Относно народопсихологията:
Като върл противник на CNG/LPG, изгубих доста време да убеждавам баща ми да не си слага LPG (Рено 19 / 72к.с)...
Накрая му подариха една обикновена система, която той си монтира сам (практически му струваше около 15лв за електронния датчик за ниво и някаква сума за сертификацията на системата).
Сега е много доволен, защото със скромната си инженерна пенсия може да си ходи на риба когато си иска, да обикаля из България където му е кеф, и да прави планове да се разходят с майка ми до Гърция - транспортните разходи са много ниски.
Едно е да плащаш като мен около 160-180лв/1000км, а съвсем друго е - 60-80лв...
Финансовия въпрос живо интересува пенсионерите и напълно ги разбирам (баща ми дълго време е бил главен инженер и зам.директор на големи предприятия, но това въобще не му помага за размера на пенсията - от 'обреченото' поколение е).
Та къде викаш мога да намеря хибрид за 2000лв, защото за толкова баща ми си намери колата...
Сега като последен опит да му разкарам газовото съм му запланувал дизелов автомобил, но ще видим дали ще има ефект biggrin.gif
P.S. За Мазда двигателите, бяха започнали да мислят LPG заводски вариант, като бяха променили главата и изрично пишеха, че не трябва да се слага газова инсталация на обикновения двигател.... Едва ли завода има интерес да лъже и да се опита да ограничи използването на двигателя за определено гориво...
P.P.S.
http://www.autogas.ltd.uk/news/articles/mazda-6.htm