Климатроника на рав4 изключва веднага

Momchi

Климатроника на рав4 изключва веднага

Мнение от Momchi » 07 Май 2009 15:14

Здравейте, имам рав4 2004г дизел , кломатроника започна от 2 месеца да излючва 5 секуди след като натисна бутончето и започва да мига светодиода.Ходих в сервиза на Тойота Плевен диагностиката установи че не е изпуснал фреона, компресора работи добре, електромагнитния съединител също, датика за контол на оборотите на компресора е здрав, датика за външна и вътрешна температура е ок и не повериха датика за светлина(според мен).За 4-5 пускания от моя страна при около2000 оборота и настройка 16 градуса вътре става студено и вентилаторите на външния радиатор тръгват. Тойота сервиза каза всичко е ок но май има нещо в платката за управление.След няколко часа си платих диагностиката и не можаха да ми кажат със сигурност какво да си купя за да се оправи климатроника.Може ли някой да ми подскаже къде е проблема или къде е мястото където ще ми помогнат?

Momchi

Проблема е решен

Мнение от Momchi » 13 Май 2009 22:20

Оказа се че при смяна на маслен филтър единия от трите проводника към компресора е ударен с ключа за отвиване на филтри и прекъснал без да се скъса изолацията му,след свързване всичко работи добре.

sashoskiora

Мнение от sashoskiora » 14 Май 2009 09:33

По добрия майстор!!!!Да ти сменят маслото и да ти развалят климатика!

Аватар
coolone

Мнение от coolone » 14 Май 2009 13:48

sashoskiora написа:По добрия майстор!!!!Да ти сменят маслото и да ти развалят климатика!
:salute: bash.gif made in bg
но все пак се иска доста талант да прекъснеш кабел без да нараниш изолацията. и това си е майсторлък !! тоя набеден майстор си заслужава да го отупаш :axe:
Пачо Кардана - Президент !!!

Публикувай отговор