знам коя годината ти е колата, но това е дефект, който съм отстранявал на Авенсис 1.8 VVTi (2005), в сервиза на Тойота. Първоначлно се опъваха но очевидно имаха много представа за проблема и смениха уплътненията гаранционно. Според мен вероятно некачествена партида уплътнители или просто конструктивен дефект. В Авенсиса, който карам сега 2.2 д-4д (2008) този проблем го няма !

Успех !

Аватар
tihomirn

Мнение от tihomirn » 10 Ное 2009 09:54

авенсиса ми е 2006.аз съм си виновен щото много добре знаеха за проблема но си замълчаха за гаранционен ремонт а и аз не ги натиснах.сега съм извън гаранцията и ще плащам като поп.знаеш ли колко струват тези уплътнения.благодаря за отговорите на всички

scorpion

Мнение от scorpion » 10 Ное 2009 12:29

tihomirn написа:авенсиса ми е 2006.аз съм си виновен щото много добре знаеха за проблема но си замълчаха за гаранционен ремонт а и аз не ги натиснах.сега съм извън гаранцията и ще плащам като поп.знаеш ли колко струват тези уплътнения.благодаря за отговорите на всички
Жалко. Не знам колко струват двете уплътнения.
Мога само да те насоча евентуално да решиш сам проблема, доколкото след смяната на уплътненията разбрах всъщност какво е било решението и на инженерите от Тойота (същото виждам и в модела 2008 !).
Както предполагам си установил, уплътнението на вратата всъщност представлява нещо като две успоредни гумени пера, сляти в едно цяло. Вероятно по някакъв начим завихрения въздух (това е при скорост м/у 120-150 км/ч или поне при мен беше така) от огледалата по някакъв начин въздейства върху процепа м/у вратата и каросерията, респективно гуменото уплътнение двисти (свири). Ако прибереш огледалата престава !
На по-долната много елементарна схема може да видиш и решението. Малко преди горната хоризонтална част на вратата, инженерите са решили, че с поставянето на 2 напречни гумени парченца на успоредните пера на съединението ще прекъсне въздушния поток и прекрати свистенето. Всъщност това е и решението и го видях черно на бяло и в модела 2006 в сменениете съединения н апредните врата и в модела 2008. Естествено тези напречни парченца гума в заводски условия са идеално слепени но нищо не пречи да пробваш да го направиш и ти. Просто виж уплътнението нанякой модел след 2006 и го сравни с твоя. Виж точното местоположение на напречните парченца гума и се опитай да залепиш подобни в твоите уплътнения !
Общо взето с това мога да помогна. Ако ли не, трябва нови уплътнения.
Ако имам възможност ще снимам моите уплътнения и ще пусна една снимка.
Поздрави и успех !
Прикачени файлове
Avensis wind probl.JPG
Avensis wind probl.JPG (3.64 KiB) Преглеждано 2795 пъти

Аватар
tihomirn

Мнение от tihomirn » 10 Ное 2009 12:35

БРАТКО АКО СТАНЕ ЧЕРПНЯТА Е ОТ МЕН.

Аватар
tihomirn

Мнение от tihomirn » 10 Ное 2009 12:37

ИНАЧЕ ЗА ПРИБИРАНЕ НА ОГЛЕДАЛА И РАЗНИ ДРУГИ ВРЕМЕННИ ГИ ЗНАМ ИСКАХ НЕЩО ПОСТОЯННО ЗА КОЕТО БЛАГОДАРЯ

scorpion

Мнение от scorpion » 10 Ное 2009 12:50

tihomirn написа:ИНАЧЕ ЗА ПРИБИРАНЕ НА ОГЛЕДАЛА И РАЗНИ ДРУГИ ВРЕМЕННИ ГИ ЗНАМ ИСКАХ НЕЩО ПОСТОЯННО ЗА КОЕТО БЛАГОДАРЯ
Наистина и аз ще се радвам да съм помогнал. Нали затова е този форум !
Но пак наблягам на следното: много внимателно погледни твоите уплътнения и такива на кола след 2006 най-вече за да видиш точното местоположение на двете напречни гумени лентички, както и дебелината им. Нататък всичко е въпрос на намиране на добра пореста гума, хубаво лепило, оформяне, залепване, подрязване с макетно ножче и ... тестване. Дано стане !
Успех и ако има резултат наистина пиши !

Аватар
tihomirn

Мнение от tihomirn » 10 Ное 2009 12:55

ПРИЯТЕЛЯТ МИ ИМА СЪЩАТА КАТО ТАЗИ НА СНИМКАТА ЩЕ ВИДЯ ОТ НЕГО КАК Е НАПРАВЕНО УПЛЪТНЕНИЕТО.ОТГОВОР ЩЕ ПИША ВЕДНАГА СЛЕД ТОВА

kazat

шум

Мнение от kazat » 10 Ное 2009 13:19

Здравейте,и при мен го има този проблем само,че със задна дясна врата.Когато съм на магистрала и вдигна 120+++км. се чува свистене,за което споменавате,падне ли скоростта под 120км. не се чува нищо.Намерих уплътнение от друга кола-служебна и пак същото,даже си оставих това от служебната и не знам как да процедирам от тук нататък.Ако някой има предложение ще му бъда БЛАГОДАРЕН да го сподели,защото е много дразнещо да караш и да чуваш псссссссссс.... :thumbsup:

П.П Мислех за реглаж на вратата или нещо такова ама гледам добре си стои. ohmy.gif Сравнявал съм луфтовете със други авенсиси всичко е еднакво .

Аватар
tihomirn

Мнение от tihomirn » 10 Ное 2009 13:29

ТОКУ ЩО ГОВОРИХ С МОЯ ПРИЯТЕЛ НО СЕ ОКАЗА ЧЕ НЕГОВАТА Е С НОВИЯ ФЕЙС НО Е 2007 ГОД.ТОЙ МИ СЕ ОПЛАКА ЧЕ ПРИ НЕГО СВИРИ НЕ ОТПРЕДА ОТЗАД КАКТО ПИШЕ И КОЛЕГАТА.ХОДИЛ ВСЕРВИЗА НО ТАМ СЪЩО СЕ НАПРАВИЛИ НА РАЗСЕЯНИ.ВЪПРЕКИ ТОВА ЩЕ ОТИДА ДА ПОГЛЕДНАПРЕДНИТЕ УПЛЪТНЕНИЯ

Публикувай отговор