Въпрос към колегите, които са с нов автомобил от ТМ Ауто
Въпрос към колегите, които са с нов автомобил от ТМ Ауто
Здравейте,
Въпросът ми е насочен към колеги, купили наскоро своят нов автомобил от ТМ Ауто. Питането ми е колко време чакахте за автомобил, който е на склад. На мен ми беше обявен срок от 5 раб. дни след като преведа първоначалната вноска.
Да, обаче 5-те раб. дни изтекоха, а от ТМ Ауто ме мотаят. Търговецът, който ми продаде колата е в отпуска, а колежката му, която го замества ми подава противоречива информация. Чудя се имам ли основания да се притеснявам. Споделете вашият опит.
Благодаря предварително!
Въпросът ми е насочен към колеги, купили наскоро своят нов автомобил от ТМ Ауто. Питането ми е колко време чакахте за автомобил, който е на склад. На мен ми беше обявен срок от 5 раб. дни след като преведа първоначалната вноска.
Да, обаче 5-те раб. дни изтекоха, а от ТМ Ауто ме мотаят. Търговецът, който ми продаде колата е в отпуска, а колежката му, която го замества ми подава противоречива информация. Чудя се имам ли основания да се притеснявам. Споделете вашият опит.
Благодаря предварително!
Един колега си взе Аурис от тези на склад и неговите 5р. дни от датата на плащането се оказаха около 12дни - Колите били на безмитен склад - докато минат митница - докато лизинговата компания им преведе парите - пък те докато ги осчетоводят - докато му сложат парктроник и .тн. Та за ТМ Ауто това е нормално...
риторичен въпрос:...е не е ли по добре за всички да кажат 12 или 15 и да се окажат 12 дниWingZero написа:Един колега си взе Аурис от тези на склад и неговите 5р. дни от датата на плащането се оказаха около 12дни - Колите били на безмитен склад - докато минат митница - докато лизинговата компания им преведе парите - пък те докато ги осчетоводят - докато му сложат парктроник и .тн. Та за ТМ Ауто това е нормално...
колите стоят в Пазарджик. мисля два пъти седмично има автовоз. като платиш първоначалната вноска, /едновременно с нея май се плащаха и ГО-то и каското/, с първия автовоз я карат в града, в който си. през тия 1-2-3 дни трябва и лизингодателя да се издължи. следват аларма и регистрация в КАТ, и ти се обаждат да си я вземеш. пет работни дни малко трудно, щото са намесени много хора и институции /пък българина обикновено не бърза за никъде/, по-скоро отиват към 8-10 

Хм, това ми звучи доста... стряскащо...mschu написа:Аз си купих Корола 2.0 d-4d от ТМ Ауто, която беше на склад в Пазарджик, съвсем наскоро. Пуснах превода на първоначалните плащания във вторник 21.04 около обяд и си взех колата в петък 24.04 в 5 часа.
Аз платих на 16.04 сутринта, пратих на обяд копие от платежното по и-мейл на момчето от ТМ Ауто, което се занимава с лизинга, той ми каза че пуска документите. От там нататък в четвъртък 23.04. ми се обади някаква девойка да ме пита за подробности около каското + ГО и аз бях убеден че в понеделник (27.04) или най-късно днес (28.04) ще ме викнат за колата.
Да, ама не, както се казва... :-( :-( :-(
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Като си помисля, че преди се чакаше по 15-20 години за Москвич, който го сглобяват в Ловеч biggrin.gif , чак ви се чудя на акъла да се кумите за японска кола 5 или 15 ДНИ ще чакате
Ама всеки с проблемите си ...

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Тази девойка предполагам е била от лизинговата компания. А иначе на мен ми казаха че нормалния срок за получаване е 7-8 работни дни но се опитват принципно да ги дават по-рано. Успех, надявам се че ще успееш да си я вземеш преди празниците.Creep написа:Хм, това ми звучи доста... стряскащо...mschu написа:Аз си купих Корола 2.0 d-4d от ТМ Ауто, която беше на склад в Пазарджик, съвсем наскоро. Пуснах превода на първоначалните плащания във вторник 21.04 около обяд и си взех колата в петък 24.04 в 5 часа.
Аз платих на 16.04 сутринта, пратих на обяд копие от платежното по и-мейл на момчето от ТМ Ауто, което се занимава с лизинга, той ми каза че пуска документите. От там нататък в четвъртък 23.04. ми се обади някаква девойка да ме пита за подробности около каското + ГО и аз бях убеден че в понеделник (27.04) или най-късно днес (28.04) ще ме викнат за колата.
Да, ама не, както се казва... :-( :-( :-(
и баба ми така ми е казвала за до преди 30 години,,zi_zi_top написа:Като си помисля, че преди се чакаше по 15-20 години за Москвич, който го сглобяват в Ловеч biggrin.gif , чак ви се чудя на акъла да се кумите за японска кола 5 или 15 ДНИ ще чакате![]()
,,и нямало GSM i internet, а азис бил просто васко пе**раса:)
При покупката на нова кола се отива с АДВОКАТ задължително . И след като ти казват че колата ще я имаш за 5-6 дни ги караш да оформите един договор в който те (ТМ АУТО) се задължават да ти доставят колата , ако се забавят и 1 ден ти дължат пари.
ТИ като вземеш заем от банка и закъснееш и 1 ден плащаш дебели лихви
ТИ като вземеш заем от банка и закъснееш и 1 ден плащаш дебели лихви

Toyota Avensis 2.0 D4, 147ps, 1AZ-FSE, 2006