Въпрос относно зареждане на акомулатор!!

павел павлов
Обратна връзка:

Въпрос относно зареждане на акомулатор!!

Мнение от павел павлов » 05 Юли 2009 15:44

В момента не карам колата си(просто не се налага)Стои си в гаража и ми се ще да си позаредя акомулатора с зарядно устроиство като го направя бавно и продължително!Въпроса е-какво ще се случи ако колата стои 24 часа или 48 часа без акомулатор?Дали ще се отрази по някакъв начин на алармата или на някоя друга система изискваща постоянно захранване?Някой ако е првил подобно нещо или има наблюденя за такъв престои без акомулатор моля нека да сподели!!Където и да питам никоъ не е категоричен, че след закачане на акомулатора след зареждането му няма да имам някакъв проблем!Разчитам на вас колеги!Благодаря предварително!
Предприемам действието с зареждането на акуто защото окото му стана черно ,а в книжката пише,че при това положение е нужно да се зареди с зарядно!Колата е от подписа ми!Корола Версо дизел 136 коня Сол
Корола Версо 2,2 D-4D Sol 2005 г.

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 05 Юли 2009 16:23

По-добре се замисли за нов, ако наистина окото на този е черно. Не съм сигурен дали тия акумулатори могат с обикновено зареждащо да се заредят. Така или иначе те нямат капачки, които да отвиеш при зареждането и да не вземе да стане някоя беля. Иначе, освен че ще изгубиш запеметените станции на радиото и часовника, нищо друго няма да и стане.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

павел павлов
Обратна връзка:

Мнение от павел павлов » 05 Юли 2009 19:11

Акуто е турско и си има капачки за доливане на вода(не е необслужваем)!В книжката пише че може да се зарежда на зарядно!!
Корола Версо 2,2 D-4D Sol 2005 г.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Re: Въпрос относно зареждане на акомулатор!!

Мнение от Bass_Man » 06 Юли 2009 03:38

павел павлов написа:В момента не карам колата си(просто не се налага)Стои си в гаража и ми се ще да си позаредя акомулатора с зарядно устроиство като го направя бавно и продължително!Въпроса е-какво ще се случи ако колата стои 24 часа или 48 часа без акомулатор?Дали ще се отрази по някакъв начин на алармата или на някоя друга система изискваща постоянно захранване?Някой ако е првил подобно нещо или има наблюденя за такъв престои без акомулатор моля нека да сподели!!Където и да питам никоъ не е категоричен, че след закачане на акомулатора след зареждането му няма да имам някакъв проблем!Разчитам на вас колеги!Благодаря предварително!
Предприемам действието с зареждането на акуто защото окото му стана черно ,а в книжката пише,че при това положение е нужно да се зареди с зарядно!Колата е от подписа ми!Корола Версо дизел 136 коня Сол
Принципно може да си го зареждаш и докато е на колата .
За по-нови автомобили не е препоръчително да стоят без акумулатори .

Публикувай отговор