Здравейте,
Нов съм във форумa, нов съм с автоматиците, но имам нужда от вашия съвет. Извинявам се предварително ако подобен проблем е обсъден някъде във форума и се получава някакво повторение на темата.
Става въпрос за дълга база RAV4 VVT 2.0, 150 к.с., 2001 г., бензин, автоматик. При изкачване на наклони има проблем с ускорението.
Конкретно най-притеснителното бе наскоро при един малко по-стръмен наклон, на който бях спрял и след това при тръгване реално изобщо не потегли, въпреки че въртеше около 2000 оборота на празен ход. Наложи се да дам на задна до по равен участък и да ускоря.
Някои има ли идея какво се случва?
Обороти на празен ход на наклон
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
каква турбина бе човек,тоя мотор няма турбо.
явно е нещо свързано с автомата,а не със самия мотор.
имаш перманентен 4х4 режим.сега аз не съм спец,но знам,че имаш виско-съединител.дали този прави връзката между двигател и задвижване
не знам,тук има кадърни хора и ще кажат.
според мен дефекта е в това звено,но да чуем и мнения на специалисти.
ps: sorry,значи моята прогноза е виско-съединител,а не автоматика,както написах в началото.
явно е нещо свързано с автомата,а не със самия мотор.
имаш перманентен 4х4 режим.сега аз не съм спец,но знам,че имаш виско-съединител.дали този прави връзката между двигател и задвижване
не знам,тук има кадърни хора и ще кажат.
според мен дефекта е в това звено,но да чуем и мнения на специалисти.
ps: sorry,значи моята прогноза е виско-съединител,а не автоматика,както написах в началото.

Открих в един форум доста сходен проблем:
"променливо ускорение при газ, особено в случай на тръгване от стационарна позиция", свързваха го с електронен педал, с лош бензин, с кислороден сензор.
Американците си пуснали петиция, че този проблем влияе на сигурността на колата. Информирали Тойота и властите и така принудили за 1-2 години Тойота сериозно да погледне на случая. Така се стигнало до официален TSB, в който се признава за проблема и се дава решение. При 75% от случаите решението било да се флашне ECU, което предполагам е компютъра с нов firmware.
http://rav4world.com/forums/viewtopic.p ... 72&start=0
Някои случайно да може да сподели опит и наблюдения от подобен проблем?
"променливо ускорение при газ, особено в случай на тръгване от стационарна позиция", свързваха го с електронен педал, с лош бензин, с кислороден сензор.
Американците си пуснали петиция, че този проблем влияе на сигурността на колата. Информирали Тойота и властите и така принудили за 1-2 години Тойота сериозно да погледне на случая. Така се стигнало до официален TSB, в който се признава за проблема и се дава решение. При 75% от случаите решението било да се флашне ECU, което предполагам е компютъра с нов firmware.
http://rav4world.com/forums/viewtopic.p ... 72&start=0
Някои случайно да може да сподели опит и наблюдения от подобен проблем?