отново по майстори :(

Аватар
rumpi
Обратна връзка:

отново по майстори :(

Мнение от rumpi » 17 Яну 2006 17:08

:help: отново ме полазиха майстори! :censored: Ве4е незнам какво ми става с колата ама май не съм сигурен дали 6те ми издържат нервичките с нея и с майсторът тоя път!В4ера - ни6то карам си колицата и въоб6те не можех да си помисля 4е дне6ната диагноза 6те е - гарнитура на глава! wacko.gif Останах направо гръмнат!Как може да стане така? :help: Гаранция съм сигурен че колата не е прегрявана за6тото в момента в който жидях 4е температурата се покачва пове4е от обикновенно спрях веднага!МИслих - мислих и понеже съм си наплашен от кривеници на глави и т.н. викнах да ме задърпат до майстори! Оказа се 4е термостатът не6то е запекъл - веднага смяна - ок!сменен но след обезвъзду6аването продължи да духа /мисля 4е са газове/ в раз6ирителят на радиаторът, и съответно поставената диагноза бе6е - гарнитура на глава! аз не 100% а 200 съм сигурен 4е не съм я прегрял от кво да е станало? wacko.gif :help: :help: :help: не ми се 6те да се разделям с колицата по тоя на4ин! :help:

b_d

Мнение от b_d » 17 Яну 2006 17:15

Стига глупости - не е болка за умиране!!!

Гарнитура от ТМ Ауто е 80лв. Много по-хубава е от "евтините" за 30лв. Ремонта е за 3 часа. Този двигател рядко криви глава, така че нема да са пуашиш. Използвай момента да почистиш TVIS-а. Ако имаш въпроси свиркай.

agent dust

Мнение от agent dust » 17 Яну 2006 17:19

ми верно смени я гарнитурата, нищо лошо не е станало - така или иначе и е дошло, добре че си я хванал навреме
status: за БАН

Гост

Мнение от Гост » 17 Яну 2006 22:50

може ремонтът наистина да не е сложен и да е за около 3 часа,но други мисли ми идват в главата - как моге да се получи така,едвам една година е минала от смяната на гарнитурата 6лайфането на глава и блока и направо незнам!Дал съм я на майсторът който я прави преди и квот стане -ако трябва 6те се разделям с нея за6тото ми писна - то или са 4асти, или са майстори...... ако и поредният ремот 6те е за няма година направо незнам яка апатия ме е обхванала!

Аватар
rumpi
Обратна връзка:

Мнение от rumpi » 17 Яну 2006 23:25

az bqh sad.gif

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 18 Яну 2006 04:08

rumpi написа:az bqh sad.gif
4akaj i az da se obadq, kakto kazva edin na6 suklubar. smile.gif
1-vo ti ne moje da bude6 siguren koga to4no ti e zapekul zatvoren termostata.
2-ro, ako kakto kazvat sa ti slojili ot evtinata garnitura(30lv.) moje da e za tova.
3-to ti siguren li si, 4e garniturata e za smqna.
Za6toto kolata moje da zagrqva po mnogo pri4ini kato po4ne6 ot
-tremostata(zapekul zatvoren)
-vodnata pompa
-izti4ane na antifriz ot nqkude
-dat4ika na ventilatora ne ba4ka i ne vkl. navreme
-namalqlo ti e masloto v kartera(tova ne bi trqbvalo da e pri teb)
-moje da se e zadrustila nqkude ohladitelnata sistema(radiatora ili nqkoj murku4)
No 6tom majstora kazva garnitura na glavata, az samo si predpolagam nqkoi varianti. Vse pak toj e vidql kolata, a az ne sum mehanik! biggrin.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
rumpi
Обратна връзка:

Мнение от rumpi » 18 Яну 2006 11:32

ami naistina e taka, 4e nqma kak da poznaq w koj moment e zapekul termostatyt, no w slu4aq pri mene mislq 4e nqma kak da ne useti6!Nistina ne moge da se ima koj znae kakvo doverie na uredite na tabloto,no v momenta koito temperaturata se smeni az prqh direkktno,idva re4 za okolo 10 minuti ot smoto trugvane sutrinta ot studena kolata vdigna dosta temperaturata i sprqh vednaga.Predi6niqt den uredite mi ne pokazvaha ne6to nenormalno!Nito antifriz, nito maslo mi bqga....neznam mellow.gif

Публикувай отговор