тойота авенсис 2.2 дизел шум в прозорците
тойота авенсис 2.2 дизел шум в прозорците
може ли съвет как да се премахне шума от движението на вятъра който се отклонява от страничните огледала и се забива в гумената изолация на прозорците на предните врати .?
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: тойота авенсис 2.2 дизел шум в прозорците
Здравей колега. Не знам коя годината ти е колата, но това е дефект, който съм отстранявал на Авенсис 1.8 VVTi (2005), в сервиза на Тойота. Първоначлно се опъваха но очевидно имаха много представа за проблема и смениха уплътненията гаранционно. Според мен вероятно некачествена партида уплътнители или просто конструктивен дефект. В Авенсиса, който карам сега 2.2 д-4д (2008) този проблем го няма !tihomirn написа:може ли съвет как да се премахне шума от движението на вятъра който се отклонява от страничните огледала и се забива в гумената изолация на прозорците на предните врати .?
Успех !
-
Жалко. Не знам колко струват двете уплътнения.tihomirn написа:авенсиса ми е 2006.аз съм си виновен щото много добре знаеха за проблема но си замълчаха за гаранционен ремонт а и аз не ги натиснах.сега съм извън гаранцията и ще плащам като поп.знаеш ли колко струват тези уплътнения.благодаря за отговорите на всички
Мога само да те насоча евентуално да решиш сам проблема, доколкото след смяната на уплътненията разбрах всъщност какво е било решението и на инженерите от Тойота (същото виждам и в модела 2008 !).
Както предполагам си установил, уплътнението на вратата всъщност представлява нещо като две успоредни гумени пера, сляти в едно цяло. Вероятно по някакъв начим завихрения въздух (това е при скорост м/у 120-150 км/ч или поне при мен беше така) от огледалата по някакъв начин въздейства върху процепа м/у вратата и каросерията, респективно гуменото уплътнение двисти (свири). Ако прибереш огледалата престава !
На по-долната много елементарна схема може да видиш и решението. Малко преди горната хоризонтална част на вратата, инженерите са решили, че с поставянето на 2 напречни гумени парченца на успоредните пера на съединението ще прекъсне въздушния поток и прекрати свистенето. Всъщност това е и решението и го видях черно на бяло и в модела 2006 в сменениете съединения н апредните врата и в модела 2008. Естествено тези напречни парченца гума в заводски условия са идеално слепени но нищо не пречи да пробваш да го направиш и ти. Просто виж уплътнението нанякой модел след 2006 и го сравни с твоя. Виж точното местоположение на напречните парченца гума и се опитай да залепиш подобни в твоите уплътнения !
Общо взето с това мога да помогна. Ако ли не, трябва нови уплътнения.
Ако имам възможност ще снимам моите уплътнения и ще пусна една снимка.
Поздрави и успех !
- Прикачени файлове
-
- Avensis wind probl.JPG (3.64 KiB) Преглеждано 2795 пъти
-
Наистина и аз ще се радвам да съм помогнал. Нали затова е този форум !tihomirn написа:ИНАЧЕ ЗА ПРИБИРАНЕ НА ОГЛЕДАЛА И РАЗНИ ДРУГИ ВРЕМЕННИ ГИ ЗНАМ ИСКАХ НЕЩО ПОСТОЯННО ЗА КОЕТО БЛАГОДАРЯ
Но пак наблягам на следното: много внимателно погледни твоите уплътнения и такива на кола след 2006 най-вече за да видиш точното местоположение на двете напречни гумени лентички, както и дебелината им. Нататък всичко е въпрос на намиране на добра пореста гума, хубаво лепило, оформяне, залепване, подрязване с макетно ножче и ... тестване. Дано стане !
Успех и ако има резултат наистина пиши !
шум
Здравейте,и при мен го има този проблем само,че със задна дясна врата.Когато съм на магистрала и вдигна 120+++км. се чува свистене,за което споменавате,падне ли скоростта под 120км. не се чува нищо.Намерих уплътнение от друга кола-служебна и пак същото,даже си оставих това от служебната и не знам как да процедирам от тук нататък.Ако някой има предложение ще му бъда БЛАГОДАРЕН да го сподели,защото е много дразнещо да караш и да чуваш псссссссссс....
П.П Мислех за реглаж на вратата или нещо такова ама гледам добре си стои.
Сравнявал съм луфтовете със други авенсиси всичко е еднакво .

П.П Мислех за реглаж на вратата или нещо такова ама гледам добре си стои.