pumabg написа: ....
аз всеки ден се изненадвам ,колко много хора имат сериозни теоритични празнини в техническата си грамотност. аз съм един от тези хора,,,практичния опит е още по зле.
ще ти напиша някой фази при подобни наблюдения на такива като мен,който не ряазбират:
1ва фаза-знаеш си че не разбираш и се впечатляваш на всичко каквото чуеш,без значение дали разбираш нещо (леко се комплексираш колко разбират всички около теб и им се възхищаваш)
2ра фаза-- на съвсем произволен принцип започваш да повтаряш част от изреченията на някой на когото си повярвал и има авторитет пред теб.(в повечето случей,без основание). в тази фаза всеки спор с теб е безмислен,защото ти си обясняваш нещата по свой собствен начин.
3та фаза,,,чудиш се на глупавите решения на автопроизводителките, имаш страшно готини идей за тунинг, екология,поглед върху техниката,,,желание да направиш колата си по твоя вкус,,,,имаш пренебрежително отношение към хора които уж разбират ,но не при3мат идейте ти с възхищение,защото явно ти си по информиран и мислиш доста по разчупено,докато консерватичма и праволинейното им мислене не им позволява да разберат нещо ново.
4та фаза има няколко под точки:
а/даваш прекалено много пари с минимален резултат ,за да разбереш защо други хора не го правят.
б/нищо не правиш , но живееш с усещането ,че можеш да го направиш и околните са задръстени и неграмотни.
в/порастват ти мъдреци, без да си си се набутал с някой паметник и да си основен акционер на тунинг фирма за алтернативен тунинг,която е от скоро , но от форума в сайта им,ясно личи че имат големи резултати.
не се притеснявай за дългия увод,нормално е щом дълги години си живял в чужбина да подценяваш българите. не е нужно да питаш в този форум,,, има световно известни производители на генераций,свещи,филтри с спецификаций,,,а за механичните загуби по периферията -теоритично си се знае колко би спечелил от откачане на едно или друго,или олекотяване на въртящи се детайли.