Land Cruiser V8

TytusPulo

Land Cruiser V8

Мнение от TytusPulo » 13 Авг 2009 00:54

Здравейте на всички :)
Решил съм да си взема тази невероятна кола, много и се кефя и знам, че това е единствената кола, която ми трябва. Обаче все пак бих искал да се консултирам за някои работи. Първо, чудя се дали някой който я има не би могъл да ми сподели някакви впечатления(освен че е много яка biggrin.gif ) Между другото съм и начинаещ шофьор, но при такава модерна кола си мисля, че не би трябвало да е проблем.
Гледам, че в БГ се продава в два варианта, и двата с автоматична кутия-бензин и дизел. Като цял от характеристиките ми се струва, че дизеловия вариант е по-добър при всички случаи(по-бързо ускорение, повече коне, по-икономичен разход). Каква е уловката, защо тогава някой изобщо би искал бензин? И това може би трябва да питам хората от магазина, обаче дали може в БГ да се избере конфигурацията на обурудването, или се взимат само готовите пакети(Luxury i Executive). Понеже искам да си взема луксозния вариант обаче без кожен салон, по скромните ми наблюдения кожените седалки потят много неприятно и мачкат костюмите.
Поздрави на всички пичове които имат това невероятно зверче cool.gif

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 13 Авг 2009 12:44

начинаещ шофъор + Ленд V 8 = голяма веселба biggrin.gif
колега ти карал ли си нещо поне на половина толкова голямо ?
не че няма да се научиш ама внимавай първите 50 000 км
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 345 пъти
Получена  благодарност: 375 пъти

Мнение от slowtraveler » 13 Авг 2009 13:50

И аз се чудя къде е уловката....
Ползвател с един пост, без шофьорски стаж, на незнайно колко години (навярно 20) ще си взема (ще му вземат) кола висок клас с цена над 150х.лв?!....
Не може да няма уловка.... :whistle:
Иначе за Ленд-Крузъра - добра кола, която много се краде в БГ и щастливо заминава навярно към братска Русия/Украина....

Морски, не се хвърляй директно на такъв автомобил...
Особено ако ходиш на плаване автомобила ще остава безконтролен.
За случките с Ленд-Крузер мога да разправям много. За 6 месеца на братовчед ми му откраднаха 2 броя последния модел LC120 - дизелаци.. И двата откраднати от платени паркинги в СФ...
Руски приятели пристигнаха с два LC от по-стария модел. В деня в който пристигнаха във Варна бяха паркирани в двора на един приятел в луксозна къща зад масивен зид.
Същата вечер и на двата LC бяха разбити ключалките, и единствено врявата от кучето (което явно е било изяло някой шут/палка) и трудности с дистанционно отварящата се стабилна врата ги спаси от 'отплаване'....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
vladimmir

Мнение от vladimmir » 13 Авг 2009 14:25

Аз дори чух, че застрахователната компания Генерали вече не застрахова ТЛК! ohmy.gif
Toyota Avensis 2.0 sedan

TytusPulo

Мнение от TytusPulo » 13 Авг 2009 14:32

Какво да се прави, сега открих форума, но иначе съм див фен ан Тойотите
Уловката е дълга и дебела ама да не ви занимавам с глупости biggrin.gif
Иначе наистина смятам доста да внимавам с количката, обаче съм се учил на 20 гидишна лада и смятам, че ще озаптя звяра :D
Иначе това за кражбите не ми хареса, не, че ме отчая чак...
Наистина не бях помислил, смятах, че новите коли са добре защитени, ама те и джамбазите винаги са една крачка напред наистина.
Добре де в Бургас и Варна, псотоянно виждам супер модерни джипове, най-вече X5 i GL, но и Ленд Крузъри се виждат често напоследък, най-вече 120( V8 найстина е рядка гледак). Ако беше такъв джангър, щяха ли да се купуват толкова много
rolleyes.gif unsure.gif .

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 13 Авг 2009 15:07

Ами след 2 купени джипа ЛК братовчед ми се принуди да премине на Акура - вече почти две години не са я пипали, а тя си е по-мощна от ЛК8 а има същите системи и оборудване......

TytusPulo

Мнение от TytusPulo » 15 Авг 2009 15:11

Ахам. Сега тя врътката е, че вуйчо ми ще я взема, но и на мен ще ми я дава да я карам. Аз говорих с една приятелка застрахователка и тя ме светна, че според нея ги крадяли заради частите(много трудно се намирали). Добре де, стигам до извода, че трябва да познаваш разни хора за да можеш да си го опазиш. Иначе напоследък в Бургас забелязвам доста хора с Лендкрузъри, трябва да се запозная с някой от тях да си поговорим smile.gif

c

Мнение от c » 15 Авг 2009 16:09

моята не е V8 но Бургас се чувствах много добре с нея
за щастие не са я пипали
а в градски условия се чувствам идеално - натоварен трафик, но с широки улици ... кара се много лесно, нямам проблеми с предимството tongue.gif
а сега в центъра и покарай морската са направили толкова нови места за паркиране - то това сигурно в никой друг град го няма
Винаги има къде да я оставиш

Аватар
vladimmir

Мнение от vladimmir » 15 Авг 2009 21:57

Колега няма да сбъркаш! Скачай смело ! :thumbsup:
Toyota Avensis 2.0 sedan

Аватар
LordDigital
СупраДжия

Мнение от LordDigital » 15 Авг 2009 22:51

Пичове нещо не разбирам ,застрохвателите във БГ ОТКАЗвАТ да зстраховат V8 TLK? И ако е такза защо!?!

Иначе зависи от това кои мотор е ,старите имат леки грижи със BHG но почти винаги си протича антифризец преди да стане прекалено късно. Иначе всичко друго по джипкате е много коравто ,БЕЗ може би 5 годишния заводски дефект по задните стъкла ,които масово изгниват по начин които е много трудно поправим. Горе-долу класическо изключение от правилото ,че Тойота си оправяли всички децки болести...
Изображение

El Camino

Мнение от El Camino » 15 Авг 2009 23:18

До преди няколко години това беше най - крадения автомобил в Германия, със голяма разлика от следващия го. В БГ има повече причини да е по търсен и ... да крадат повече biggrin.gif

Аватар
vladimmir

Мнение от vladimmir » 16 Авг 2009 15:07

LordDigital написа:Пичове нещо не разбирам ,застрохвателите във БГ ОТКАЗвАТ да зстраховат V8 TLK? И ако е такза защо!?!

Това го знам лично от компания Дженерали!
Toyota Avensis 2.0 sedan

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 16 Авг 2009 15:42

LordDigital написа:Пичове нещо не разбирам ,застрохвателите във БГ ОТКАЗвАТ да зстраховат V8 TLK? И ако е такза защо!?!..
Обикновено не отказват, а предлагат 'забранителни' условия...
Причината може да е само една - нямат финансов интерес и смята, че риска ще е доста повече от разумния при условие, че колата се краде повече (както например условията за застраховка при спортни състезания е доста по-различна от тази на стандартен автомобил - риска е повишен)...

TytusPulo

Мнение от TytusPulo » 18 Авг 2009 23:30

моята не е V8 но Бургас се чувствах много добре с нея
за щастие не са я пипали
а в градски условия се чувствам идеално - натоварен трафик, но с широки улици ... кара се много лесно, нямам проблеми с предимството tongue.gif
а сега в центъра и покарай морската са направили толкова нови места за паркиране - то това сигурно в никой друг град го няма
Винаги има къде да я оставиш
Ясно, значи всичко си е шест както си и мислех smile.gif
В Бургас сега май е най-удобно за каране от всички големи градове в родината.
Само не разбрах това за стъклата, на 5 годинки трябва да се сменят а?
Само туй да е косура на количката.
Той вуйчо ми взе да се колебае дали да си вземе точно V8. Освен в цилиндрите, конете и редът седалки има ли някакви други съществени предимства пред 120? Все пак разликата в паричките си е доста сериозна.... biggrin.gif

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 18 Авг 2009 23:53

Шаситата нямат нищо общо !
200 е най-голямото и най-истинското предишното беше 100 прилича на паркетник но си е истински джип със всичките му неща . А 120 е по-малко но пак не е лошо предишното беше 90 , като той вече от към окачване отива към паркетниците но все още е доста солиден . Общо взето и с двата джипа ще ти е трудно да закъсаш но ако си талантлив нищо няма да може да те извади от пясъка biggrin.gif laugh.gif tongue.gif . Може да поровиш и в http://forum.offroad-bulgaria.com/ за впечатления .

Публикувай отговор