Докато си проверявах зимните гуми дали стават и мога ли да мина и тази зима "тънко" забелязох една видия в пурвата която погледнах. Та въпросът ми е в какъв ред е монтажа и ремонта на гумата:
1. монтират ми ги в ТМА и после отивам на гумаджия
2. нося си гумата на гумаджия и после в ТМА
Логично май е да избера вариянт 2.
ПП: ТМА дали ремонтират дупките по гумите?
Въпрос около гумите
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: Въпрос около гумите
ТМА ти препоръчват нови гуми biggrin.gifVesko написа:
ПП: ТМА дали ремонтират дупките по гумите?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 336 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Защо като начало не изкараш видата??
Може да не е пробила гумата, а само да се е забила в нея...
Ако гумите вече са монтирани на колата, тогава направи процедурата близо до гумаджийница за да нямаш проблем в случай, че гумата спадне biggrin.gif
За какъв ще търсиш ТМА?!
Ако гумите вече са монтирани на колата, тогава направи процедурата близо до гумаджийница за да нямаш проблем в случай, че гумата спадне biggrin.gif
За какъв ще търсиш ТМА?!
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Веско, според мен, можеш да отидеш при всеки гумаджия да ти направи гумата, но задължително ще искаш да я демонтира и да ти сложи гумен щифт с глава от вътрешната страна на гумата. Има някой, които вкарват с едно шило една гумена връв напоена с лепило, без да изваждат гумата от джантата.
. Дори без да изпускат въздуха от нея. Казват, че било сигурно, но четох в една брошура, че това не е по-надеждния начин.

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
До сега 3г само в ТМА са ми сменяли летни/зимни гуми... Много добре се справят момчетатаslowtraveler написа:Защо като начало не изкараш видата??
За какъв ще търсиш ТМА?!

Не се е забила само. Стърчи и от вътрешната страна. Само се чудя дали се е забила докато са ми монтирали летните гуми или изжесно време съм карал с видия в гумата biggrin.gif
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 336 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Ясно - ти въртиш само гумите, а не комплект гуми/джанти и в момента гумата ти е демонтирана.
Значи нямаш никакви проблеми при лепенето...
Абе може да го направиш където решиш - проблема е толкова маловажен, че е еднотипен с това да питаш 'къде да ми налеят вода за миене на стъклото'.....
Не вади видата преди гумаджиите, а им я покажи преди монтажа (ако я извадиш, ще е по-трудно да намерите мястото)....
Значи нямаш никакви проблеми при лепенето...
Абе може да го направиш където решиш - проблема е толкова маловажен, че е еднотипен с това да питаш 'къде да ми налеят вода за миене на стъклото'.....
Не вади видата преди гумаджиите, а им я покажи преди монтажа (ако я извадиш, ще е по-трудно да намерите мястото)....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???