TOYOTA CELICA 2000 - струва ли си да се купи ?
Имам мерак да си купя такава - все още са с модерен и атрактивен дизайн...но от друга страна - струва ли си да дам около 12 000 лева за кола на 9 години , над 200 000 км и бог знае в какво състояние ...
Не е ли по добре да си взема чисто нова Дачия за 12-13 000 лева ?
Имам мерак да си купя такава - все още са с модерен и атрактивен дизайн...но от друга страна - струва ли си да дам около 12 000 лева за кола на 9 години , над 200 000 км и бог знае в какво състояние ...
Не е ли по добре да си взема чисто нова Дачия за 12-13 000 лева ?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Колега, извинявай, но въпроса звучи доста несериозно.
И двата отговора звучат съвсем коректно и правилно.
Ако търсиш кола, в която да не влагаш никакви допълнителни средства следващите 3 години - вземи си Дачия (някои дачии са доста некачествени, и може да се наложи да останеш някой-друг ден без кола докато е в сервиза, но общо взето това е рядкост).
Ще те транспортира от т.А до т.Б и нищо повече.
Можеш да попаднеш на свястна Тойота (както и свястна кола от друга марка) за тези пари.
Също така можеш да попаднеш на абсолютен дарак, който ще ти изпили нервите и ще ти опразни банковата сметка за нула време.
Така е с автомобилите - особено ако са втора ръка...
Затова си мисля, че няма как да ти се даде правилен съвет - качваш се на избраната кола, пробваш/гледаш/слушаш и стискаш палци да не е 'маскиран' някой сериозен проблем.
И двата отговора звучат съвсем коректно и правилно.
Ако търсиш кола, в която да не влагаш никакви допълнителни средства следващите 3 години - вземи си Дачия (някои дачии са доста некачествени, и може да се наложи да останеш някой-друг ден без кола докато е в сервиза, но общо взето това е рядкост).
Ще те транспортира от т.А до т.Б и нищо повече.
Можеш да попаднеш на свястна Тойота (както и свястна кола от друга марка) за тези пари.
Също така можеш да попаднеш на абсолютен дарак, който ще ти изпили нервите и ще ти опразни банковата сметка за нула време.
Така е с автомобилите - особено ако са втора ръка...
Затова си мисля, че няма как да ти се даде правилен съвет - качваш се на избраната кола, пробваш/гледаш/слушаш и стискаш палци да не е 'маскиран' някой сериозен проблем.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Дачията е само примерно - има и други нови коли до 15 000 лева/ колкото ще ми дойде Селиката след ремонтите.../ - например Рено Клио , Шевролет, Фиат Панда, Тойота Ярис...
или да взема за 10-12000 лева прилична Тойота Корола - 4-5 годишна ?
Дали?! По тая логика кия, ма вземи прочети и малките букви в договора....slowtraveler написа:...Ако търсиш кола, в която да не влагаш никакви допълнителни средства следващите 3 години - вземи си Дачия ...

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: TOYOTA CELICA 2000 - струва ли си да се купи ?
Дали си се замислял, защо 9-годишна кола ( Селика) на една цена с новите.......... След изброените марки направо ти се чудя: как ти е хрумнала идеята за СеликатаBlueize написа:Дачията е само примерно - има и други нови коли до 15 000 лева/ колкото ще ми дойде Селиката след ремонтите.../ - например Рено Клио , Шевролет, Фиат Панда, Тойота Ярис...
- slowtraveler
При Кия малките букви в договора са повече от големите biggrin.gifdiver написа: ... По тая логика кия, ма вземи прочети и малките букви в договора....
И аз ползвах Дачия като нарицателно - имах впредвид, че с нова средностатистическа кола дори от евтиния клас не би трябвало да се белосваш (поне финаносово) първите три години....
Но пък ще караш евтина кола с високи данъци и т.н.
Ако попаднеш на добра кола по-висок клас е добрър вариант, защото първо цената вече е паднала рязко (все пак е втора ръка), а и качеството е друго.
Но финансовия риск е по-голям от гледна точка, че нямаш гаранция...
Да не бъркаме таралясниците с коли! Както някой умно отбеляза по-горе, защо ли 10 гидишна тотка струва повече от доста нови?!sa4mata написа:Според мен зимаи нещо ново и евтино и си караи смело без да го мислиш много много .
Има много колички до 15 000 лв.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- slowtraveler
дайвъре, не бъркай маркетинга с качествата...
Не винаги цената определя качеството.
Само се замисли защо една японка с по-добри тех-параметри е по-евтина от една европейска кола от същия клас??
В случая просто според мен няма правилен отговор при така зададен от колегата въпрос...
Не винаги цената определя качеството.
Само се замисли защо една японка с по-добри тех-параметри е по-евтина от една европейска кола от същия клас??
В случая просто според мен няма правилен отговор при така зададен от колегата въпрос...

Едното е Румънско Рено ... а другото е Тойота ... като задаваш въпроса в този форум отговорът е ясен а пък и Дачия със Селика нещо въобше не ми се връзват едното е спортно а другото ... незнам и аз какво е ... но за Дачията качи се в едно такси и ще видиш що за кола е ...
успех колега

Toyota Avensis 1.8 VVT-I - 2000 RHD

http://www.el-inst.eu/ - електроуслуги
http://fenixbg.org/ - Доставка и посредничество при закупуване на стоки от Англия

http://www.el-inst.eu/ - електроуслуги
http://fenixbg.org/ - Доставка и посредничество при закупуване на стоки от Англия
- The General