Профилактика на спирачна система

Аватар
pumabg

Профилактика на спирачна система

Мнение от pumabg » 27 Юли 2009 16:21

Колеги, има ли сервиз, който да е специализиран в цялостна профилактика или подобряване на спирачната система ...

Благодаря предварително
:thumbsup:

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 27 Юли 2009 21:17

Аз бях търсил едно време ( 2006-та ) и в няколкото , които имаха обявени подобни услуги въобще не ходих след , като проведох по един телефонен разговор . И на въпроси от сорта на " диагностика на ABS правите ли " , и " проверка на спирачна система " получавах дълбокомислено мълчание или отговори от сорта на " ми че то на спирачките какво може да им стане " , " то ABS сигурно нещо от компютъра или от датчиците не работи " , " няма кой да се занимава с промиване на спирачната система " и тн . И всъщност се оказа , че дълбокия смисъл на ремонт на спирачна система е смяна на накладки и/или евентуално някое друго маркуче . В най-лошия случай престъргване на диск или нещо подобно .
Скоро ми се налага ремонт на блокирали цилиндъчрета ( общо взето и 4-те ) и след , като се опитвах супер безуспешно да накарам двама-трима "майстори" да ги оправят се хванах и сам си ги оправих .
Та пожелавам ти успех в търсенето на "майстори" :thumbsup: !

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 28 Юли 2009 18:44

Ako se rykovodih po knigite profilaktikata vklu4va smiana na spira4nata te4nost s nova na vseki 2 dodini .Tava ozna4ava na novo obezvyduhavane koeto e mnogo trudoemyk proces i mnogo malko hora se naemat dago praviat tova vyv servizite

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 28 Юли 2009 19:51

Чак толкова трудоемък не мисля, че е. Двама души без да си дават зор и с две три бири за около два часа се справяме. Източваш старата, наливаш новата, обезвъздушаваш и си готов. Започваш от задно дясно, после задно ляво, после предно дясно, предно ляво и си уреден с чисто нова спирачна течност.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 29 Юли 2009 00:13

Да и + това ако имаш някое заяло цилиндърче и накладки или дискове за смяна един ден си се утепва , като стой та гледай . И после , като ти кажат 200лв. само за труд + 20лв. накладки + 50лв. ремонтен комплект за цилиндъчрче + 50лв. накладки и ойде коньо у реката tongue.gif .
И понеже и много ще се стараят докато го правят за това може би е наистина по-добре тези неща сам човек да си ги прави .

Публикувай отговор