Indicator

Nikolay Babanov

Indicator

Мнение от Nikolay Babanov » 01 Май 2009 15:02

Zdraveite vsi4ki!
Imam corolla,1,4 wwti 2000g(E11).Predi njakolko dni zapo4na da sveti indicatora za dvigatel no ne sam zabeljazal promjana v rabotata na dvigatelja.
Njakoi moje li da mi kaje kakva e pri4inata za tova?

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 01 Май 2009 15:22

Колега, добре дошъл във форума....
Никой не е гадател тук за да ти каже предполагаемата повреда....
Причината за светването е, че ECU е хванало някакъв проблем и е влязло в 'авариен режим'.
Аварийния режим означава, че в повечето случаи компютъра спира да следи даден датчик(или датчици) и започва да работи по предварително запомнени данни.
Например ако проблема е в датчик на температурата на двигателя, компютъра ще замести реалната температура(която не може да я знае заради повредения датчик) със стандартна такава - например 90С вместо 30С при незагрял двигател.
Поради липса на фина настройка в такъв режим, обикновено колата става маалко по-спъната, и разхода на гориво се качва.

Хубавото на съвременните автомобили е, че компютъра има диагностичен куплунг и си казва какви грешки/проблеми е запомнил...
Затова при твоя случай отиди на диагностика...(едва ли ще можеш сам да прочетеш грешките, при условие, че задаваш такъв въпрос)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 01 Май 2009 18:37

При мен светва от лошо гориво ( 100 октана зарежадам), след като изхарча резервоара и напълня наново, индикатора сам изгасва. Но за това ме светнаха в Тойота след първото "светване" и пълна диагностика. Определенно, е хубаво да отидиш да я видят на диагностика, тук сигурно сума причини всеки може да ти изреди.

Nikolay Babanov

Мнение от Nikolay Babanov » 02 Май 2009 17:01

Zdraveite otnovo!
Blagodarja za izpratenite mnenija.Moje bi naistina e nai-dobre da se diagnosticira v serviz, kakto i 6te napravja.
Znae li njakoi dobar serviz v Sofia kadeto popravjat Toyoti.
Vav firmenia serviz na toyota se 4aka prekaleno mnogo a osven tova e i prekaleno skapo.

Публикувай отговор