slowtraveler написа: В Германия поне нафтата не е Е5, а Е7

И в Германия разходът ми бе доста над този в БГ...
А приказките за икономия или преразход на база 'качествата на горивата в БГ' според мен са напълно безпочвени
Разлика 20% в разхода само заради гумите? - забрави
Според мен споделяш коректни стойности, но правиш неправилни изводи за причините на дадена аномалия

С почва или не - не знам.

Но ме развесели, както беше казало Айшето, по друг повод: "А дано, ама надали"... е девствена. За хибридите не мога да направя сравнение с БГ, за дизела с предишната ми RAV4-ка - да... И сравнението, никак, ама никак не беше в полза на горивата в БГ... За бензина говорех - Е5 е по-добре от Е10-та, и вероятно си има обяснение... Ама като гледам-чета, какви проблеми си имат колегите,

да си опазят/подсигурят поносимо колите, тва си е направо бял кахър...
Иначе разлика има в зимните и всесезонните - които, да, са си по-скоро летни... Изводи не съм правил, просто смятах в отделни графи - след 1 ноември, с поставянето на зимните...
jim_beam написа: Много нисък разход, браво!
Стремиш ли се да караш икономично?
На магистрала с каква скорост се движиш?
Успя ли да тестваш на лек офроуд, сняг, как се държи 4х4?
В началото пробвах всякакви варианти и си правех експерименти с педала, режимите и т.н. сега просто карам... На магистрала с RAV-ката съм стигал и 180 есента, повече не може - ограничена е софтуерно. Иначе, когато може - 130-140 км. максимум. Този двигател върви и се представя страхотно според мен.
Градско-междуградско - 50-100, при изпреварване и повече, ама не искам и повече защото "честитките" с глобите могат да са и солени, тук...
С CH-R- чето се движа по рядко, и предимно в женска компания - най-вече пазаруване

- 130-140 по магистралата максимум засега... Тия дни падна яко сняг и вече я изпробвах и в яко зимни условия - но тя си е само с предно и по-слабо моторче, така че има разлика...
Офф-роуд тука няма, и в Алпите чистят пътя, ама само по шосе - кал не са виждали, няма и как... Иначе затрупана от сняг, коловози и т.н. ама кажи речи нормални зимни условия си е ок - никакви проблеми...
Сравнение с предишни "офф-роудъри" - (за някои по истински, вкл. Ленд Ровър Дискавъри) които съм имал/карал, трудно може да се направи и ще е чисто субективно, но във всички случаи бях и съм приятно изненадан от пътното поведение на h-ибрида. Но само по шосе... MT-гуми, повдигане, лебедки, аспуси над покрива, подсилване на дифовете и окачаването тук не е и необходимо...
По света има все по-малко мотики, върху които не е стъпвал човешки крак.
Какво е жизнен опит? Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.